Søg i 1200 opslag:

29/06/2019

Godt tilbud på vinen, Lotte Heise hader



"Jeg er virkelig ikke glad for riesling, så den kunne jeg ikke finde på at servere", siger den hurtigsnakkende Lotte Heise (operaelsker, ex-model og alt muligt andet) i det nye nummer af Vin&Co, som gratis kan fås i Coop's butikker. 

Så det er ærgerligt, at de 2 bedste tilbud (for mig) i Føtex' jævnlige "40% på al hvid og rosé" (undtagen tilbud) BEGGE er på druen riesling. Måske har hurtigsnakkeren ikke smagt dem. Ellers ville hun haste ned i Føtex og beklage, at det ikke er Superbrugsen, der har disse vine! 

Gælder kun til kl. 21 i aften eller hvor længe din Føtex har åben (men du kan nok finde de 2 vine på tilbud senere... Men de er perfekte til en lun aften som i dag... 

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling... 41,30 

***** (5/5), Trocken, 2018 Tyskland, Føtex (kun i dag), norm: 69.


En god tør hvidvin -intens, ren riesling aroma, sprød, frisk og let, men med nydelig eftersmag -en favorit nu til denne meget tiltalende pris.
Vinen kommer ikke fra Mosel trods den grønne flaske, selvom Pauly-Bergweiler (langt ude i familie med Prüm) ligger midt i postkortsmukke Bernkastel. Bilka sælger af og til den bedre og dyrere Badstube fra familiens domæne (foto) med stort set samme etiket.

       Druerne er temmelig dyre ved Mosel, så Pauly køber denne vin eller de billige druer i Rheinhessen. Men vinen er slet ikke dårlig -og et must til 40!

      Til samme pris sælger Føtex også Noble House Riesling (også 5*, lidt for sød og mindre frisk) 

Chateau Tanunda Dry Riesling "Grand Barossa"... 59.80 

***** (5/5), Australien, Føtex (gælder kun i dag). Jeg har tidligere rost især de røde fra dette store, historiske vinhus, som mig bekendt er uafhængig og ikke hører til de 3 gigantiske firmaer, som dominerer vinen i Australien og New Zealand. 

      Riesling har traditionelt været "den fine drue" i Barossa, et vigtigt område nord for Adelaide, som i 1800-tallet blev koloniseret af tyskere (der er stadig bindingsværkhuse og andet folklore). Druen var den fine i hjemlandet, så det blev den også i dette maleriske område nord for Adeladaide. Selv i dag giver den stadig de bedste hvidvine, selvom der er langt mere chardonnay. 
      Denne vin er flot -knastør med rig aroma af søde frugter, suppleret med markant syre og god længde -et perfekt alternativ til god Alsace -og sjov at smage ud mod den lette Dr Pauly!