Søg i 1200 opslag:

01/06/2019

Sublim Islay Whisky, 25% på vin -og gode festbobler

I denne weekend er det så Bilka, der tilbyder 25% -og det endda på al vin og spiritus (som ikke er nedsat i forvejen) -og så gælder det om at finde de vine, der aldrig er på tilbud, hvor normalprisen er reglen, ikke undtagelsen! 

Her er der 4 gode bud + det bedste tilbud på Single Malt, jeg derfor bliver NØDT til at nævne + gode festbobler, dog fra Meny: 


Ardbeg "10".... 199,-

10 årig Islay Single Malt Whisky 46%, ***** (5/5), Bilka (partivare). Denne Single eer ikke for alel og enhver (men det ved ægte fans godt). En god 12-årig kan enhver drikke -blød og rund- en Malt som Cardhu elller Glenmorangie eer også herlig for de fleste. 
      Men så er der en lille ø ud for vestkysten af Skotland, Islay (udtal: Ai-Lá). Øen er kendt for sin jodøagtige medicinske Single Malt, som kræver tilvænning. Mest kendt er måske Laphroaig og Lagavulin, men de har alle deres fans -ikke mindst Ardbeg, som Jim Murray kalder "the greatest distilley on the Earth... if perfection on the palate exists, this is it". Den fås i flere udgaver, men for mange er denne næsten ufiltrerede 10-årige udgave bedst... 
      Efter at jeg har drukket sådan en lille dram af denne 46% elixir med al dens medicin, jod, tang og salt, så har mit helbred aldrig været bedre! 

Bilka har p.t. også Glenmorangie 10 år til samme pris. Den er også excellent. Begge er set til priser op mod 400, så 1999 er superkøb. 

Bersano Barbera "Generala".... 146,-


Alba "Nizza" Riserva (set i 2014) ***** (5/5), Bilka, norm: 194,67
Generala er den måske bedste vin på druen ´barbera fra Bersano, et stort familiefirma, som har masser af Barolo, men faktisk er specliaseret i barbera. Vinen kommer fra generalens vinbjerg (nej, jeg ved ikke, hvem generalen er!), men der er masser af krudt og kugler i vinen, som eer næsten sort og kraftig, men forholdsvis blød (og blødere end Barolo!)

Gravières de Marsac, Margaux ... 149,-


(set i 2014) **** (/5), Bilka, norm: 198.67. Jeg er måske lidt uretfærdig over for denne vin, for den har tidligere været rigtig god. Men p.t. lidt lukket og tør -giv den 2-3 år. Vinen er en af "2.vinene" fra La Tour de Mons og er også kendt som Marsac-Séguineau og ejes af vinbøndernes egen bank, Crédit Agricole. 150 er lav pris for god Margaux i dag, så det er en god pris. 


La Patache, Pomerol .... 206,-


(set i 2011) ***** (5/5), Bilka, norm:274,67. En hvilkensomhelst Pomerol omkring 200 er et "must" i dag. Området er på blot 700 hektar og ledes af Pétrus (og den fås ikke for 200). Patache i den sydlige del af Pomerol ejes af den begavede vinmager Peter Kwok. En forfinet, moden vin med lækker duft og ænt lang smag -så godt et køb som Pomerol kan være i dag! 



Crémant de Loire "Marcel Martin".... 69,95


Brut hvid elleer rosé, ***** (5/5), Meny (tl 6.6.), norm: 86,50
Synes de fleste crémant'er fra ALsace og Bourgogne er lidt triste, som om der ikke bruges gode drueer her! Loire er et herligt område, og de fleste vine er gode køb -og det gælder også denne crémant. Den hvide er ikke Champagne'agtig, men livlig og frugtig, den lyserøde har virkelgi charme og frugt.