Søg i 1200 opslag:

07/04/2024

Discount: Masser af topkøb i denne uge

Vi danskere elsker discount, men det er dog sjældent et sted, du skal hente din vin. Men uge 15 kan være undtagelsen -kæderne har rigtig mange gode køb i denne uge -fra det meste af verden... 

"Vilde Vindage" kalder Netto deres aktuelle tilbud. Og der er mange gode køb, især Baron de Ley Reserva (50), Selaks (50) og ikke mindst spanske Mucho Màs (33,17 v6), som stod til 45 sidste år, 40 tidlgiere i år (og du blev afkrævet app!) -og nu 33,17.  

    Coop365 er altid pålidelig, bl.a. den gode Hermanas Monastrèll (39) og Spier All About Organic (39). 

    Lidl har været stilfærdig meget længe, men er værd at besøge for Ripasso Classico (45), som er topkøb. Kun Rema1000 falder lidt igennem. Men prøv Primitivo di Manduria fra dansk-tappede Ragnatela (40), som minder til forveksling om Capolavaro (på tilbud til 50 i Netto og 59 i Bilka).  

Bedste KØB: Baron de Ley Reserva - Selaks sauvignon - Mucho Más rød/hvid/rosé - Noble House riesling Hermanas monastréll organic - All About Organic rød/hvid - Primitivo "Peuceta" - Ripasso Valpolicella Negrar Lidl 
Godt KØB: Prosecco "Arche" - Ripasso "Arche" -  Frontera rød/hvid - Giordano rød/hvid - Ragnatela Primitivo mv  

uge 15/2024


Selaks New Zealand... 50,-

Hvid sauvignon, chardonnay eller pinot gris, rosé

Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 12/4
Efter en pause er Selaks' "Essential" (hmmm!) igen godt køb til blot 50 kr flasken. Sauvignon med sprød friskhed og nydelig aroma og pænt lang smag. 
    Den hvide chardonnay er herligt frisk og ren, mens Pinot Gris er mere neutral. Rosé ikke smagt. 
    Det fortæller nok lidt om min alder, at jeg solgte Selaks så tidligt som i 1980erne. 
       Tilmed er huset endnu ældre, grundlagt så langt tilbage som 1934 af Marino Selak, søn af indvandrer fra Kroatien. Dengang var huset meget lille, specialiseret i müller-thurgau og havde end ikke hørt om sauvignon, som i dag udgør broderparten af vinen fra Kiwi øen! 

    I dag er specialiteten sauvignon, landets vinstok nr ét, og huset er blevet del af giganten Condtellation. Vinene er korrekte uden at imponere -ligner Kim Crawford fra samme kælder, som af uransagelige årsager sælges for op mod 100 kr! Begge vine laves i Crawfords kælder, forresten. 

Baron de Ley Reserva... 49,-

Rioja rød 2019, hvid og rosé 2022/23

Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 12/4

En god moderne rød Rioja med rund fylde og indbydende duft med lidt krydderi, til den bløde side, men pæn dybde og intensitet. Mere lækker end aristokratisk, men suverænt køb til prisen.
     Set i 2019 (90p/Spectator, 90p/WIne&Spirits). 85% Tempranillo + 10% unik maturana og 5% graciano -to af de sjældneste druer i Rioja. 18 måneder i eg + 1-2 år på flaske. Senest også 5*/6 i Spritnyt. 
    Også rosé (2021 fik 89p/WineEnthusiast) og hvid, som er lagret sur lie i bedste franske tradition for at bevare duften fra den lidt ordinære viura og den lidt sjældne hvide tempranillo. Gå efter yngste årgang, gerne 2023. 

Mucho Más rød/hvid/rosé, kr/fl v6: 33,17

6 fl: 199. Bedste KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 12/4

Denne vin kostede 45 sidste år i Netto og 40 tidligere i år mod at du skulle have en Netto-app. Nu kan du købe den til 33,17 (v.6). Så meget for app-priser!
    Rund kraft og god frugt -slet ikke det solbrændte, triste, som ofte plager vinene fra la Mancha, det hede, tørre område syd for Madrid. Den røde laves på især tempranillo, cabernet + lidt syrah + lidt ege chips. 
    Den hvide er aromatisk tør med god frugt og ren smag på druerne verdejo, chardonnay og sauvignon. 
    Mucho Màs ("Meget Mere") minder til forveksling om "the Guv'nor" (Coop) og KingPin (Føtex og Netto). 
    Alle laves af Felix Solis, med 70 år bag sig og en af Verdens største (vinfabrikker) med lager på 250 millioner liter (foto). 

    Kældrene modtager under høsten godt 7,5 millioner kg druer. Hver eneste dag. Alt andet lige er kvaliteten imponerende. 
    Den røde fik 88p/100 af Peñin i 2021. Vinene er uden årgang, da de "kun" er bordvin af vin fra flere områder, især det varme Mancha, men med druer fra køligere områder. 

Netto tilbyder også Stellenhof (35, 2-3*, rød/hvid/rosé). Alle er sødladne, men den røde er drikbar, Men slet ikke så god som Màs herover! 

Noble House riesling... 39,-

Riesling Trocken (tør) eller let sødlig, rosé,alkoholfri, Rheinhessen Tyskland 

Bedste KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 12/4
   En god tør riesling -intens, ren aroma, sprød, frisk og let, men med nydelig eftersmag. Den let sødlige har næsten mere aroma, men også god friskhed. Fås også som alkoholfri hvid og roe (ej smagt). Måske fås også rød pinot noir -også favorit til den meget tiltalende pris.            
     Dr Pauly henter disse vine i Rheinhessen - men Noble House er stadig ok og rigtig gode køb.

