Søg i 1200 opslag:

24/11/2019

Krydstogt, perfekt for vinelskere

Når du kører bil, må Du ikke drikke for meget vin. Men på krydstogt er det en anden sag! Selvom du kommer ganske langt omkring, til en ny by i et helt andet land! 

Her opfordres du til at drikke, mens du bevæger dig afsted emd mindst 40 km/timen. Ja, du får endda et godt tilbud på at drikke mere. Og næste morgen vågner du op til en ny by i et andet land. For os, der holder af vin, kan det næsten ikke være bedre! 

Denne blog er skrevet på et krydstogt, hvor jeg startede med et par dage i Barcelona, før jeg tog en taxi til krydstogthavnen.   
 Herfra sejlede vi ud i Atlanterhavet til Casablanca, Marokko, videre til Santa Cruz på Tenerife, Funchal på Madeira (besøg hos vinhuset H.M. Borges), gennem Gibraltar til Màlaga,  over Middelhavet til Rom, før togtet sluttede i Genova i Italien. 
      Herfra tager vi toget til Nice, hvor jeg kan nå en god middag, måske ledsaget af 2019 Beaujolais! En enkelt nat på Beau-Rivage og flyveren hjem til Danmark. 
      Samlede omkostninger 9200 kr/person, inkl. fly, 3 nætter med morgenmad på 4* hotel, 10 nætters kryds, kahyt med havudsigt, helpension, alle måltider, en del drikke uden alkohol, taxi, tog, skatter, afgifter. Oveni kommer dog vinøse drikke og drikkepenge. Det er ikke dyrt! 

      Derfor har jeg råd til god vin og sikkert også en Cognac til kaffen! 

Flot restaurant, god mad

Der er 5 restauranter på MSC Poesia, og maden er god (konsulenten er Michelin-kok). 
Vi foretrækker at spise i rigtig restaurant -og de ser flotte ud i en overdådig, festlig stil. 
      Hver dag kan vi vælge fra et nyt menukort (se til højre). 
      Maden er lavet af gode råvarer, tilberedt med omhu, præsenterer sig flot. Portionerne er ikke for store, for meningen er, at vi skal have 3 retter til frokost og 3-4 til aften. Foruden en rigelig morgenmad, vi i reglen spiser i buffetrestauranten! Der er måske enkelte, der tager lidt på i løbet af et krydstogt. Så jeg nøjes i reglen med 3 retter til aften. 

 Mad til 2500 hver aften

      Vi er lidt over 2500, der spiser hver aften fordelt på 2 hold. Og de skal helst have deres mad samtidig -og den skal også helst være varm, selvom den kommer fra et gigantisk køkken et stykke væk. 
      Et logistisk mareridt! Men det lykkes faktisk. 
      "Buon Appetito!" Vores lammekotelet var god, mør, men stadig saftig (og varm). Jeg er faktisk meget imponeret over standarden, selvom jeg nok af og til kan sætte en finger eller to på et eller andet. 
      F. eks. er hvidløg en mangelvare (men der er vel en del amerikanere blandt gæsterne. Jeg bad om det og fik det). 
      Mellem måltiderne skal vi naturligvis ikke sulte. Der er eftermiddags-the, aftenkaffe, midnatsbuffet -og naturligvis massr af snacks til de drinks med paraplyer, vi skal have mindst af pr aften, efter forestillingen i teatret... 

Vinkortet 


De fleste køber drikkepakker, som varierer. Basisvinen er Canti, ganske jævn på den triste italienske måde (11,5% er ikke meget fut i sydlandsk cabernet). Men du kan få stor vin. 
Vi vælger selv og har taget en "pakke" med 10 flasker efter eget valg med 20% rabat. 
      Og så går vi ellers løs med de bedre vine på kortet. Og her er priserne særdeles rimelige -i hvert
fald set med danske briller. 
      Der er masser af italiensk vin. Mange af dem er gængse navne som Barolo, Amarone og Brunello, men der er også sjovere vine, du ikke ser så ofte, bl.a. falanghina og Negri Sfursat, en nebbiolo fra Valtellina i Alperne lavet som Amarone, dvs 16% kraftkarl på en kølig måde. Jeg var ikke helt vild med vinen, dog! 
        Og så er der en række franske vine af god kvalitet (jeg valgte Chablis, Meursault, Ponerol) og lidt oversøisk, dog især California vine af lavere kaliber.  
      De bedste vine viste sig at være klassikere -Chablis -bedre end Meursault- Cartillon Haut-Médoc 2012 og Beauregard Pomerol. 
       Mens Baron de Ley Rioja og Brunello fra Col d'IOrcia må tage plads neden for!  

Perfekt for kørestolsbrugere

Når jeg er glad for krydstogter (hvert år siden 2006), skyldes det nok, at jeg er kørestolsbruger. Med skib kommer jeg langt omkring og har mit hotel med mig hele vejen. Og hvilket hotel. 
Vi bor i kahyt 8001 på Poësia er 27 kv.m. inkl. stort badeværelse og havudsigt. En rigtig god seng (vigtigt). Men indrømmet: Vi bruger  næsten kun kahytten til at sove i -om dagen er vi jo i land og opleve den nye by!