Søg i 1200 opslag:

31/07/2020

Bilka med 40% på vin og 25% på spiritus

Jeg har ikke haft grund til at nævne Bilka's vine i nogle uger, men det lader til, at de har sparet op til deres fødselsdag! De næste 3 dage -indtil søndag- er der 40% rabat på fransk vin og 25% på alkohol*. Såvel Bilka som Føtex har haft denne rabat før -men som regel kun en enkelt dag. 
      Og her er flere gode køb, selvom du skal se dig for (undgå vine, der ofte er på tilbud og måske derfor har en kunstigt høj "normalpris"). 

      Sjovest er for mig den røde Mercey fra Bourgogne, som viser, hvorfor vinkendere ofte sætter Bourgogne over alt. Prisen er urimeligt lav, men sig ikke det til Bilka! Men også de to Rhône vine, Liversan er værd at købe... 

Bedste køb: Rasteau, Mercey Hautes Côtes de Beaune, Liversan, Vacqueyras, Sandeman Brandy
Bedste vinMercey Hautes Côtes de Beaune, Chablis 1.Cru, Vacqueyras

Er du i Bilka, så køb også Brunello "Poggio Forte" (99 kr, 5*) og Sancerre eller Pouilly-Fumé Fournier (99, 5*), alle både bedste vin og bedste køb. Disse tilbud gælder indtil torsdag 7. august og vil får flere ord i en senere klumme. 

*: N.B: tilbud er på normalpris og gælder kun varer, der også kan fås i varehus og ikke Champagne.

Rasteau, Auguste Bessac....  59,40 

***** (5/5) Rhône, Bilka, indtil søndag 3. august, før rabat 99
Rasteau ligger i hjertet af Rhône mellem Cairanne og Gigondas på en række bakker nord for Châteauneuf du Pape. Et ret nyt Cru, som kan levere solid, kraftig vin i samme stil. Denne 2017 er en middelvægter, ganske flot og såmænd bedre end en del Châteauneuf'er, jeg har smagt de seneste par år. Firmaet ejes af Caves des Papes. Serveres kælderkold. Bør nok nydes i løbet af de næste 2-3 år. 
Du kan også få rabat på Bessac'Plan de Dieu og Lirac (begge 53,40 og 5*) og Gigondas (95,40, 5*), mens Châteauneuf du Pape (119.40) må nøjes med 4*. 

Ch. Liversan, Haut-Médoc, Cru Bourgeois... 65,40

2013***** (5/5)Bilka, indtil søndag 3. august
Liversan ligger ved bæk med navnet Lafite -og der er blot 3 km til Lafite-Rothschild, en vin til 2000-3000 kr.  Derfor er Liversan et fremragende køb. 2013 er pæn klassisk Médoc med frugt og stil. Ikke en fadbamse, men afrundet, med positiv duft og god længde. Vinen herover er nok bedre, men Liversan smager bedre lige nu! 2013 fik 90p/100 af Gilbert & Gaillard. 
      Slottet ejes af Lapalu, som også ejer Patache d'Aux (Philipson), men generelt er Liversan bedre. Engang ejet af fyrst Polignac, ikke så tosset! 

Et andet godt køb er 
Tertre du Moulin 2016, Grand Cru St. Émilion (159 -40%, 5*) og 
Gravières de Marsac 2014, Margaux (199 -40% 119,40, 5*). 

Ch. du Mercey, Hautes Côtes de Beaune...71,40

2018, ***** (5/5), Bilka, indtil søndag 3. august, før rabat: 119. 
Du få sjældent en drikkelig Bourgogne til 100, så her er en lille, let perle! 2018 er superb årgang, vinen er lavet med omhu -dyb for Bourgogne, åben frugt af solbær og hindbær, middel fylde, bløde tanniner, ren og frisk! Superkøb i pinot noir! Flot allerede nu. For mig meget bedre end Bilka's anden Bourgogne fra Louis Latour. Og tilmed er prisen 25 kr lavere! 

       Foto: Mercey er et flot slot og vingård i Rully syd for Beaune. Bl.a. ejes 18 hektar i den lunere del af Hautes Côtes de Beaune lidt syd for Santenay. Slottet stammer fra 1400-tallet og er stadig ejet af en Baron Grand de Mercey, som fik titel og penge af Napoléon! Vingården drives separat af Rodet (som ejes af Boisset).

Vacqueyras, Auguste Bessac....  77,40


***** (5/5) Rhône, Bilka, indtil søndag 3. august, før rabat, før rabat 129
Vinen kan også fås i Føtex til 89,50, en noget højere pris. 
Rigtig god uden at imponere, fyldig og rund, meget behagelig allerede, selvom den med fordel kan gemmes et år eller to. Mere dybde og længde end Plan de Dieu. 
Vacqueyras (udtal: "Hvah-keh-ras") er et "Cru", dvs. del af Rhône's elite. Den ligner naboen Gigondas lidt, selvom vinen i reglen er lidt blødere, men ikke helt så kompleks. 

