Søg i 1200 opslag:

29/07/2024

Herlig Exhib rosé og Alsace til lav pris!

Ugens bedste køb fra discount kæderne er den lyserøde Exhib, som er meget svær at slå til 49. De andre kæder gør deres bedste, men er slet ikke i nærheden af frugten og stilen i denne smart udseende pinkie fra Coop365.

Coop365 har endda også en hvid Alsace riesling til samme pris, Arthur Metz (49), som også er rigtig god til prisen. 

    Rema1000 har ugens billigste vin, Altamar (25), ok dagligvin fra det store Mancha område. Jeg giver dog gerne lidt ekstra for at få Villa Borghetti's lette Bardolino (39), hvor også hvid grigio og rosé er ok (uden at matche Exhib i 365!). 

    Masca del Tacco har været solgt til 100+, men 39 er en mere korrekt pris, men trods pris slet ikke topkøb (Rema1000). 

    Netto har det hårdt i dette selskab, men Nederburg's gode Winemasters er et godt køb (45). 

    Desværre fortsat ingen nye tilbud fra Lidl (hverken fra kontor eller i butik), suk!  

Bedste KØB: Exhib' rosé Cap d'Agde - Arthur Metz Riesling Alsace - Villa Borghetti rød/hvid/rosé -Altamar rød/hvid/rosé

Godt KØB: Tasca del Tacco rød/chardonnay - Nederburg Winemasters rød/hvid - Mucho Màs rød/hvid - Piacentini ripasso/Soave classico

uge 31/2024

Exhib' rosé Cap d'Agde... 49,-

Bedste KØB + **** (4/5), Coop365, indtil onsdag 31/7

Der er nok både smart designer og smart marketing bagved! Kvinder køber vinen, så vi laver vin, der appellerer til dem! 
    Smuk lys rosa farve, indbydende diskret aroma med positiv frugt, lidt lemon, pæn lang smag med fine syrer under. Nydelig vin til en Nicoise salat eller en grillet laks. 
    Et attraktivt navn, etiket og flaske + glasprop -passende for en vin fra netop Cap d'Agde, som nok har afløst St Tropez som Frankrigs partyzone nr ét. 
      Selve byen Cap d'Agde er lille og ikke flashy, men her er en masse klubber, en nudistferieby -og så var Cap d'Agde i Corona-årene Frankrigs smittespreder nr ét! Den lille by ligger ved Middelhavet tæt på smukke Sête lige præcis der, hvor den lange smalle landtange langs indsøen Thau slutter. Vinen laves af giganten GCF på druer som cinsault, grenache og den lidt sjældnere terret.

Riesling Alsace "Arthur Metz"... 49,-

Bedste KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 31/7

Selvom Metz er et gammelt (1904) navn, har huset oftest været anset for leverandør af meget billig Alsace. I dag er huset rykket til Marlenheim og lagt sammen med Laugel (Brugsen) og Helfrich (Føtex/Bilka, ofte til 59 eller endog dyrere). Alle er ejet af giganten GCF  og med elegant graveret flaske, som får vinen til at virke dyrere! 
    Men må sige, at Metz i dag er markant bedre end de lidt grønne vine, jeg smagte i 90erne. Positiv aroma, lidt simpel, men ren og frisk -og excellent køb.

Villa Borghetti, rød/hvid/rosé ... 39,- 

rød Bardolino, Morago Veneto eller Lapaccino Puglia, rosé Bardolino Chiaretto, hvid Pinot Grigio eller Morago, Italien

Bedste KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 3/8

Den lette Bardolino fra Garda søen er let, tør, frugtig og ren -foretrukket for den kedsommelige Puglia Lapaccino (kan få selv en pizza til at døse). Har ikke smagt den nye Morago rød og hvid fra det store Veneto område mellem Garda og Venedig.  
     Bardolino er ikke kunst, men en frugtig ledsager til salat eller pizza. Fås også som en letbenet pink Chiaretto
      Den hvid pinot grigio til samme pris er bedre end jeg huskede den, med pæn frugt. 
 

Masca del Tacco rød/hvid chardonnay ... 39,- 

Godt KØB + *** (3/5), Rema1000, indtil lørdag 3/8

På webben finder du på danske sider disse vine til 100+ kr, hvad der mere end antyder, at nogle vil få dig til at betale dyrt for dagligvin! 
    Når det er sagt, er disse vine slet ikke ringe, trods den rødes 99p/Maroni -svarer vel til et 4 tal på den danske karakterskala! 
    Vinene kommer fra Poggio Volpi's afdeling i Puglia, som leverer gedigen dagligvin. De røde fyldig og rund, den hvide chardonnay ikke så ringe endda -men check årgang. Den skal være frisk! 


