Søg i 1200 opslag:

06/07/2024

Discount: superb østriger og god ripasso!

Jeg tror, Østrig havde glemt deres hemmelige våben, da de til sidst blev slået 2-1 af Tyrkiet: Den grønne Veltliner drue! 

Havde de haft denne vin med, havde de -måske- vundet- som da de i 1800-tallet slog tyrkerne ved selve Wien's porte! Druen har det hele -aroma, fylde, syre og sprødhed. Når den er god -som i Johannisbergen, storebror til Rema1000s fine Sant Thias vine (79). 
    Rema1000 byder også på en god Borghetti Ripasso (59). Netto er med for den gode Wild Life -især riesling (40, samme pris i Føtex). Har du brug for en box, er Mucho más (99 for 300 cl) værd at købe. 
    Endelig Coop365 med den populære Radio Boka (29) og Lidl med Retsina (25 for 50cl). 

Bedste KØB: Villa Borghetti Ripasso - Sant Thias "Johannisbergen" gr.veltliner - Wild Life rød/hvid 
Godt KØB: Riesling "Racines & Terroirs" - LZC rød California - Prosecco "Arche" - Mucho Más rød/hvid 300cl box - Radio Boka rød/hvid/rosé - Retsina hvid græsk 50cl

uge  28/2024

Villa Borghetti Ripasso... 59,-

Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, søndag-lørdag 7-13/7

Pasqua er ikke det store sus, men de er bedre end discount! F.eks. denne ripasso, som i Rema1000 sælges som Villa Borghetti. Den almindelige Bardolino er simpel og god, men Valpolicella Ripasso'en er mere seriøs, en rund kraftig vin i typisk Valpolicella stil med pæn fylde og frugtig næse. 

Sant Thias "Johannisbergen"... 79,- 

Hvid grüner veltliner Reserve, Weinviertel, Østrig
Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000 søndag-lørdag 7-13/7

Storebror til den normale grønne veltliner fra særlig "Ried", Johannisbergen" i Weinviertel, et af de gode områder for veltliner. Vinen har markant mere fylde, men stadig sprød og frisk med masser af den peber/solbær aroma, man forventer i god veltliner. 
    Druerne høstes sent. Mosten er i kontakt med drueskind før en ret kølig gæring. Herefter lagrer vinen "sur lie" 4 måneder før tapning. Ingen eg, ingen filtrering. 
    Kendr ikke årgang, men (med etiket Frank) fik 2021 bl.a. 92p/Falstaff og 16,5p/JancisRobinson. 
Foto: Vingården ejes og ledes af ægteparret Harald og Daniela Frank, direktøren Johanna and vinmager Katrin Frank. 
    Vingården ligger Hernbaumgarten -et hav af vinstokke, især grüner veltliner. Byen ligger ved foden af de østlige Alper, nær grænsen til Tjekkiet. Klimaet er køligt og tørt, perfekt til druen.

Riesling "Racines & Terroirs" Alsace... 79,- 

Godt KØB + **** (4/5), Rema1000 søndag-lørdag 7-13/7

En herlig riesling, tør, sprød og frisk med rig aroma (æble/citrus), ganske elegant og let. Vinen kommer fra kooperativet Roi Dagobert i den nordlige del af Alsace, som er specialiseret i Alsace. Ej smagt, men både 2018 og 19 får 90p/WineEnthusiast. 

LZC California rød/hvid... 40,- 

rød Zinfandel, Petite Sirah og Pinot Noir, hvid chardonnay mv, California (tappet i Danmark)
Godt KØB + ** (2/5), Rema1000 søndag-lørdag 7-13/7

Slet ikke min smag, men prisen er lav, så jeg vil give især petite sirah en chance.En robust, kraftig vin, hvor lille restsødme balancerer tanninen. Vil ikke bruge penge på hverken "hvid" zinfandel eller chardonnay.


