Søg i 1200 opslag:

30/09/2020

Amazon, Coop og de andre

Vi har råbt "Amazon kommer" snart lige så ofte som Ulven kommer, men nu tror jeg, de er tæt på efter entréen i Sverige. Generelt er skaden allerede sket i Sverige, hvor du stort set kun finder private butikker i store byer, mens Danmark endnu ikke er så hårdt ramt. 

Amazon betyder groft sagt uddøde byer, hvor der knap nok ikke er andet tilbage end fastfood caféer med shawarma, sushi og burger, cykelsmede, ejendomsmæglere -og damefrisører. Amazon startede med bøger, men i dag kan du købe ALT, og jo mere de køber, jo billigere er fragten. Så der ryger også tøj, corona-masker og lidt mad og vin ned... Amazon's priser er IKKE lave -undtagen de første år, hvor konkurrenterne skal væk. Så sættes priserne op. 
      Amazon vil lukke butikker og centre lukket hurtigere, end vi har set hidtil. Og måske også fjerne konkurrenter som Nemlig.com og andre. 
      Så støt din lokale webshop... Men indrømmer dog, at jeg hidtil ikke har fundet noget på Nemlig.com som får mig væk fra supermarkedet og over på webben! 
      Derimod finder jeg på butik.mad.coop.dk/ mere spændende tilbud, synes jeg (på vin, og det tæller!) -her finder du alle vintilbud fra Coop's kæder -Irma, Fakta, Kvickly og diverse brugser- samt enkelte andre tilbud, som jeg kæderne ikke har. Det er bedst at gå i en rigtig butik, hvis du har tid. 
      Coop's vinafdeling hedder Vincooperativet. Jeg skulle have købt i sidste uge, da der var lagersalg. Men der er også et par gode tilbud i dag (foruden de gode tilbudi Irma i morgen osv). 

La Mascota, rød, hvid, rosé, Argentina... v. 6: 41,50

Bedste KØB, ***** (5/5) Coop.dk (kun web), indtil torsdag 8. oktober, normalt 99,95, 

Rød cabernet-sauvignon eller malbechvid chardonnayrosé

Vinen får nok 5* til 60, bedste køb+ til 50, så hvad skal den have til 41,50? Vinen laves i mindre mængder på basis af finca La Mascota (foto).og er storebror til OPI, kreeret af Rodolfo Sadler.   

      2016 cabernet blev valgt som bedste cabernet i Frankrig, men jeg foretrækker stadig malbec, som ikke uden grund anses for Argentinas signatur-drue, perfekt til det tørre klima i 1000+ meters højde. Nye årgange af malbec og rosé har fået over 90p af James Suckling. 
     2018 cabernet er meget flot -især til 50 kr!- men den er vel ikke bedste cabernet, du kan få! Måske har maskotten fulgt andre ved at slække lidt på kvaliteten efter et par år -måske for at tjene lidt, selvom prisen er så lav?  

      Den hvide vil tiltale chard-fans, bedre end jeg husker den -men foretrækker stadig de to rødvine: lækker malbec med frugt og friskhed, 

for cabernet er denne rigtig flot. De røde har dyb farve, silkebløde tanniner med fin frugt, lidt mere krydret i cab'en. Rosé p.t. lidt skuffende. 

Beaumont 2015, Haut-Médoc... v.6 fl: 159,- 

Bedste VIN, ***** (5/5),Coop.dk

Et flot eksempel på en moderne Bordeaux. Slottet tilhører i dag det stenrige vindynasti Castel sammen med den japanske whisky-gigant Suntory. Sammen ejer de også storebror Beychevelle, 4. Cru i den nordlige nabo St.Julien. 
      Beaumont er et smukt lille slot med 4 tårne, men med store kældre, hvor vinen fra 116 hektar på grus laves. Kun godt halvdelen af høsten sælges som Beaumont, resten under andre navne. 
      Årgang 2015 har fået 90-92p i WineEnthusiast, hos Parker og andre. En meget flot vin, som dog nok bør gemmes et par år endnu. 
      Men trods alt vil jeg hellere gå i Kvickly, hvor du ofte stadig kan finde rester fra lagersalget i september af den knap så fine 2014, som du dog til gengæld kan få til omkring 100. Det er et bedre køb... 

Fleur de Pédesclaux 2015, Pauillac...  v.6 fl: 199,- 

**** (4/5), Coop.dk, normalt 219. Et ok køb i godt år på en 2.vin til et 5.Cru Classé slot, som leverer flot vin i dag. Slottet ligger i øvrigt lige over for Lafite, 1.Cru. Slottet skuffede i mange år, men ejes nu af samme dygtige ejer som Lilian-Ladouys. Meget merlot (70-75%) giver blødhed, men jeg vil nok stadig gemme den et par år. 

Cantemerle 2015, Haut-Médoc, 5.Cru Classé...  v.6 fl: 299,- 

***** (5/5), Coop.dk, normalt 359. Tilbuddet er vel ikke helt så spændende som LAGERSALG for en uges tid siden, hvor du kunne få flot 2016 til samme pris. Men stadig er dette et ægte 5* tilbud! Vinen har længe været et af de bedste køb i Cru Classé med en fløjlsagtig vin med indbydende bouquet -sådan en fusion af Pomerol og Médoc. 
      '15 har fået blandede anmeldelser, men jeg fandt vinen flot i 2017 (sidst smagt).2015 er rigtig god årgang til at nyde ret ung -vinen er en 10-12 års vin, så giv den endnu 4-5 år. 93p af pålidelige Jeff Leve.