Søg i 1200 opslag:

18/09/2020

30% på Laudrup vine i Bilka

Laudrup er måske den fineste fodboldspiller, Danmark har fostret, og han blev så stor en stjerne i Spanien, at spanske vinfirmaer (der også elskede fodbold) tiggede ham om at sælge deres vin, da han fortalte, at han ville sælge vin. 


Han var dog så fornuftig, at han kun brugte en lille del af formuen til Laudrup Vinimport, og bortset fra navn og penge har han da heller ikke haft særligt meget at gøre med firmaet, der ledes af Per Buhl (der også er medejer). 
      I starten dominerede spansk vin totalt, men siden var der næsten mere Sydamerika og Australien end Spanien i sortimentet, som dog i dag igen har Spanien i fokus. 
      Samtidig er salget i mængde gået fra kostbare topvine til billigere vine, som Spanien er måske allerbedst til -og som lettere kan sælges i supermarkeder eller (med anden etiket!) til restauranter. 
      Men stadig kan du hos Laudrup (og Buhl) finde de kostbare vine, som huset har opbygget sit ry på.  
      Du kan få 30% på Bilka's sortiment af Laudrups vine fredag, lørdag og søndag. 
      Vi har her valgt det bedste tilbud -du skal også huske en kode -som ses nederst

Bedste KØBProsecco "Terre de Sant'Alberto", Xanadu cabernet-sauvignon 
Bedste VIN: Rioja Muga ReservaMarqués de Murrieta Reserva. Xanadu cabernet-sauvignon

Xanadu cabernet-sauvignon... 111,30

Bedste VIN+ Bedste VIN, Margaret River, ***** (5/5), Bilka, med kode, ellers er prisen: 159, indtil søndag 20. september  
En af Laudrup's mere interessante vine er denne fra vingård i Western Australia ejet af Rathbone, som måske er bedst kendt fra Yering Station ikke langt fra Melbourne. Xanadu er bedst kendt for denne cabernet, som også er et meget bedre køb end deres dyrere vine. Ej smagt i nye år, men burde være en overbevisende vin, som med 30% rabat er et rigtigt godt køb. 
      Vingården er grundlagt af John og Eithne Lagan i 1968 som en af de første vingårde i det i dag så kendte Margaret River. De kaldte deres vingård ’Xanadu’ efter digtet ’Kubla Khan’ af den romantiske digter Samuel Taylor Coleridge.

Rioja Muga Reserva... 125,30

Bedste VIN, ***** (5/5), Bilk, med kode, ellers er prisen: 179, indtil søndag 20. september 
En favorit for enhver, der holder af klassisk Rioja -og det går bl.a. Parker. Huset har ry som traditionalist, og jeg var ikke helt vild med vinene i 90erne, men en Reserva smagt sidste år var meget flot, med en fylde og balance, som for mig er mere "new wave" end tradition. Ganske lækker, stadig ung (jeg smagte '15, i dag ses ofte '16, der fik 93p/Parker). 
      Muga var et af de huse, der fra starten gik til Laudrup, da de hørte, han ville starte et lille importfirma -og det har de sikkert ikke haft grund til at fortryde. 

Rioja Marqués de Murrieta Reserva... 139,30

Bedste VIN, ***** (5/5), Bilka, med kode, ellers er prisen: 199, indtil søndag 20. september 
En meget flot Rioja, som altid har været blandt mine favoritter. Den forener det moderne med traditionen i en fløjlsagtig, fyldig vin med dybde og længde -p.t. 2015 (92p/Spectator), som måske nok kan bruge et år mere på flaske. 
      Markis Murrieta kom fra Peru til Rioja i 1822 og grundlagde huset som et af de første, der brugte Bordeaux-metoder. Deres topvin Castillo de Ygay er kostbar, men flot, Dalmau dyr, men egentlig ikke altid bedre end denne "basisvin". Vinene kommer fra 300 hektar nær Logroño, hvis lune klima giver vinene blødheden. 

     Laudrup er storleverandør til Bilka, og en del af vinene finder jeg mere Bilka'sk end Laudrup i stil, dvs. vine med mere supermarkedspræg end godt er! Lidt uretfærdigt, måske, men jeg ville ikke bruge penge på f.eks. Lander-Jenkins fra California, Mount Langhi Ghiran eller Louis Latour's billigere røde og hvide vine, hvor du kan finde bedre køb i Bilka (Rodet's Hautes Côtes de Beaune til under 100). 

Montagny 1.Cru  "Grande Roche"... 139,30

***** (5/5), Bilka, med kode, ellers er prisen: 199, indtil søndag 20. september 
Louis Latour er et af de historiske huse i Bourgogne, som siden 1700-tallet har gjort Bourgogne berømt. Jeg har altid haft en svaghed for de elegante etiketter (som har inspireret til mange efterligninger!), men har ofte har fundet vinene skuffende -dog mest de røde, hvor den røde Corton-Grancey er velkendt, som dog slet ikke er i klasse med den hvide Chevalier Montrachet.  
      Husets eget domæne leverer kun 10% af salget, så det meste købes udefra -bl.a. denne glimrende chardonnay, der kommer fra en af de bedre skråninger i Montagny syd for Santenay. Meget frisk, fin ren aroma, pæn længde. Godt køb. 

Prosecco "Terre de Sant'Alberto", Treviso... 60,90

Bedste KØB, Ruggeri, Valdobbiadene, ***** (5/5), Bilka,, med kode, ellers er prisen: 87, indtil søndag 20. september 
For nogle år siden elskede jeg Prosecco, men er lidt træt af de mange billige udgaver, som ganske mangler charme og karakter. Denne er dog anderledes god. Ingen dikkedarer, bare ren aroma og stor friskhed -med lige en snert sødme. 
     Den laves af firmaet Ruggeri, som er velkendt for deres Valdobbiadene, hvor de har 10 hektar + indkøb. Denne kommer som andre billigere prosecco'er fra Treviso, et større område.

NB: Du skal vise denne stregkode ved kasserne.