Prosecco "le Arche"... 50,-

Godt KØB + *** (3/5)Netto, indtil fredag 12/7

Prosecco er god sladder, ikke tankevækkende foredrag. Den bedste Prosecco er altid den yngste og nydes, mens den har ungdommens friskhed. Nydelig æblearoma, let sødme (hvad Extra Dry lidt vildledende skal have), men balanceret af lille syre. En enkel, men sympatisk boblevin. Rosé er næsten bedre. Nydes solo eller i mix med Aperol/Campari eller hyldebær, kirsebær, brombær osv.  

Wild Life rød/hvid... 40,-

rød Syrah eller hvid riesling, Washington, USA (tappet i Danmark)

Bedste KØB + *** (3/5)Føtex indtil onsdag 31/7, Netto, indtil fredag 12/7

Der er vådt og blæsende i Seattle, men næsten ørkenagtigt tørt og varmt i det indre af staten Washington, ofte med ganske kølige nætter. Perfekt til den hvide riesling, topkøb til 40, åben frugt, middel fylde, god syre skjult af lille sødme
    Den røde Syrah har ren smag, lidt blomme og frugt, ganske fyldig, men med en snert af restsødme, som trækker lidt ned for mig. 


Mucho Más 300cl box.. 99,-

Godt KØB + *** (3/5)Netto, indtil fredag 12/7
Spanien. = 24,75 kr/75cl. 

Bestemt en af de bedre box vine (du bliver ofte snydt, hvis du tror, du får bedre boxvin til høj pris). Men check tappedato på karton -bør nødig ligger mere end 3 måneder tilbage! 

Nok samme vin som KingPin i Bilka (39 på glasflaske), da opskriften er ens og tappet af samme Felix Solis. Men boxvinen er mere poleret og let, gr en ekstra filtrering og lidt ekstra svovl for at beskytte vinen i plastikposen  mod elementerne. 
      En frisktappet rød tempranillo var fyldig, frugtig, fast og interessant på den gode måde. 
      Den hvide ikke smagt -men kan meget vel være tør, frugtig, frisk, takket være gode druer som verdejo, der indgår i blend'et. 

Radio Boka rød/hvid/rosé... 29,- 

rød tempranillo, hvid verdejo, rosé tempranillo/bobal, Mancha Spanien 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 10/7
Boka vil være de unges vin, letdrikkelige, letfordøjelige dråber, der glider ned, mens musikken spiller. 

Bedst er hvid verdejo, aroma af æble og fersken og pæne syre, som afrundes af 6,8 g/l restsødme. Den røde tempranillo har positiv frugt, pæn vægt i munden, men lidt aggressiv tannin, som skjules af 9,6 g/l restsødme (i 2022). Rosé ikke smagt, men burde være frugtig og uden for meget sødme (5,6 g/l). 

    Vinene laves af danske Hammeken i det store Mancha område og får ok ratings af pålidelige lokale Peñin (og høje ratings af mere gavmilde dommere). Så giv vinene en chance til denne pris. 

Retsina hvid græsk 50cl... 25,-

Godt KØB + *** (3/5), Lidl søndag-lørdag 7-13/7 

En praktisk 50cl flaske (= 37,5 kr/75cl) med 5 pæne glas tør hvid med en særegen aroma, hvor frugt og lidt nåletræ er blandet. Prøv den til pita gyros eller en krydret salat! Vinen er tappet af et af de store, anerkendte huse. 
      Jeg giver gerne denne en chance. Vinen er ung og frisk (undgå gammel retsina), og prisen er lav, ikke meget højere end i hjemlandet!       
    Den unge hvidvin blandes med harpiks fra nåletræ, som så fjernes, så den kun lige når at give vinen aroma. Druen er savatiano, groet i Attika, tappet i Grækenland. 

      Lidl har græsk tema og tilbyder også Anessia brandy 40% (99, 3*). en sødlig, frugtig brandy med ISWC sølvpris samt Korifeos Ouzo 40% (89), en pernod'agtig pastis med ISWC bronze. Du får en klassisk brandy med let sødme, som sikkert er god til prisen.