      Auguste Bessac har jeg smagt rigtig ofte -og det er rigtig gode vine til prisen. Jeg vil ikke betale 199 for Châteauneuf'en, 159 for Gigondas eller 129 for Vacqueyras! Huset kendes også som Caves des Papes. 
      Men vinene er ofte på tilbud, og når du kan få Rasteau, Lirac eller Plan de Dieu til under 60, og Vacqueyras under 100, så gør du et rigtigt godt køb. Finder vinene bedre end dem fra Louis Bernard og prisen er tilmed lavere. 

Riesling "Schoenenbourg", Alsace grand cru... 89,40

E. Traber, Alsace***** (5/5)Bilka, indtil søndag 3. august, før rabat 149
Giganten GCF har smukke gravereede flasker  Grand Cru, men Traber er del af kooperativet i smukke Ribeauvillé, som for mig leverer en bedre vin -ikke i top- men stadig med kvalitet. Schoenenbourg er den imponerende skråning over Riquewihr, som med fuld ret er lidt af en turistmagnet. Riesling er ganske flot, tør, frisk, aromatisk, med pæn længde. Egentlig flot nu, men nok bedre om et år eller to. 
      Fås også som Pinot Gris Brand, men riesling er at foretrække, da Brand med sin granit er bedst til riesling og knap så god til pinot gris. 

Montagny "la Burgondie"... 89,40

Bedste køb/bedste vin. 2018, ***** (5/5)Bilka, indtil søndag 3. august, før rabat: 149  
Klassisk chardonnay fra Bourgogne til en særdeles rimelig pris. Lys, ren aroma, ganske fyldig, frisk syre, god stil og længde -jeg vil foretrækker den for Rodet's Bourgogne, som tilmed koster 79. 
      Vinen er tappet på ejendommen, og derfor anbefaler jeg den frem for billig Chablis eller Meursault
      Cave de Buxy har så langt det største areal i Montagny, et lille Cru i Bourgogne mellem Meursault og Mâcon, hvor det kun er hvidvin, der må bære byens navn. "Burgundie" er et salgsmærke. N.B: Vinen er -trods flasken herover- IKKE 1.Cru, som der ellers er rigtig mange af i Montagny. 

2018 Chablis Premier Cru, Josselin... 113,40

***** (5/5)Bilka,, indtil søndag 3. august, før rabat 189. 
Josselin er historisk hus i Chablis, måske ikke helt så fint som tidligere -lidt friskere end Montagny og mere forfinet, lidt mere stilig i duften, selvom vine faktisk er lidt lettere -men 1.Cru klassen fornægter sig ikke. Marknavn er ikke anført på etiket, så den er blend fra flere -og nok ikke de bedste 1.Crus. Men et godt køb.
I hvid tilbyder Føtex også Josselin's almindelige Chablis (95, 4*) og Chablis fra Calvet, men gå efter Josselin, som også har god hvid Bourgogne Josselin (71,40, 5*), en flot mineralsk hvidvin. 


25% på spiritus fredag-søndag i Bilka 

Dvs. 25% på normalprisen, ikke en stor besparelse i disse tilbudstider (hvor 50% nedsat er reglen!), så det gælder om at vælge spiritus, som ikke normalt er på tilbud, f.eks. 

Sandeman Brandy Jerez Reserva... 97,46


Capa Negra, ***** (4/5), 36%, Bilka, , indtil søndag 3. august. Jeg har en svaghed for spansk brandy, men det skal MINDST være reserva, selvom den kun behøver lagring over et år i solera. Men den smager ældre, fordi de lagrer i brugte fade og blandes med ældre brandy, der giver karakter. Denne har navn efter Sandeman's klassiske logo -manden med den sorte kappe. Udmærker brandy med let sødme, flot bouquet,. Kan nydes ren -ellers drik den med soda eller i sauce. Et rigtigt godt køb. 


Grand Marnier Liqueur, 375ml... 97,46

***** (5/5), Bilka, indtil søndag 3. august, normalt 129,95. Den røde Grand Marnier er den originale baseret på Cognac og destillerede oranger. En klassisk flot likør, som kan bruges i cocktails, men egentlig er lige god alene og med sin 40% alkohol har kant nok til at balancere orangesødmen. 
      Sært nok er det billigere at købe 2 x 35 cl end 1 x 70cl (som med 25% koster 244,50!). 


Appleton Estate Jamaica Rom... 149,96

med 25%, normalt 149,25, ****** (5/5), 36%, Bilka, , indtil søndag 3. august
En ganske lækker rom med god alder, meget rig bouquet af frugt og sødme -uden at overdrive- fyldig og rund. 
Den oprindelige "Signature" Appleton, en blanding af 15 forskellige rom med en gennemsnitsalder på 4-6 år (dvs. fra 2-15 år). Appleton Estate in Nassau Valley Jamaica går tilbage til 1655 hvor Sir Francis Dickenson grundlagde det ældste destilleri i Jamaica.

Talisker 10 år, 45,8% Single Malt... 262,46

***** (5/5), Bilka, indtil søndag 3. august, før rabat 349,95. Denne 10-årige fra Isle of Skye er med 45,8% stærkere end normalt og er faktisk den mest roste single Malt under 12 år. Meget rig, let Islay'agtig -men anderledes behersket- blidere og ganske fyldig smag. For mange er 10 år den perfekte alder til en Single Malt. Jeg er egentlig ikke uenig.