Søg i 1200 opslag:

07/07/2024

Bilka: San Felice og god ripasso

Du kan stadig få den fine San Felice Classico til blot 59 kr, og det er svært til så lav pris at finde andre vine med 91-92p/100 fra anerkendte kritikere.

Bilka er som lillesøster Føtex gået i ferie mode med ganske få tilbud (især sammenlignet med Brugsen med en overflot af topkøb).
Et andet godt køb er Silvano Piacentini's ganske gode Ripasso og Soave Classico (49,83 v6) samt Selaks sauvignon fra New Zealand (49,83 v6).
Bedste KØB: San Felice Chianti Classico - Piacentini Ripasso/Soave Classico
Godt KØB: Selaks sauvignon blanc

uge  28/2024

San Felice Chianti Classico... 59,-

Bedste KØB + **** (4/5), Bilka, indtil torsdag 11/7

Du kunne få den til samme pris i Føtex i juni, men nu skal du i Bilka, for vinen er værd at købe. Den koster ofte over 100 i andre lande, så denne unge Classico fra 2021 er et topkøb, bl.a. med 91p/Parker, 92p/WineEnthusiast og 88p/Spectator. 
    En fast, ganske fyldig Classico med positiv frugt med pæn dybde, god længde. Den har fine tanniner og syre, så jeg vil personligt (som enhver ung god Chianti) give den 1-2 år mere, men mange vil nyde den nu til hakkebøf, pasta og pizza.   


Silvano Piacentini rød/hvid, kr/fl v6: 49,83

6 fl: 299, rød Ripasso eller hvid Soave Classico, Italien 
Bedste KØB + **** (4/5), Bilka, indtil torsdag 4/7

Jeg kan egentlig bedre lide denne middelfyldige, (næsten) tørre, frugtige ripasso end Silvano's svulmende Rubens'agtige amaroner. Ripasso er rigtig god til en aften foran grill'en -server kælderkold. Årgang er 2021, som jeg ikke har smagt, men mon ikke den ligner den absolut drikbare 2019?  
    Den hvide Soave er også ganske god, tør, ren og neutral, pæn syre, ganske frisk -typisk Classico, dog slet ikke i top. Denne serie vine er storebror til le Arche, som kommer fra samme hus. 

Bilka tilbyder også Orso d'Oro rød/hvid (6 fl: 219, 2*), (endnu en) sødlig sværvægter på tonstung flaske. En opkvikket sødladen alkoholbamse med slappe muskler. Den har nok sine fans. 

Selaks sauvignon blanc, kr/fl v6: 49,83

6 fl: 299, Marlborough New Zealand. 
Godt KØB + *** (3/5), Bilka, indtil torsdag 11/7

Efter en pause er Selaks' "essential" (hmmm!) igen et topkøb til 50 kr. Sauvignon med sprød friskhed og nydelig aroma og pænt lang smag. 
    Vinene er korrekte uden at imponere -ligner meget Kim Crawford fra samme kælder, som af uransagelige årsager koster op mod 100 kr! Måske er Selaks tappet i England.  
      Det fortæller nok lidt om min alder, at jeg smagte (og solgte) Selaks sidst i 1980erne. Dengang et lille familiehus specialiseret i müller-thurgau, som aldrig havde hørt om sauvignon, som i dag leverer langt over halvdelen af al vin fra huset (og NZ som helhed). 
    35 år efter er specialiteten landets vinstok nr ét, sauvignon (som iøvrigt ikke tappes af Selaks selv, men af Kim Crawford, der har samme ejer). 

Squealing Pig sauvignon blanc... 59,-
*** (3/5), Bilka, indtil torsdag 11/7

New Zealand. Foretrækker Selaks trods lavere pris. Så har tendensen med de lidt overgearede etiketter også nået New Zealand. "Den gryntende Gris" laves af Matua, men bag det hele står nok ejeren Treasury (Lindeman, Penfold's, Beringer osv). 
     Købt, men ikke smagt endnu, men formentlig en ganske udmærket tør hvid med masser af eksotisk frugt og sprød syre. Vinen lagrer sur lie efter gæringen for at få fuld tryk på aroma. 
     Ejeren har også lanceret en multinational Pig, hvor vin fra flere lande (og kontinenter) blandes. Tappet i England.