Søg i 1200 opslag:

12/04/2020

Herlig forårsvine

Solen har fået mere varme, og du kan mødes med familie og venner på terrassen, når du sidder i respektabel afstand fra hinanden og nyder en salat eller måske en forsinket lammekølle fra grillen. Og måske et par glas vin... 


Vinene her under er ugens bedste tilbud fra Fakta -lave priser, ok vin til terrassen- samt partivarer fra Føtex, der er anderledes sjove... 
Bedste køb: Recoda cava og Indomita sauvignon hvid og rosé fra Fakta
Bedste vin: Chateau Mercey Hautes Côtes de Beaune og Riesling Brand fra Føtex

Indominta, rød, hvid, rosé... 30,-

Frit valg, cabernet-sauvignon rød eller rosé, pinot noir, sauvignon blanc , Chile
***** (5/5), Fakta, indtil onsdag 15. april. 


En basisvin fra et stort firma i Chile, men -ok- et godt firma, som laver vin som på fabrik, men med vist talent. 

Kun smagt et par gange, men kan især lide den hvide sauvignon, som har rig aroma og ren, tør smag med lidt citrus og hav -og også den lyserøde cabernet, som er frisk og frugtig med lidt druesmag. Den røde cabernet er ok, mens jeg nødig vil snakke om pinot'en. Den er set meget værre, dog!  
Foto: selveste Rihanna på besøg hos Indomita. Jeg ved ikke om hun er vild med netop de vine? Gode er de, men hendes besøg harmåske også noget at gøre med, at huset sælger en masse vin -lagerkapacitet til 36 millioner flasker! Huset er ganske nyt (2006) og ejes af giganten Bethia.

cava Recoda, brut hvid/ brut rosé...  40,-

***** (5/5), Fakta, indtil onsdag 15. april. Jeg kender ikke denne cava, men vil tro, den er meget lig den Jaume Serra, som leveres af Coop's andre afdelinger. Og så er 40 en god pris, selvom vinen formentlig ikke kommer fra Katalonien, selvom den er lavet her! Den får meget ros på de sociale medier, også af folk, som jeg stoler på.  

Pajar, Verona....  45,-

**** (4/5), Fakta, indtil onsdag 15. april. Fakta beskriver vinen sådan: "Corvina og rondinella-druer fra området omkring Gardasøen. Druerne har tørret i cirka 20 dage inden presning. 12 måneder på egetræsfade og mindst 6 måneder på flaske" -tjaaa, det er vel, hvad de får oplyst fra leverandøren. Sådan en lille amarone til 45 -jeg gider ikke bruge penge på vinen, men konstaterer, at da Politikens Ilkjær (ildsjælen!) smagte den for 6 år siden -på tilbud til 49!- gav han den 4 glas af 6 med ordene: 
"Fyldig, let sødmefuld vin, hvor de 14,5 pct. mærkes. Toner af modne kirsebær, chokolade og rødt kød. En smule kluntet og rustik, men fin tæthed". Så kan jeg også give 4*. 


Ch. du Mercey, Hautes Côtes de Beaune...2 fl: 139

2018, ***** (5/5), Bilka, partivare, normalt: 119. 
Du få sjældent en drikkelig Bourgogne til 100, og her er en lille, let perle! 2018 er stor årgang, vinen er lavet med omhu -dyb for Bourgogne, åben frugt af solbær og hindbær, middel fylde, bløde tanniner, ren og frisk! Superkøb i pinot noir! 
       Foto: Mercey er en stor vingård i Rully syd for Beaune. Den ejer 18 hektar i Hautes Côtes de Beaune lidt syd for Santenay.
      Slottet er meget flot og stammer fra 1400-tallet og er stadig ejet af en Baron Grand de Mercey, som fik titel og penge af Napoléon! Vingården drives separat af Rodet (som ejes af Boisset).

Riesling Brand Grand Cru...2 fl: 229,-

2018 Riesling***** (5/5), Bilka,(partivare). Brand er et af de fineste vinbjerge i Alsace, som har haft beundrere siden Middelalderen. 
Riesling er den rigtige drue til granitten på vinbjerger Brand, der hæver sig majestætisk over Turckheim. Traber er mærke fra  kooperativet i Ribeauvillé længere mod nord. 
      Kvaliteten er ikke i top, men det er prisen sandelig heller ikke. En herlig riesling med lige en snert af sødme, som passer godt sammen med vinens fine syre. Flot vin og superkøb.  
Foto: Traber er søn (eller sønnesøn?) af Emile Traber, som ledede kooperativet i de svære år efter 2. verdenskrig. Kooperativet laver glimrende vine i dag.

Clos del Prior, Priorat... 2 fl. 189,- 

2015.  **** (4/5), Føtex, pr fl: 126, på Føtex.dk 129. Priorat er et af de magiske navne i spansk vin og et vildt og smukt område nær Tarragona syd for Barcelona. Her gror vinen på et tyndt lag jord over skifer, varmen er ulidelig, vintrene sindssygt kolde, udbyttet helt i bund. Denne er bestemt ikke typisk -men nok typisk for kooperativet i Poboleda, der hare lavet den. Krydret, åben aroma, afrundet, fyldig, men blid i det, moden nu. Server gerne kælderkold. Et godt køb,