Søg i 1200 opslag:

08/07/2023

Herlig rosé fra Provence er et lyspunkt!

En god pink Provence og en lidet berusende Asti fra Rema1000 er lyspunkter i denne discount-uge, hvor Netto synes at være faldet helt i søvn. 

Der er en helt ok Prosecco (55,-) og en Undivided Bourgogne-kopi (50,-) i Coop365. Det var det! 

Der er ingen Netto-fund i denne uge, medmindre du vil have en god Rioja til en knap så god pris (eller Mateus du kunne få billigere i Coop365 og Brugsen indtil i torsdags). 

    Netto har et par anstændige tyske Noble House vine til 39 (som du kunne få til 33,17 v 6) i Føtex og Bilka for en måned siden eller deromkring. Har heller ikke set tilbud fra Lidl, desværre. 

    Ikke meget at komme efter, så jeg vil også snart gå på ferie!

Bedste KØB: Castel des Maures Provence - Moscato d'Asti "Marenca"

Godt KØBProsecco "Bianca Nera" - Undivided Pinot Noir/Chardonnay - Frontera rød/hvid - Poliakov Vodka - Noble House rød/hvid/rosé

uge29/23


Castel des Maures, Provence... 55,- 

Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, søndag-lørdag 16-22.juli
Der er kvalitet i denne rosé fra det skønne Provence: Vinen laves af lige dele grenache og cinsault og har en smuk farve og en fin aroma med lidt jordbær og andre søde bær, balanceret af en fin syre. Meget indtagende og god! Og mere anvendelig end pinkies set på de sære parfumeflasker. 
Foto: Slottet hedder egentlig Pascalette og er nok så kendt for at leje smukke ferieboliger ud som for denne fine vin! Slottet ligger nær Middelhavet sådan cirka halvvejs mellem Nice og Marseille. 

Lou Paraïs rosé, Alpes Haute Provence... 55,- 

**** (4/5), Rema1000søndag-lørdag 16-22.juli
Vinen har den rette klare Provence pink farve. Ganske frugtig, men ligefrem pink med let sødme i duft og sprød, ret tør eftersmag. God madvin. 
      Vinen er en IGP (landvin) fra Pierrevert området i det øvre Provence. Den laves af det store hus Bréban i Brignoles af grenache og syrah + en balance af cinsault. Herlig apéritif, men også god til en grillet fisk. Nydes ung -og så har den (hurra) skruelåg, som bevarer frugten.  

Moscato d'Asti "Marenca"... 45,- 

Bedste KØB + **** (4/5), Rema1000, søndag-lørdag 16-22.juli
Et rigtig godt køb i let mousserende vin med lav alkohol, overdådig frugt af fersken og søde bær, ganske sød smag, som dog balanceres af bruset. Vinen kommer fra udmærket kooperativ i Piemonte. 

Scanavino Spumante... 45,-

Tør Pinot Chardonnay brut,  sød Moscato hvid eller rosé (dolce), Italien

*** (3/5), Rema1000, søndag-lørdag 16-22.juli
Prisen er ok, men ikke just topkøb (39 op til nytår). Den tørre laves på Champagne-druerne, men er en banal, men nydelig vin med lidt æbler og citrus aroma, store bobler og tør (8 g/l) rimeligt ren smag. Testvinder med 5* i Vinbladet i august 2020. Slet ikke Ferrari, men ok køb. 

      De 2 søde laves på moscato druen, men er ikke Asti (overskudsdruer fra regionen?), god ren frugt, sød, men med brus til at balancere sødmen. Den lyserøde moscato + lidt rød brachetto til at pink'e farven op. 
      Scanavino ligger i Piemonte og sælger også Barolo, men er bedst kendt for brus, som leveres til andre huse + en masse under egne mærker.

