Søg i 1200 opslag:

08/07/2019

Vine til jazz og anden festival

Der er jazz i København i denne uge, og du kan se mig drøne rundt fra den ene koncert til den anden hele ugen. Og når den sidste saxofon er tavs, starter en anden festival.
Så hvis du ikke skal have danskvand eller øl (for slet ikke at tale om andre sære stimulanser, der engang var populære blandt jazzmusikere), så er en uforpligtende vin et godt bud. 


Og dem er der masser af i denne uge. Bedste køb er nok Kvickly's Mascota. Netto byder på små flasker (1-2 glas vin, som ikke gør fortræd), Superbrugsen vil have os til at drikke østrigsk hvid (topkøb), mens Bilka byder på flot italiensk Chianti.
      Så vi klarer et indlæg uden fransk vin (næsten!). Lidt Alsace fra Pfaff har sneget sig ind i feltet, før vi når Alperne på "Tour"en!

Jacob's Creek, rød, hvid, rosé, frit valg: 15,- 

18,7 cl, **** (4/5), Netto, indtil fredag 12.juli
Jacob Gramp grundlagde denne vingård i det germansk prægede Barossa nord for Adelaide, men havde nok ikke forestillet sig, at denne vin i dag er den mest sælgende australske vin overhovedet (og faktisk helt ok kvalitet utroligt nok!), i dag ejet af franske Pernok-Ricard.
De små flasker er god til picnic, og prisen er rimelig, En helflaske koster i reglen 50-60 kr, så 15 for en kvartflaske er mere end rimeligt!
Den røde er god, fyldig, rund og frugtig, med blød krydret eftersmag. Den hvide er drikkelig -gør ingen fortræd- og det samme er nok det bedste, der kan siges om den lyserøde. Men det glemmer du nok, når jazzen spiller!



Grüner Veltliner "Zimmermann", 6 fl: 199,- 

Østrig, **** (4/5) Superbrugsen, indtil torsdag 11.juli, spar 188,60
Ja, den burde have 5*, når du kan få en veltliner for sølle 33,33 kr! Men det er svært, når man ved, hvor god druen kan være! Dette er en tør, frisk hvid med diskret aroma og nydelig syre -ganske rar picnicvin! 
      Druen er fra Østrig, men vinen er tappet af Zimmermann-Graeff-Müller, i dag måske det største vinfirma ved Mosel, med hovedsæde i Zell, kendt for "Den sorte kat" vinen!


Mascota, rød, hvid, rosé, frit valg: 50,- 

Rød cabernet eller malbec, hvid chardonnay, rosé, ***** (5/5) Kvickly, indtil torsdag 11.juli.
Indrømmeer gerne, at jeg ikke kendte dette firma, som i de senere år har vakt opsigt for sine vine, kreeret af Rodolfo Sadler (foto, hvor han får pris for sin vin af Decanter).  Hans OPI vine har længe været populære i Coop's butikker, mens Mascota - i reglen fra egne vingårde- er en nyere tilføjelse. 2016 cabernet blev valgt som bedste cabernet i Frankrig!
      Har kun smagt denne i 2017, og den er flot -især til 50 kr!- men så god er den heller ikke! Måske har maskotten fulgt alle de andre ved at slække lidt på kvaltieten i de følgende årgange -måske for at tjene lidt på vinen til den pris, som Coop vil give?
      Den lyserøde er herlig, frugtig, fyldig, men med nydelig syre, den hvide vil tiltale chard-fans, mens de to røde er flotte. Foretrækker nok malbec, men indrømme, at for cabernet er denne rigtig flot. De røde har dyb farve, silkebløde tanniner med fin frugt, lidt mere krydret i cab'en. 

Yealand's, rød, hvid, rosé, 2 fl: 149,- 

NewZealand, hvid sauvignon, rød pinot noir, rosé sauvignon (?), **** (4/5) Superbrugsen, indtil torsdag 11. juli, spar op til 50,-
Yealand er privat domæne i Marlborough, og al vinen kommer herfra. Den hvide er glimrende, sådan lige en klasse eller to over Accolade-mærkerne Selaks og Kim Crawford (i Salling-gruppen), god frugt, ren, frisk og tør, mens den røde er let, frugtig og ret blød. Rosé ej smagt.
Foto: Yealand, som grundlagde domænet.
Superbrugsen tilbyder til samme pris Alsace pinot gris Pfaff "Jupiter (5*, rigtig god). Undgå Laugels gewurz.
Fra Pfaff kan du i Kvickly også finde riesling "Jupiter" (5*, 2 fL: 129 -flot glas.


Il Grigio, Riserva... 75,-

2016 Chianti Classico***** (5/5), Bilka, norm: 119,-
En god grillvin og en gammel favorit for Salling gruppen -den fås også i Føtex, hvor den også jævnligt er på tilbud, og den er også set i Netto (ikke p.t.). Nydelig fylde og pæn længde. Nok flot allerede, men formentlig har den godt af et år eller to. 
Foto: San Felice er en ganske stor vingård i det sydlige Chianti med 140 hektar vin. Desuden købes vin udefra -alene af denne Riserva (som er lagret 2 år i store fade + lidt små)  laves 250-300.000 flasker.