Søg i 1200 opslag:

07/07/2021

Flot Classico og Rioja er bedste køb...

Italien er andet end superstram Barolo og vamle sværvægtere som zinfandel fra Puglia. I midten ligger Toscana med Brunello og Chianti. Og netop nu er der tilbud på to virkelig flotte riservas fra Chianti's Classico: Ser Lapo i Irma -og il Grigio i Bilka! 

En god Chianti riserva har en rig aroma med lag på lag af krydderi og bær, god fylde og længde med en fasthed, der udvikler sig over flere år. En flot madvin, som dog er ganske anderledes end den fløjlsagtige blide kraft i Baron de Ley's Gran Reserva, som til denne pris nok er ugens bedste køb i Bilka.    

Bedste KØB: Il Grigio RiservaBaron de Ley Gran Reserva, Kumala Reserve rød/hvid, 
Bedste VIN: Il Grigio RiservaBaron de Ley Gran Reserva

Il Grigio, Chianti Classico Riserva... 69,-

Bedste VIN + bedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 8.juli

Prøv at finde 2017, men 2018 er heller ikke dårlig. For RobertParker (ved Monica Larner) er Grigio et af Italiens "ultimativt bedste køb". 2016 koster i USA  $ 27 (170 kr + moms). Men ok, 2016 får også 93p/100! 
      Grigio er en af Sallings favoritter og en Riserva, der er blid for Chianti, men stadig har det faste sammen med det civiliserede og  kommercielle. 
      Dyb farve, god duft med krydderier og urter, tør, nydelig fylde og pæn længde -lidt tør tannin til sidst, typisk sangiovese, men grundlæggende blød -sjov at smage sammen med den lidt kraftigere Ser Lapo fra Irma. Flot allerede, men har godt af 2-4 år. 2018 fik 92p/Falstaff, 2016 fik 93p/Parker, 2015 fik 3 glas i Gambero Rosso. Riserva er lagret 2 år i store + små fade, årligt 250-300.000 flasker fra ejeren, forsikringsgiganten Allianz

Baron de Ley, Rioja Gran Reserva... 75,-

Bedste KØB + bedste VIN + ***** (5/5) 2015 , Bilka, indtil torsdag 8.juli
En poleret, fløjlsagtig, lækker vin, god fylde, pæn længde, rig bouquet -jeg kan lide både gran reserva og Baron de Ley generelt. Der er bedre Rioja, men Ley er altid flot, pålidelig -og meget velsmagende. 
      Gran Reserva er tempranillo druer fra finca'en i Cenicero i Rioja Alta (modsat hvad der står på Bilka's web), som lagrer 2 år i små egefade (lige dele fransk og amerikansk eg) og mindst 3 år på flaske. Og så skiller den sig ud ved, at hele høsten er fra eget domæne. 5* + godt køb hos Ekstrabladets Rydberg, der om nogen har forstand på spansk vin. 

                      

Kumala Reserve, Shiraz eller chenin blanc, kr/fl v 6: 33,17

6 fl: 199,  Swartland SydafrikaBedste KØB + ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 8.juli (tappet i England). Den røde er afrundet, med positiv frugt, fyldig og pænt lang, den hvide tør, frisk, fin aroma og ganske sprød -som du vil vente af vin fra Swartland (del af Coastal, som igen er bedre end det store Western Cape). En lav pris og for mig bedre end de dansktappede sværvægtere på fancy flasker, du mest ser i Danmark. 

Wolf Blass "Yellow Label" rød/hvid/brus, kr/fl v 6: 46,50

6 fl: 279 Australia, **** (4/5), Bilka, indtil torsdag 8.juli (tappet i England). Noget bedre end den røde etiket -ikke mindst bruset, tør brut (dog stadig svag sødme) med positiv aroma og ganske frisk eftersmag, et godt bud på godt køb. Både rød og hvid er også gode for konsumvin fra Australiens varme Murray område. Godt lavet for massevin! 
 

Patient Cottat "the Pebble" sauvignon blanc... 69,- 

***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 8.juli
Samme tilbud fås stadig i Føtex, men fortsætter nu i Bilka. Men ok, vinen er god! Huset hedder Cottat -med 2 x T- og er slet ikke Cotat -med ét T- topnavnet i Sancerre. Vinen er heller ikke Sancerre. Men druen er samme, fine sauvignon, og vinen er tappet i Sancerre, af Fournier, som leverer god Sancerre. Druerne koster dog kun en brøkdel af Sancerres, for de uden for det dyre Sancerre, længere nede ad floden Loire. Ganske god, tør, med rig aroma af melon og tropefrugt og sprød friskhed med blid syre. Men til denne ret høje pris ikke helt topkøb, desværre.