Søg i 1200 opslag:

17/07/2021

En superb spanier til lav pris!

Lidl står for en god cava og en meget flot rødvin til en sen middag efter en velfortjent siesta. Og Neo kan meget vel være den bedste Duero vine i et supermarked, et par klasser over rivalerne. 

Lidl har "Sol y Mar" spansk uge med et par gode tilbud på aioli, curado ost, gode oliven og sangría (men den skal du lave selv, og det er ikke svært) -og vin! 

      De andre vine er fra Rema1000. Jeg var også i Netto, men der var (som ofte før) intet af interesse for en, der vil kaldes vinkender. 

Bedste KØB: Neo Ribera del Duero, Cava Arestel brut
Bedste VIN: Neo Ribera del Duero

Neo, Ribera del Duero... 48,75

2016/17 crianza, bedste VIN + bedste KØB + ***** (5/5), Lidl, indtil lørdag 24.juli, normalt 65

Bestemt et fund til prisen og måske et tegn på den seriøse krise, Spanien er midt i og ikke kun pga covid-19. Vinen blev for få år siden solgt til op mod 200! I dag er prisen omkring 70 kr i Lidl Spanien såvel som i Danmark! 
      Neo er en rigtig god lille vingård med 12 hektar, grundlagt i 1999 af 3 venner, der har rock såvel som musik til fælles. Se denne lille film om vingården -og skynd dig i Lidl (husk: tilbuddet ses måske ikke i alle butikker -men 65 er også 5* pris!).  Vinen har lagret 18 måneder i eg og lidt tid på flaske og er lækker nu, med overdådig frugt og nydelig lang, afbalanceret smagBåde årgang 2016 og '17 har fået 91p/100 af respekterede guía Peñin, Spaniens førende vinguide, som årligt vurderer vin fra over 2000 vinhuse. Og så lige 5* i Ekstrabladet af Rydberg (som også er forfatter til "Spaniens Vine"). 

Cava Arestel, brut... 35,-

Bedste KØB + **** (4/5), Lidl, indtil lørdag 24.juli, normalt 45

Skræmmende, at du kan få en ganske god cava til så lav en pris. Vinen leveres til Lidl i hele Europa af et stort hus i Sant Sadurni d'Anoia (Montesquius?). Skal nydes ung, så led efter flaske uden støv på! Skovenberg har den som testvinder med 6* i Vinavisen dec.20. Ikke smagt i år. 

     Som del af Sol y Mar" kampagnen tilbydes også Pink Port, rosé Port. Jeg har prøvet mange gange, men aldrig fundet noget genialt i den. Og i øvrigt er 99 en høj pris (du kan få Burmester 10 år til samme pris i Kvickly!). 

Velvet Devil merlot, Kung Fu Girl riesling...  99,-

*** (3/5)Rema1000, indtil lørdag 24.juli. Kun smagt én gang, men andre er enige i, at hvid riesling er bedst med intens aroma, frisk og lækker, mens merlot er uden nerve og kan være lidt grøn (Bordeaux'agtig). Fås også som rosé (ej smagt). 
      Vingården ligger i staten Washington, så vi er tæt på Seattle og den 45. breddegrad (omtrent som Bordeaux i Frankrig). Men vi er i Walla Walla, i et ørkenagtigt landskab langt inde i landet, hvor sommeren kan være meget varm. 
      Huset blev grundlagt for 20 år siden af Charles Smith og er i dag næststørst i staten med ca. 8 millioner fl/år. Det ejes i dag af et af verdens største vinhuse, Constellation, som står bag bl.a. Mondavi, Selak's, Ravenswood og andre. Vinene importeres af Løgismose, som før solgte den til Meny.

Sauvignon Blanc "Sandhills"... 50,-

**** (4/5), Marlborough, New Zealand, Rema1000, indtil lørdag 24.juli
Kender ikke leverandøren, men vinen er god, omend ikke så alsidig og ren som de bedste, til den bløde side, men nydelig syre og god frugt. Men stadig godt køb.


Trelio Bianco Veronese... 50,-

*** (3/5), Marlborough, New Zealand, Rema1000, indtil lørdag 24.juli. Ej smagt, så den kan være bedre end min lave rating! Men har ikke tillid til den. Fortæl mig, hvis du har smagt den! 

Rema1000 tilbyder også små flasker, bl.a. Mionetto Prosecco Igp (20, 4*, 18,75cl) samt Soria Moscato rosé (20, 3*, 18,75cl). Check holdbarheden -små flasker brus skal nydes ung!