Søg i 1200 opslag:

27/10/2019

Stor Portvin til latterlig pris

Jeg har vist før tydet, at de store huse har svært ved at sælge deres store Portvine. Og her kommer endnu et bevis...

Croft er et af de historiske huse især kendt for Vintage Port, som er elegant og fin. Huset ejes af Taylor gruppen, men har en vis selvstændighed.

Croft Vintage 2008, "Quinta de Roeda" 149,- 

***** (5 af 5), Bilka, normalt 249
En vin der meget vel kunne koste 300-400 kr! Førsteklasses vintage fra Croft's Roeda, der har nogle af Douro's ældste vinstokke. Tappet 2010. S
 lækker, men med tør eftersmag -en meget flot vin til ost -og faktisk også god til ris à l'amande. Men pas på bundfald -vinen har trods alt fået 9 år på flaske. Vinen har fået i snit 90p af kender, men jeg vil sætte den højere. Flot nu.


Smith Woodhouse 10 year old Tawny... 99,-

Port, **** (4 af 5), Coop, Superbrugsen og Kvickly, norm: 199. Et godt Portvinshus, der står redaktørens hjerte nær. Og en god pris for en klassisk tawny -ikke helt Krohn, men ikke langt fra . Til den søde side, men ren frugt uden store dikkedarer. Nydes afkølet til juleknas -ikke perfekt til ris à l'amande.

Smith Woodhouse Crusted Port....119,-

Aftappet 2013,  ***** (5 af 5), Coop og Kvickly, norm: 169. Foto visere ældre årgang af denne originale og spændende Port, der vel nærmest er en gammel vintage Port i forklædning. Eller rettere: Årgangsport uden årgang / Vintage -dvs. blandet af flere årgange, som tappes ung og lagres flere år på flaske -her 6 år- før salg. Flot nu med meget rig bouquet med mulbær og mere komplekse toner fulgt af en meget lang smag med sødme balanceret af tannin. Bundfald har den ("crust"), men lad flasken med proppen op i kælderen et par dage og hæld forsigtigt, til bundfaldet dukker op. Resten gemmes kaffefilter. Virkelig værd at købe