Søg i 1200 opslag:

06/05/2019

Partyvine på tilbud i Bilka

Bilka har i denne uge "Frit valg" af vin på budgettet, og det er ganske udmærket, hvis du står og mangler en billig vin til festen for det forår, som må være på vej nu! 

Netop hjemkommet fra Malta har jeg været en runde og fundet de bedste tilbud:

Bilka, frit valg... 6 flasker 299,-

dvs. godt 50 kr/fl., og du kan selv blande flaskerne, en stor fordel! Tilbud gælder til torsdag 9. maj.

Codorniu "Clásico" Brut, ***** (5/5) 

Storebror Freixenet og Codorniu leverer tilsammen 2/3 af al cava fra Spanien, som sælges under væld af navne. Jeg har en svaghed for Codorniu, fordi jeg engang har besøgt kældrene. Huset var det første til at sælge "Champaña" eller "spansk Champagne", som man kaldte vinen langt ind i 1900-tallet. En stamfader Raventos var i Champagne og vendte hjem med fransk vinmager, der lærte huset at lave vinen. Huset ligger io Sant Sadurni d'Anoia ikke langt fra Barcelona, og huset har meget stort domæne, men køber også druer udefra, formentlig også fra lunere områder end Katalonien, hvad der er ganske legalt.
Og vinen selv kan jeg dog ikke blive begejstret for, men den tørre brut er god partyvin med lidt frugt og friskhed -og en lille sødme, der forråder brut betegnelsen. Men prisen er lav. Den sødlige semi-seco bør undgås.

Dr Pauly-Bergweiler, Riesling Trocken***** (5/5)  

Rigtig meget tør hvidvin virker lidt triste, når man smager denne, som har sprød friskhed og indbydende aroma, tør, med fin syre, men slet ikke bidsk.
Kan meget vel være samme vin som "Noble House" Riesling fra samme Pauly-Bergweiler. Fås til samme pris og er også god, men noget sødere.

Louis Bernard, Rhône, rosé eller hvid, **** (4/5) 

Rating gælder for rosé, som er tør og frisk, med frugt og let krydderitone i duft og smag. Den hvide ikke smagt, men er næppe helt så fin -især ovenpå Pauly eller Soave. 

Silvano Piacentini, rød eller hvid, **** (4/5) 

hvid Soave Classico eller rød Valpolicella Classico
Begge kommer fra PWS, som leverer en god del af Salling-gruppens italienere med Gemma (Barolo mv) og Arche (Veneto vine) i spidsen. Disse er klassiske vien fra Verona regionen, dvs. ret ette og friske -Soave har ikke den store aroma, men er ren og frisk, mens Valpolicella har en nydelig lille kirsebærduft og god frugt i smagen. Godt køb uden at være det store. Foretrækker afgjort:


Rèmole, Toscana***** (5/5) 

Pater, Toscana, ***** (5/5)
rødvin fra markis Frescobaldi, en af de største godsejere i Toscana. Huset leverer indbydende Chianti, som smager godt ung. Disse kommer fra egne marker fordelt rundt i Chianti, men sælges "kun" som Tsocana. Jeg har smagt begge i flere årgange, og de er glimrende og rigtig gode køb. Pater har lidt eg og er 100% sangiovese -den klassiske Chianti-drue, mens der er mindre eg og lidt cabernet i Rèmole.
Begge har dyb farve og indbydende frugt, middel fylde og afrundet finish, måske med lidt mere bid i Pater. Men prøv begge og sig mig imod! Foto: Rèmole godset i Chianti lægger navn til vinen.

Blandt de andre er der flere vine, som i månedsvis har været solgt til omkring 40 kr -f.eks. de hvide Rueda og andre vine fra Albali samt Nederburg. Amore Passo kan jeg ikke sige noget pænt om, men Tre Vescovi Barbera har været rost af mig (til 40, men også til 50 er den et godt køb).

Brunello "Poggio Forte"... 99,- 

***** (5/5), Bilka, til 9.5. (normalt 199). At få brunello til denne pris er sjældent og denne vin har fået meget ros gennem årene. Den laves for Piacentini (se herover) af Salvioni, historisk et rigtig godt gods i Montalcino. Men ej smagt af mig. Men må være topkøb -så derfor anbefalingen!