Søg i 1200 opslag:

04/04/2020

Verdens bedste? Nej, men et godt køb

Kan det tænkes, at der er spioner fra Rema1000, som læser denne blog? Jeg har været lidt på nakken af Fakta , Netto og Rema for kedelige vine. Især sammenlignet med Lidl og Aldi. 

Jeg troede det ikke, men er kommet i tvivl, når jeg ser ugens tilbud fra Rema. Et temmelig god spansk vin + en ripasso og amarone, jeg næsten vil drikke med fornøjelse + en næsten 20 år gammel Portvin. Men verdens bedste vin, nej ...

Rema har nu svaret igen på den bedste måde! 

Og så er der forresten også et par tilbud fra Bilka -men det er mest soldater fra Tordenskjold, som går igen, måned efter måned... OK, det er god vin, men ikke i første række! Det må vente en dag eller to!

Abadia Retuerta, selección especial... 149,-

Bedste vin + ***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 11.april
Bedste vin. Rema praler med, at denne vin er kåret som "Verdens bedste" i 2015 -og det måtte jeg jo efterprøve -og det kan jeg ikke finde. Jeg er ikke i tvivl om, at det er en temmelig god vin, som er et udmærket (om ikke enestående!) køb til 149. Men ligefrem verdens bedste? Men kan se, at én guide valgte den som verdens bedste -i 2005 (årgang 2001). Vinen er den billigste (!) fra vingården og får typisk 93p/100 i guiderne.
      Vingården ligger utroligt flot ved Duero floden og er baseret på kloster fra 1120, som er ombygget til luksushotel og spa. Intet er sparet, og ejerne har råd til det -det er den schweiziske medicingigant Novartis (inkl. gode gamle Ciba-Geigy fra Lyngbyvejen), så nu ved vi, hvor vores medicintilskud går hen -og hvorfor denne vin er den billigste herfra!
De har 200 ha vin, og midt ned gennem markerne går kommunegrænsen. Derfor står der Sardon de Duero og ikke Ribera del Duero. Men vi er altså ikke mere end 5-10 km fra Vega Scicilia og Pingus! Den begavede Pascal Delbeck -fra Ausone i St.Émilion- giver råd om vinen, som laves af Ribera druer som tinto fino, cabernet og merlot osv.
Smagt i 2016 (ved ikke årgang i Rema) -meget dyb; intens aroma af sol/kirsebær, urter og underskov; meget kraftig, men afrundet og lang. Flot nu og de kommende 3-6 år. Vingården har andre -dyrere- vine, men denne er sjovest og næsten et superkøb!

Pasqua, Valpolicella Ripasso... 50,- 

Superiore, Bedste køb + ***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 11.april. God ripasso med åben frugt og pæn fylde uden sødme. Kommerciel og nydelig. 

Pasqua, Amarone Valpolicella... 129,-

***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 11.april. En tak bedre -men ikke mere end dobbelt så god! . Kan gemmes et år eller to.
Mere styrke, men stadig i en relativt elegant udgave, som jeg egentlig kan lide.   
Pasqua er et af de historiske huse ved Verona, som stadig ejes af familien Pasqua. De er vokset ganske voldsomt de senere år -husker dem, da det var Skjold Burne, der solgte vinene. I Dag laves omkring 14 millioner flasker om året (mest pinot grigio, men også lidt vin fra Puglia, uha) -og så amarone og ripasso, som er de faste vine.
Huset er et besøg værd, hvis du en dag tør vove dig til Norditalien! Rundt om kælderen -ganske flot- er der en smuk park.

Rema tilbyder også 2 zinfandel vine til samme pris, én fra Puglia, én fra Californien. Mener det er vine tappet i Danmark (eller måske Sverige), dvs. som mangler en del liv og frugt.

Kopke 2001 Colheita Port... 159,-

Bedste vin + ***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 11.april. Næste år er denne Portvin 20 år, så til 159 er det faktisk et rigtigt godt køb (vinen koster 240 i Portugal). Har ikke smagt denne colheita årgang, men andre har pæne ord til den. Kopke skal være det ældste Portvinshus af alle -1638- men da arkiverne blev ødelagt af brand i 1882, ved man ikke meget om husets historie. I mange år var huset ejet af Barros Almeida (også Feist, Hutcheson, Feuerheerd og Burmester), og i dag ejes det hele af banken Sogevinus. Så har du smagt en Burmester 2001, er den nok tæt på denne. Burmester 2004 koster 199 i Irma (og Coop.mad).

Offley 10 år tawny Port... 99,-

***** (5/5), Bilka, indtil lørdag 11.april
Når der står 10 år på vinen, skal den selvfølgelig ikke være 10 år gammel vel? Vi er jo lidt kyniske her til lands. Nej, vinen skal bare "i type og smag" være 10 år. Men Offley Forrester, engang ejet af legenden baron Forrester leverer faktisk en god Port med en pæn alder i smagen -nødder, frugt og lidt puddersukker. Nyd kælderkold, gerne til frisk frugt eller chokolade.
Huset ejes af SOGRAPE, dvs. penge fra Mateus, som også ejer Sandeman.