Søg i 1200 opslag:

09/04/2020

40% på italiensk i Bilka

I dag torsdag og lørdag er der (igen) mulighed for at købe italiensk vin med 40% rabat og spiritus med 25% rabat. Og det kan jeg ikke sige nej til. Heller ikke denne gang! 


Men prisen er naturligvis i forhold til normalprisen -og da de fleste vine i forvejen eer på tilbud, så skal du se dig omkring! Her er nogle af de bedste bud -på italienere + en spansk brandy. 
     Kommer du ikke i Bilka i dissse covid-tider, så trøst dig -de samme tilbud kommer nok i Føtex om et par uger, når Salling har set, at lageret ikke er gået så meget ned som ventet!  

Bedste køb: Bigi Orvieto og Vipra, Il Grigio Chianti Riserva, Brunello 1/2 fl. 
Bedste vin: Vigorello. 
Gælder skærtorsdag og påskelørdag, langfredag lukket. 

Bigi, Vipra eller Orvieto Classico.... 41,40

Bedste køb, ***** (5 af 5), Bilka, indtil lørdag 12. april, normalpris: 69. Bigi er et af de store navne i Umbrien, som ligger mellem Toscana og Rom. 
Deres specialitet er naturligvis Orvieto fra skråninger omkring denne vidunderlige by. Her bruges den normale trebbiano sammen med den fine grechetto drue, kold gæring -tør, frisk, sprød, men med mere aroma end f.eks. det meste Frascati. 
Rødvin må ikke kaldes Orvieto, så her er navnet Vipra -som jeg ikke havde smagt før. Nydelig fylde, god frugt aroma, tør, men ret blød. Druerne er sangiovese + merlot + montepulciano + lidt eg. 

San Felice Maremma, Vermentino.... 59,40

***** (5 af 5), Bilka, indtil lørdag 12. april, normalpris: 99. 
Jeg kan godt lide San Felice's hvide vermentino, lavet på en af de bedste hvide druer fra Italien. Hidtil har den blot haft Toscana som oprindelse, men nu er den Maremma -et særligt område tæt på kysten syd for Pisa -faktisk ikke langt fra Bolgheri, som leverer bl.a. Sassicaia. Har ikke smagt den nye årgang, men til 60 kr (når 40% er trukket fra) et must. Rig aroma, tør, middelfyldig, fin syre, pænt lang. 

San Felice har i mange år leveret vin til især Bilka og Føtex, og det er faktisk en rigtig god vingård, selvom den eer stor. Vingården -nærmest en lille by- ligger i den sydlige del af Classico-området og ejes af den schweiziske forsikringsgigant Allianz. Her er luksushotel og store kældre, hvor en begavet vinmager får det bedste ud af druerne fra de 140 hektar vinmarker på de blide skråninger omkring vingården. 
Foruden dette areal har Felice også CampoGiovanni -20 ha brunello- og altså Maremma, hvor der også laves god rød, som jeg dog ikke har set i Bilka og Føtex. 
Den almindelige Chianti Classico er rigtig god (69,50 med rabat). 2016 var på Spectator's Top 100, men et endnu bedre køb er: 

Il Grigio, Chianti Classico Riserva... 69,-

Bedste køb, 2014/15 Chianti Classico***** (5/5), Bilka, indtil lørdag 12. april, normalpris: 149. 
Det civiliserede går igen i denne vin, som er en gammel favorit for Salling gruppen -den fås også i Føtex, hvor den også jævnligt er på tilbud. En ganske lækker Chianti, dyb farve, god duft med krydderier og urter, tør, nydelig fylde og pæn længde -lidt tør tannin til sidst, typisk sangiovese, men grundlæggende blød. Nok flot allerede, men formentlig har den godt af et år eller to. Vinen får konstant pæn ros af kritikere, således 2015 som har fået både 92+p af Parker og 3 glas i Gambero Rosso. Ret godt klaret af vin til 69! Riserva er lagret 2 år i store fade + lidt små,  laves 250-300.000 flasker. . 
      Noget dyrere er Grigio "Gran Selezione" (125,40 med rabat, supervin, men ikke merprisen værd). 

Vigorello , San Felice, Toscana... 101,40 

Bedste Vin. ***** (5/5),Bilka, før rabat, fra 13. april: 169.  Et par år efter Sassicaia sendte Antinori Tignanello på markedet, et egelagret blend af sangiovese + druerne cabernet og merlot. Vinen fik så meget omtale, at mange ganske overså, at vingården San Felice allerede i 1968 lavede en vin af samme type, Vigorello. Altid sangiovese + cabernet, merlot og petit-verdot mv, lagret knap 2 år i små egefade. 
      Vinen laves på den store vingård i Classico. Måske ikke helt Tignanello i kvalitet, men også en markant lavere pris! 2015 fik 93p/100 af Parker, mens 2013 fik 3 glas i Gambero Rosso. 

Brunello "Poggio Forte"... 119,40

**** (4/5), Montalcino, Bilkafør rabat, fra 13. april: 199. Poggio Forte er 2.vinen fra Quercecchio, en af de større vingårde i Montalcino. En typisk, men ikke bemærkelsesværdig brunello. Kun smagt to gange, og jeg har ikke lagt mærke til den store forskel på de 2 vine. Så det er et godt køb til lige over 100. 

Brunello "Camigliano", 1/2 fl... 59,40

Bedste køb***** (5/5), Bilka, 2014, fra 13. april: 99 Meget dyb, intens aroma, kraftig, fast og lang, blødere efter nogle minutter i glasset. Flot nu, men selv på 1/2 flaske vil den have godt af et par år. Perfekt til en bistecca fiorentina, grillet T-bone steak. 
Vingården er begyndt at lave rigtig flot vin. Druen er sangiovese -samme drue som Chianti- men i en særlig afart "grosso", lokalt kaldet brunello. 2013 får 2 glas i Gambero Rosso, men 2014 er endnu bedre. Den er ikke længere på Bilka.dk, så måske ryger den ud. Men den er god, så jeg har allerede købt et par fla
sker. 

Castelveder, Franciacorta Spumante Brut.... 89,40 

***** (5/5)Bilka, fra 13. april: 149. Italienerne er vilde med Champagne, men har ikke altid råd til den ægte vare. Så de er glade for Franciacorta, der tilbyder samme pinot og chardonnay, samme metode og lagring. Denne er i kvalitet ikke helt Bellavista niveau (og slet ikke i pris). Så meget bedre end stort set al crémant til 100 kr. Franciacorta er p.t. måske mest mondæn i Italien.  

Sandeman Brandy Jerez Reserva... 97,46

Capa Negra, ***** (5/5), 36%, Bilka, fra 13. april: 129,95.  
Jeg har en stor svaghed for spansk brandy, men det skal MINDST være reserva, som skal lagres mindst et år i små egefade (der er langt til 12 her, selv Gran reserva kan nøjes med 3 år). Men de smager ældre, fordi de lagrer i brugte fade og blandes med ældre brandy, der giver karakter. Denne har navn efter Sandeman's klassiske logo -manden med den sorte kappe. Udmærker brandy med let sødme, god bouquet,. Kan nydes ren -ellers drik den med soda eller i sauce.