Altamar rød/hvid/rose... 25,-
rød tempranillo, hvid verdejo, rosé, Vdp Castilla Spanien

Bedste KØB + ** (2/5), Rema1000, indtil lørdag 3/8

Har ikke smagt vinene under dette navn, men vent en rustik rød med rimelig frugt og bedre hvid med positiv aroma og vis friskhed. Rosé ikke smagt, men frygter lidt restsødme. 
    Vinene kommer fra det store Castilla område syd for Madrid (der leverer tæt på halvdelen af al spansk vin) og laves for Hammeken i Alicante. Og godt nok en lav pris! 

Val de Meigas albariño... 89,- 

**** (4/5), Rema1000, indtil lørdag 3/8

Rías Baixas. Ikke smagt, men baseret på ansete kritikere en god snarere end stor albariño, dvs. en fyldig, aromatisk, men ren tør hvid med god dybde. Fair pris, men bestemt ikke discount-pris! 

Nederburg "Winemaster's", rød/hvid... 45,-

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 2/8
Den høje, tunge flaske lover mere, end indholdet lever op til. Men stadig ok vin! Nederburg er et historisk hus, som er blevet en gigant. 
    Vinene loves at komme fra bedre områder i Western Cape, bl.a. Paarl ("Perle") og Cape Region. Rød shiraz har indbydende bærfrugt og god kraft, middel længde, mere end ok, hvid sauvignon er mere fransk end Kiwi'agtig med intens aroma af sydfrugter og æble, ret let og frisk, men ikke helt klasse som den røde. 
Foto: Nederburg's Manor House nær Cape Town er firmaets pryd, som blev opført af Philippus Wolvaart år 1800. Firmaet voksede, men bevarede et fint ry. Deres ædelsøde Edelkeur vakte opstandelse og blev lavet i små mængder -som blev solgt ved en auktion, basis for den årlige vinauktion, som stadig bærer firmaets navn. 

      I dag er Nederburg landets største hus med over 30 millioner fl/år -og selv ejet af giganten Distell, som leverer en stor mængde vine til Salling-gruppen (Durbanville Hills, Nederburg og Drostdy Hof og andre i Føtex, Bilka og Netto). 

Mucho Más... 45,-

Rød, hvid, rosé og brus, Spanien

Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 2/8
Den røde glæder mig ved rund kraft og god frugt -slet ikke det solbrændte, triste, som plagede vinene fra la Mancha, det hede, tørre område syd for Madrid. Druen er tempranillo + lidt syrah + lidt eg. Excellent køb. 
    Den hvide laves på druerne verdejo, sauvignon + lidt chardonnay, som får en kold gæring og 2.3 måneder "sur lie". Forbavsende frisk med god aroma, tør, middel fylde -flot for vin fra så varmt et område.
    Sparkling får som Prosecco brus på tryktank -ikke i flasken som Cava- men er ganske velsmagende med god frugt, friskhed og balance. Ikke tør (restsødme 14 g/l), men heller ikke sød. Druer omtrent lige dele chardonnay og viura/macabeo. Har høstet en del medaljer, senest 88p/Decanter (med etiket Guv'nor). 


Silvano Piacentini rød/hvid... 59,-

rød Ripasso eller hvid Soave Classico, Italien 
Godt KØB + **** (4/5), Netto, indtil fredag 2/8

Solgt til 50 i Bilka, så 59 er næppe en rigtig Netto-pris! Ripasso er rigtig god til en aften foran grill'en -server kælderkold. Årgang er 2021, som jeg ikke har smagt, men mon ikke den ligner den absolut drikbare 2019?  
    Den hvide Soave er også ganske god, tør, ren og neutral, pæn syre, ganske frisk -typisk Classico, men ikke i top. Denne serie vine er storebror til le Arche, som kommer fra samme hus. 

Netto tilbyder også Prosecco "le Arche" (59, 3*), en ganske udmærket boblevin med god friskhed og pæn frugt. Desuden Coutume hvid/rosé (45, 2-3*), ikke smagt, så måske for lavt. Dansk tappet, så frygter lidt for friskhed og aroma -og måske lidt restsødme? Foretrækker til hver en tid Exhib i Coop365!