Søg i 1200 opslag:

13/06/2019

Brus til Sol, Sommer og Studenter, del 1

Sommerfesterne nærmer sig. Og det er ikke kun de studenter, der gør såvel trafikken (og Kongens Nytorv) usikre om et par uger.
Men til alle de fester, der skal holdes i haver og stuer i denne sommer skal der købes en masse brus -lige fra en lettere kvalm Verdi (som ikke anbefales trods pænt navn og en pris på 25 kr) til god Champagne. 

Bedste bud i dag er Rema1000's crémant til 50 i et felt, som ellers domineres kraftigt af spansk cava! 


Det fine brus i mousserende vine optages let i blodet, så derfor føler man sig allerede efter et glas eller tre dejligt let i hovedet. Men smagen skal være i orden -og vi vil have ærlige bobler uden at betale alt for meget. Bedste bud er:

Crémant de Bourgogne, Brut hvid eller rosé... 50,- 

Comte de Tarville, ***** (5/5), Rema1000 (indtil 15.6.)  De fleste kæder henter deres crémant de Bourgogne fra giganthuse som GCF (Calvet), Boisset (Ponnelle, Maison du Crémant) eller Béjot (Moingeon, mere herom i en senere artikel!), så alene derfor er Rema's vin mere interessant.
      Firmaet ligger i forstad til Chagny nær Santenay i Bourgogne og er meget lidt kendt. Etiketten er ikke så pæn som andre crémant'er, så derfor har jeg mere tillid til den! Den var testvinder i Berlingske for et par år siden -og til 50 er den et must! Tæt på Champagne i stil og smag, og faktisk bedre end Champagne til under 100! 
      Og i det mindste en tand over andre tilbud som Netto's Calvet cremant fra Bordeaux, som jeg slet ikke har smagt i år! 

Cava Monistrol, hvid eller pink...   45,-

***** (5/5), Meny, norm: 56 (indtil 14.6). Et andet af de store firmaer. Den hvide er helt ok.

Cava Perellada Reserva, hvid eller pink...   59,-

**** (4/5), Bilka, norm: 74,67. Et andet af de store firmaer, som leverer glimrende cava fra sindssygt flot slot nær Middelhavet tæt på grænsen til Frankrig (huset solgte sin vin som Champagne indtil 1960erne!). Især brut "Blue Festival" er god, de andre ikke så sjov for min smag. En Reserva betyder en vis lagring før salg og mindst 12 måneder med bundfald -giver lidt mere dybde og finere brus i vinen.

Cava Freixenet "Negro", brut.... 50,- 

**** (4/5), Rema1000 (indtil 15.6.). OK cava fra det største hus af alle (sælger alene 1/3 af al cava under flere etiketter. Jeg kan ikke blive entusistisk over den, men den er blid og kommerciel. Samme Rema sælger også Freixenet fra Italien -flere udgaver bl.a. hvid prosecco til 79. Jeg sparer pengene og køber "den sorte"!

Castelveder, Franciacorta, brut.... 2 fl: 199,- 

***** (5/5), Bilka (ej udløbsdato) -en gammel favorit, som jeg har drukket med glæde. Meget lig Champagne, måske lidt blødere. Franciacorta mellem Milano og Verona er et af de bedste områder til brus i Italien (Bellavista er mest kendt og temmelig dyr). Denne er også god -og billig!

Champagne Claude Baron... 148,67 

***** (5/5), Rema1000 (fast sortiment). Ikke en adelig Baron, men et familienavn! Et undermærke under det store hus Baron Albert, hvor tre kvinder - Claire, Lise & Aline- leverer nydelig, frisk Champagne til en rimelig pris. Formentlig er denne vin lidt yngre end husets normale vine, men stadig et glimrende køb. Domineret af druen pinot meunier suppleret med især chardonnay. 

Huset ligger i Charly, en charmerende lille by, der ligger ved Marne-floden nær grænsen til Stor-Paris.