Søg i 1200 opslag:

03/07/2019

Hvid sommercharmer fra Portugal

Vi bliver så træt af sommeren nede sydpå, for den er totalt forudsigelig -hed og varm. Måske derfor elsker vi den danske sommer, for den er anderledes varieret -fra hede og tørke til kølig og blæsende. 

Dagens vine er egnet til det hele -bedste køb er måske Rema1000's grønne Vinho Verde, men såvel Coronas fra Kvickly som Paul Mas fra Rema er også værd at smage. 

Quinta do Continho, Vinho Verde... 35,- 

2018, ***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 6.juli, normalt 44,67. 
En let, aromatisk vin med noter af lime og grøn frugt, ganske let sødme i balance med fin syre -en herlig apéritif eller til en grøn salat. Og et rigtigt godt køb til 35. 
Den "grønne vin" fra Portugal var engang mere rød end hvid, men den var der ingen (uden for regionen!), der ville købe, så i dag er vinen mest hvid! Området ligger lidt nord for for Oporto op mod grænsen til Spanien -sådan groft sagt en smule til venstre for Portvinsområdet. Vi er pænt langt sydpå, men det blæsende, våde Atlanterhav er tæt på, så her er ganske køligt og vådt.  
Jeg kender ikke denne quinta (vingård), men den lover godt -og druen er loureiro, den mest almindelige i området, som yder godt, men også god vin. 

Paul Mas, rød, hvid, rosé ... 50,-

Frit valg, som helhed; ***** (5/5),  
Rema1000, normalt 58,67. 
Rød Cabernet-Sauvignon er en meget fyldig vin med åben, indbydende  bærduft og afrundet fasthed -faktisk et mix af Bordeaux og Californien -mere bær end Californien og blødere end Bordeaux!
Rød Pinot Noir -middel dyb farve; indbydende frugt, ren og pæn -det er ikke Bourgogne, men faktisk bedre end stort set al Bourgogne under 100 kr.
Hvid Viognier, frugtig tør hvid med pæn fylde under på den fine Rhône-drue kendt fra bl.a. Condrieu. 
Rema mener, den kan gemmes, jeg ville drikke den nu til f.eks. stenbiderrogn. Den lyserøde er økologisk, ikke smagt, men formentlig et herligt glas med friskhed og frugt. Hvid og rosé er årgang 2018. 
      Jeg holder meget af denne (meget) store ejendom, baseret på vingård + opkøb fra naboer. Ejeren Paul Mas (på foto sammen med sine børn) arbejdede mange år i England, før han vendte hjem til sin fædrene vingård, hvor han laver vine i moderne, frugtdrevet og afrundet stil. 


Torres  Coronas eller Viña Esmeralda... 6 fl: 199,- 

2016 rød tempranillo, 2018 hvid eller rosé Catalunya****  (4/5) Kvickly, til torsdag.

Disse vine laves i snesevis af millioner af liter. Men trods det smager vinene faktisk godt -især den røde, som er typisk spansk med krydderi og afrundet styrke, tæt på 5* til denne pris. Ikke poesi, men god pop! Den hvide er en let sødlig muscat med med duft af søde bær + lidt traminer, der giver krydderi. Den lyserøde er mindst spændende, hvis jeg husker ret (smagte den sidst i januar). 

     Vinene her er alle i den billigere ende. God vin, men vil du have noget endnu bedre -så find det i kælderen/skabet. 
      Alternativt kan du skynde dig i Kvickly og købe deres Faustino I Rioja Gran Reserva (109, 4-5*) eller Marcadis Lalande de Pomerol (109, 4*/5) -denne bør dog gemmes. Tilbud indtil torsdag.