Prosecco "le Arche"... 50,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 12/4

Prosecco er ikke tankevækkende foredrag, men god sladder! Og den bedste Prosecco er altid den yngste, med ungdommens friskhed. Som denne: Nydelig æblearoma, let sødme (hvad Extra Dry lidt vildledende skal have), men med lille syre, der giver friskhed
    Nydes alene eller i Aperol/Campari eller anden spritz (kirsebær, brombær osv). 

le Arche Ripasso Valpolicella...- 50,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 12/4

Piacentini’s billigere ripasso er en mørk, fyldig vin med fint bærkrydderi, drikbar, men letbenet. Der er god tannin, som skjules af en ganske lille restsødme, som ikke generer. Men trods pris ingen rival til Lidl's Ripasso (45). 
    Til samme pris fås også Primitivo di Manduria "Capolavaro" (50, 3*, dansk tapning), en ok pris og vin, desværre kun smagt én gang.

Barefoot rød/hvid/rosé ... 50,-

Merlot, cabernet, pinot grigio, sød moscato og rosé, California

** (2/5), Netto, indtil fredag 12/4

Netto er sponsor for Pride, som ruller gennem Hovedstaden i sensommeren -og pride vinen er den lyserøde White Zinfandel (lidet overraskende). 
    De røde er ok med rund fylde og pæn bærduft. Jeg finder nok cabernet lidt sjovere end merlot. Den hvide er ret neutral, mens den sødlige moscato er behagelig -pga lidt brus. Den lyserøde kan jeg ikke få ned.
    "BareFoot" -"Barfodsvinen" startede i en garage i 1960erne, hvor 2 venner lavede vinen med... ja, fødderne (uden sko!). God vin til lav pris fra starten + en ikonisk etiket. Succes'en var så stor, at giganten
Gallo købte mærket i 2005. I dag tappes årligt op mod 200 millioner flasker. Så den laves næppe med fødderne i dag, 


 

las Hermanas monastréll organic... 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 10/4

Luzón er en god, stor bodega i Jumilla, men henter økologiske druer fra de lavere liggende vinmarker omkring Murcia til denne vin. 
       Samme økologi, samme drue monastréll (alias mourvèdre), samme moderne kælder, hvor vinen gærer i store tanke og tappes ung, mens vinen har sin frugt og styrke. En rustik landvin med kvalitet! Kan klare alt fra en grillbøf til cassoulet. Server kælderkold. 

Spier "All About Organic" rød/hvid... 39,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 10/4

Økologisk. Har tillid til Spier's økologiske vine, men kun smagt under andet navn (har opgivet at hitte rede i Spier's etiketter). Denne er vist med Natured etiketten, for har ikke smagt (eller set) All Organic -og hvad er forskellen på den og Yellow Wood, som også er øko? 
    Den røde er shiraz, nok lidt rustik, enkel, men fyldig stil. Den hvide er sauvignon, tør rig aroma, sprød, simpel og god. 

Frontera Chile rød/hvid... 35,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 10/4
Lillebror til Casillero del Diablo og i samme stil, blot uden eg, desværre ikke smagt i nogle år. Rød cabernet er bedst, positiv frugt, fylde med lidt frugt til at dæmpe syren. Merlot ikke smagt, men kan se, at 2020 har fået guld i Berlin i 2023. Chardonnay ganske god, ren aroma, tør smag. 

Giordano Organic, rosso eller chardonnay... 49,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 10/4

Begge er nydelige, letdrikkelige vine, der hverken gør fortræd eller begejstrer. Den røde er bedst, den hvide lidt grøn og let. Giordano er endnu en Irma vin, der har fundet et nyt hjem i 365discount. 

Primitivo "Peuceta", kr/fl v6: 38,13

6 fl: 229, Bedste KØB + *** (3/5), Lidl torsdag-lørdag 11-13/4

Puglia. En nydelig primitivo med frugt og fylde og uden unødvendig sødme. Tappet i Puglia. Kender dog ikke firmaet, som ligger vest for Bari. 

Ripasso Valpolicella Classico... 45,-

Bedste KØB + *** (3/5), Lidl torsdag-lørdag 11-13/4r
En klasse over Arche Ripasso (50-60 i Netto Bilka mv), mere dybde og længde. God frugt, fylde og med moden sød frugt i den rimeligt tørre eftersmag.. En virkelig publikumspleaser.

      Lidl lægger navn til vinen, som er tappet af "Valli di Verona" på en adresse i Verona, som viser sig at være det respekterede kooperativ i Negrar (som også ses i Meny, Inco mv). Vinen er måske ikke den bedste herfra, men bedre end mange! 

Ragnatela rød/hvid Puglia... 40,- 

rød Primitivo, Primitivo Susumaniello, Appassimento, rosé eller hvid, Italien (dansk tapning)

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000, torsdag-lørdag 11-13/4

Ragnatela er italiensk for edderkoppespind, som etiketten antyder -og som jeg gerne undgår. 
Primitivo er ok i en tung, frugtig stil -jeg giver også gerne Primitivo + Susumaniello en chance, kan være mere solid og kantet. Manduria Primitivo er helt ok, formentlig identisk med Capolavaro Manduria (50 i Netto og 59 i Bilka). 
    Jeg vil ikke købte Appassimento, som er mere sød. Hvid og rosé tør jeg ikke købe. 
      Vinene er tappet af Globus og er nok tæt på Capolavaro, Danmarks mest solgte vinmærke. Globus ved Køge er Skandinaviens største tapperi, i dag 100% ejet af finske Anora, som nok er bedst kendt for snaps (O.P.Anderson, Linie, rød Aalborg) og vodka (Koskenkorva, Finlandia).