Søg i 1200 opslag:

01/04/2020

Når du kan købe Vacqueyras til 49...

Nej, det er IKKE en aprilsnar. Der er også Châteauneuf til 79 og Colheita 2008 Port til 59... Du sparer op til 46%, så det gælder om at være hurtig... 


Det er i Aldi, de har tilbuddet, som kun gælder til torsdag 2. april.
Måske har virussen ramt Aldi, eller også vil de simpelthen have ryddet op i vine, som ikke formodes at være lette at sælge i Aldi. Og min lokale Aldi regner da med at føre tilbuddet videre også efter torsdag. Hvis der er mere tilbage. 

Her et udvalg:

Vouvray "Domaine Vieux Vauvert" sec ... 49,- 

2018, ***** (5/5), Aldi, indtil 2.4, normalt 69.  
Jeg holder meget af Vouvray, især i den tørre udgave som denne -med friskhed og aroma. Men kender ikke denne. Men stadig utrolig lav pris. 


Barbaresco "Franco Amoroso" ... 79,- 

2015, **** (4/5), Aldi, indtil 2.4.  Firmaet er nok undermærke til et andet firma, men vinen ser fornuftig ud, så jeg har (uden at smage) vovet at give den 4*. Men ikke topkøb. 


Châteauneuf du Pape ... 79,-


2017, ***** (5/5), Aldi, indtil 2.4, normalt 149. Denne vin er som Vacqueyras'en tappet i St. Priest -ved Rhône floden, om end 200 km længere mod nord! Men det hindrer ikke vinen i at være tappet på flaske med pavens nøgler osv. Kun smagt én gang i ældre årgang. Letbenet for Chateauneuf, men slet ikke ringe -og et fund til 79. NB: "Trocken" står der på etiketten. Det afholdt mig fra at købe den!



2008 Statement Colheita Port... 59,- 

50cl, ***** (5/5), Aldi, indtil 2.4.  Der er ganske stor forskel på colheita Port (årgangs Port), men denne kommer  fra et af de bedre huse, Baron de Villar, som engang ejede Noval. Dette hus har stort lager af gamle vine og leverer til ganske mang, bl.a. Meny, Laudrup og andre. Men her kan du få denne Port -i flot udstyr- til 59! Smagt før jul -og den var glimrende. 

Vacqueyras "la Sablière"... 49,- 

2017, ***** (5/5), Aldi, indtil 2.4., normalt 89. 
Til den pris må vinen være 5* værd. Ikke smagt, men den er tappet i St. Priest ved Lyon, dvs. 200+ km fra Vacqueyras. Formentlig en fyldig ,afrundet Rhône -som rigeligt er 90 kr værd. Men ikke mere, dvs. et fund til 49!

Chablis 2017 "la Chapelle" 59,- 

***** (5/5), Aldi, indtil 2.4, normalt 99.  
Billig Chablis er i reglen ikke værd at drikke -den er ofte mindre god end en kedelig Muscadet!- men denne fra Aldi er slet ikke så ringe.
Let, frisk og sprød med diskret fin chardonnay aroma, behageligt lang fra de overfede arter, vi ser af druen fra ikke mindst Australien og Californien. Lidt spinkel, men ok. 
Den er tappet af en Jacques de Labrely, som nok ikke er andet end et navn,. Men vinen kommer fra samme adresse som stort hus i Ligny lidt nord for Chablis, dvs. relativt tæt på vingården.
Etiketten viser den historiske byport til Chablis by, som med 1400 sjæle må være en af de mindste byer til at lægge navn til en af verdens mest berømte hvidvine. Ja, i USA er Chablis nærmest et synonym med hvidvin.