Søg i 1200 opslag:

26/01/2019

Fransk og spansk til sidst på måneden

Jeg bryder mig ikke om baginbox -papkartoner med 3 liter vin, hvor det sidste glas eller to ryger i papcontaineren til almindelig gene for andre. Og så er der mere svovl i en papvin, som også kan være filtreret, så vinen mister duft og karakter. Derfor vil jeg hellere have vin på dåse -men allerhelst en glasflaske med skruelåg!

Bilka tilbyder p.t. fire udmærkede bud på, hvad du skal købe i stedet for et papkarton. Alle vine er tappet af producenten med undtagelse af den mousserende Calvet (tilbud gælder til 1. Februar).

Castaño "Coleccion", Yecla "Old Vines".... 49,-

***** (5/5), Bilka, også Føtex til 50 (i web normalprisen 109. Varm, kraftig, krydret, men på en ren måde -et herligt alternativ til de amarone-lookalikes, jeg elsker at hade! Castaño er et et familiefirma, som totalt dominerer Yecla, som ligger mellem Alicante og Murcia ved den spanske middelhavskyst. Druen er monastréll, måske med lidt af andre

Cuvée Mythique, Sydfrankrig rød vin de pays .... 49,-

**** (4/5), Bilka (kun varehus). Blidere og mere frugtig end Castaño, men også lettere, ingen mærkbar eg. -en god brugbar vin. Mythique var oprindelig en slags supervin fra Val d'Orbieu, det gigantiske kooperativ ved Narbonne, men tiden har slidt på det superbe, så i dag er det et udmærket middelhavsblend af grenache, carignan og syrah. Tæt på 5*.

Montgras "Quatro", Colchagua, Chile.... 49,-

**** (4/5), Bilka (kun varehus). Middelfyldig, rig frugt med sorte bær, måske lidt eg, men ikke mærkbart. Jeg er sjældent vild med Chile, men denne er god og til usædvanlig lav pris for vin fra et land, hvor mange vine er præget af grøn frugt, dvs. lavet af umodne druer.
Colchagaua er et af de bedre områder i Chiles Central Valley. Quatro henviser til, at vinen er et blend af 4 druer, men nok især cabernet plus syrah, carmenère og malbec. Også lige under 5*.

Calvet, Crémant de Bordeaux, brut ... 49,-

**** (4/5), Bilka (kun varehus). Diskret aroma med lette æbler i duften, fint mousse, store bobler, let sødme trods brut, med lidt aggressiv syre. Men lav pris for crémant, men det bedste er etiketten, som er flot! Generelt skal man undgå crémant i denne prisklasse. og denne er da heller ikke rigtig god, måske 3* for vinen, men 1* ekstra for prisen! Calvet er et gammelt hæderkroner (dog aldrig fint!) navn, som i dag ejes af GCF i Alsace, der står bag utal af navne, i Alsace f.eks. Arthur Metz, Helfrich (ejerens navn), Domaine de Colmar og Laugel. P.t. søger de at opbygge Calvet som mærke, der dækker vine fra hele Frankrig.

Haus Österreich, Riesling Sekt, Extra Trocken... 79,-

***** (5/5), Bilka (også web), normalt 115. Indbydende aroma, frisk og ren, fitn brus med små bobler, original og charmerende, men -ok- ikke helt klassisk, og med en let sødme (12 g/l). 
Trocken eller Sec betyder tør, men den almindelige inflation gør det tørre stadig sødere! Så selvom denne er EXTRA tør, er der en vis -i denne vin dog ret diskret- sødme i smagen, der kan genere sarte sjæle. Men god til forårets konfirmationer eller bare til gæster sådan en kold vinteraften. Vinen laves af Winzer Krems, et stort kooperativ. Druen er den fine riesling, metoden er "traditionelle", dvs. med andengæring på flaske som Champagne. Men det er IKKE Champagne, men anderledes og et ok alternativ!