Søg i 1200 opslag:

30/07/2020

Dansk tappet Chablis og små flasker til picnic...

Du skal aldrig helt stole på vinetiketter, som ikke altid er meget mere værd end det papir, navnet er trykt på. Jeg overdriver nok ikke så lidt, men jeg har da hørt vinmagere i Chablis fortælle, at der hver dag bliver solgt lige så meget Chablis, som området laver. På et år. 

De overdriver nok lidt, men Chablis har ry for (sammen med Amarone, Barolo, Chateauneuf og et par andre) at være nogle af de vine, som du skal være meget på vagt over for.
      Det er formentlig "Californa Chablis" (som ofte er sødlig), men der sælges stadig store mængder Chablis af tvivlsom oprindelse. Det er simpelthen alt for let- at købe en billig, tør hvidvin og få en bogtrykker til at trykke etiketter med navnet Chablis.
      Jeg har ingen grund til at tro, at det er, hvad Taster Wine herunder har gjort. Men når du ser Chablis til lav pris, skal du være på vagt. Bortset fra det er billig Chablis næsten aldrig god -så hellere en Jacob's Creek på kvartflaske!

BEDSTE KØB: Jacob's Creek (rød og hvid), Drostdy Hof (rød og hvid), Dezzani Monferrato.

Chablis "Sol Pierreux"... 89,-

*? (1?/5), Rema1000, indtil lørdag 1.august 
Jeg har ikke ofret penge på vinen, for jeg har gennem tiden smagt et utal af Chablis-vine tappet ganske pænt lang væk fra Chablis -så langt væk som Lyon. Og de har aldrig smagt særligt meget af Chablis. Man kunne tro, vinen bliver dyrere af at blive tappet langt fra vingården? Men nej, prisen er omvendt proportional med afstanden til grosteder. Tankevækkende! 
      Én ting er, at jeg ikke kan se, hvem der har lavet vinen -men jeg kan se, at vinen er tappet i Danmark, Taster Wine i Brøndby. 
      Taster Wine er en af Danmarks største tappere (sammen med naboen Globus) med en lang historie for ofte kedelige vine med flotte etiketter, som sælges af datterselskaberne Skjold Burne, Oscar T. Davidsen og Holte Vinlager. Og gennem bl.a. Aldi, Meny og nu også Rema1000. 
      Er der en læsere, der vil købe en flaske og dele deres oplevelse med mig -så skriv! 

N.B: Du kan også få Taster Wine's Chablis andre steder -med navnet Chablis "Pierre Calcaire" (se herover), bl.a. i MegaVin og VinMedMere. Prisen er typisk 109 (hos Megavin dog 499 for 6 flasker). 

P.S: rema sælger også Valor Monastréll organic (29, 5*). Vinen er tappet af Globus Vine i Brøndby og kommer formentlig fra Hammeken, deres selskab i Spanien. Nok en solid, kraftig, rund vin med pæn duft. Godt køb. 

Jacob's Creek, rød, hvid, rosé, frit valg: 15,- 

18,7 cl, **** (4/5), Netto, indtil fredag 31. juli, BEDSTE KØB, 
Bestemt ikke spændende vin, men både rød og hvid leverer hver 2 glas, som smager godt. De små flasker er god til picnic, og prisen er rimelig, En helflaske koster i reglen 50-60 kr, så 15 for en kvartflaske er absolut rimeligt.
Jacob Gramp grundlagde denne vingård i det germansk prægede Barossa nord for Adelaide, men havde nok ikke forestillet sig, at denne vin i dag er den mest sælgende australske vin overhovedet (og faktisk helt ok kvalitet utroligt nok!), i dag ejet af franske Pernod-Ricard. 
Den røde er god, fyldig, rund og frugtig, med blød krydret eftersmag. Den hvide er absolut drikkelig, mens den lyserøde bestemt ikke gør nogen fortræd. Men det glemmer du nok, når jazzen spiller!

Drostdy Hof, rød eller hvid... 35,- 

BEDSTE KØB, Western Cape, ***** (5/5), Netto, indtil fredag 31. juli
Den hvide er slet ikke ringe, men den røde er uskadelig. Hvid på den fine chenin blanc, som sydafrikanerne bruger som industridrue -men vinen har alligevel fin aroma, tør og frisk. Den røde på shiraz og merlot er rund og krydret -ganske uskadelig, men absolut god til 35. 
Rosé ej smagt, men tror ikke på den. Rød og især hvid får 5* for prisen -og så bygningen Drostdy Hof, som er et smukt eksempel på den hollandske stil i Sydafrika. Det ligger i smukke Tulbagh nord for Paarl. I dag er Drostdy et mærke med vin fra Western Cape, der dækker over halvdelen af Sydafrikas vinmarker.  


Dezzani italiensk rødvin, frit valg... 50,-

BEDSTE KØB***** (5/5), Rema1000, normalpris: 59, indtil lørdag 1.august 
Monferrato er område i Piemonte ("Pied de Mont" på fransk, og vi er tæt: "Ved foden af Bjerget", Alperne), som er mest kendt for den stramme, aristokratiske Barolo.
      Vi er langt fra Barolo her -begge er ret kommercielle vine, noget blødere, end jeg er vant til på vine, der som disse er domineret af barbera, dolcetto og bonarda druer, suppleret med lidt merlot.
     Monferrato bedst med lidt mere dybde, men begge er vine, der ikke afskrækker vindrikkeren -heller ikke, selvom du ikke kan lide Barolo.
      Dezzani er stort hus, som i dag ejes af Rocca, et meget stort hus i Puglia, som nok er mest kendt for sit samarbejde med danskeren Peter Vinding-Diers