Silverboom rød/hvid.... 40,-
** (2/5),  Rema1000, søndag-lørdag 16-22.juli 
Dette mærke er tappet af Taster Wine, men jeg kunne skrive akkurat det samme, som jeg skrev i sidste uge om  Stellenhof (som sælges af Globus): "Jeg har prøvet denne "single vineyard" vin 3-4 gange. Flere venner er glade for denne let sødladne, stærke (15%) rødvin, som dog (trods en lille sødme) er ret slank i smagen. Men ikke mig. Hvid ikke smagt. For mig er etiketten det bedste -men den er også flot!
       Jeg brugte det meste af en time på at finde ud af hvor Stellenhof lå (ikke Stellenbosch, men 600 km fra vinmarkerne).       
       Jeg fandt også ud af, at Silverboom (Avenhoof i Aldi) også eksisterer (men ikke laver vin). Jeg har smagt vinen 3 gange i løbet af årene, sidste gang i 2020. 

Prosecco "Bianca Nera"... 55,-

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 19.juli

Har ikke smagt denne prosecco, som har et ganske flot udstyr og får ros af nogle, der burde vide det. Og til 55 forventer du også en god prosecco med fint brus, ren frisk aroma af æbler og akacie, enkel smag med god syre til sidst, balanceret af lille sødme 
    Vinen skal komme fra Botter, der ligger i området og har leveret vin til Irma siden 1970erne. 


Undivided Pinot Noir eller Chardonnay.... 50,- 

Frankrig, godt KØB + **** (4/5)365Discount, indtil onsdag 19.juli

Sydfransk udgave af Bourgognes 2 druer: Chardonnay er pæn og nydelig Bourgogne-kopi i en kølig udgave, totalt træfrit, som jeg kan lide den, diskret aroma, middel fylde, pæn syre i eftersmag. Druerne kommer fra Oc, dvs. Languedoc-Roussillon, og den kølige del af dette område er Limoux og omegn, så druerne er nok herfra -og det samme gælder nok for druerne til rødvinen:
      Rødvinen smager af sort pinot. Farven er middel -som al Bourgogne- duften er ren hindbær med lidt solkrydderi (men slet ikke som i f.eks. Oregon eller California!), smagen er ret let, men ved iltning bliver den længere. Nydes kælderkold -en meget drikkelig vin!

Frontera Chile rød/hvid... 39,- 

Godt KØB + *** (3/5), Coop365, indtil onsdag 19.juli

Lillebror til Casillero del Diablo og i samme stil, blot uden eg. Rød cabernet er bedst, positiv frugt, fylde med lidt frugt til at dæmpe syren. Merlot ikke smagt, men tvivler på den. Chardonnay ganske god, ren aroma, tør smag. 

Poliakov vodka 37,5%... 85,-

Godt KØB + ** (2/5)Coop365, indtil onsdag 19.juli

Trods det russisk (undskyld ukrainsk!) klingende navn 100% fransk vodka, som leveres af romhuset Martiniquaise, som også står bag bl.a. whiskien Label 5, som også ses i Brugsen. En ganske ok vodka, destilleret 3 gange, så smagen er helt neutral, på godt og ondt!  

Noble House rød/hvid/rosé... 39,-

Riesling Trocken (tør) eller medium, rød Pinot Noir, rosé, Rheinhessen Tyskland 
Godt KØB + *** (3/5), Netto, indtil fredag 21.juli 

Du kunne få den i Føtex og Bilka til noget lavere pris, men p.t. er Netto billigst. 
     En god tør riesling -intens, ren riesling aroma, sprød, frisk og let, men med nydelig eftersmag -en favorit nu til denne meget tiltalende pris.  
      Den normal riesling er mindre tør, men en herlig aroma og sprød frisk syre under lille sødme. Begge vine er hentet i Rheinhessen som også den røde pinot noir, som er frugtig og tør, en enkel vin, men excellent køb. 

Maison de Chene rød/hvid... 55,-

*** (3/5), Netto, indtil fredag 21.juli 

En vin med en vildledende etiket. "Chene" er fransk for eg og kan få mange vinelskere til at tro, at vinen har set eg. Men slet ikke dig, vel? Der er heller ikke mange bjælkehytter i Frankrig. Kun smagt rød grenache-syrah, som var ok, men du kan få uendeligt meget bedre vin til 55 kr, gå i Brugsen! Tappet i Danmark.