Søg i 1200 opslag:

06/02/2019

Klassikere fra Frankrig og Spanien

Hvor ofte har jeg ikke siddet med venner og drukket os igennem tonstunge sværvægtere. Til sidst længes vi alle efter en forfinet Bordeaux eller en frugtig frisk hvidvin -lidt sødme er ikke af vejen, blot der er syre bagved! 

Så er der håb her -med 3 vine fra Kvickly:

Château de Potiron, Côtes de Bordeaux.... 79,-

2010 Cuvée Excellence, ***** (5/5), Kvickly (kun varehus). Moden nu, dyb farve, indbydende duft, ikke særlig elegant,
men afrundet, præcis og lang smag. En Bordeaux, der vil tiltale mange. Jeg ved ikke, om du skal lægge for meget i "Excellence" -den eneste vin, der nævnes på slottets web, er "Exceptionelle", så den er måske bedre?
Slottet blev købt af den danske familie Schmidt i 2001. Jeg husker et besøg midt i 00erne, hvor jeg smagte vinene første gang.
Kunne faktisk godt lide vinene fra Potiron -men Bordeaux var  meget ude i de år, og etiketterne hjalp heller ikke (de er pænere i dag!). Men jeg bruger stadig den lille kølebox, prøverne var i -så jeg har en vis svaghed for vinen, som dog fortjener al mulig ros. Denne 2010 har såmænd fået 88p af  kenderen James Suckling, ex-redsktør af Spectator.
Foto: Slottet ligger i hyggeligt bakket landskab et par kilometer fra Haux, et andet dansk-ejet slot. Slottet står flot i dag og leverer nydelig vin på cabernet og merlot. 2010 er stor årgang, så vinen er måske lidt stærkere end ellers. Tappet på slot.

Vouvray "Michel Armand".... 59,95

2017,  **** (4/5), Kvickly (kun varehus).  Lys, let og frugtig, let sødme, men med ren syre bagved. En herlig apéritif eller til salat. Tappet af Loire Proprietés, et coop.
Foto: Vouvray ligger godt halvanden times kørsel syd for Bordeaux i udkanten af storbyen Tours. Vinen gror på kalkbakker over floden og mange af vinene laves i kældre hugget ud i kalken.

Torres "Celeste", Ribera del Duero... 99,-

2015 Pagos del Cielo, **** /4/5), Kvickly (kun varehus), normalt: 129.
Dyb kirsebær, intens aroma med kirsebær og blommer + lidt lakrids og krydderi. Fyldig, men afrundet og lang -en mere kommerciel Duero, men flot lavet.
Foto: Torres nær Barcelona siges at være Spaniens største vinhus, og det er længe siden, at vinene alle kom fra Penedès. I dag leverer huset vine fra det meste af Spanien, også Duero. Vinen gror højt -895 meter, oplyser huset, som dog ikke fortæller, om de selv ejer marken "Cielo", "Himlen"!