Søg i 1200 opslag:

10/10/2019

Spansk stjerne i Rema -og god Chile

Rema1000 holder (som Netto) vinfestival i disse dage med gode køb fra Chile og Spanien. Jeg kan faktisk godt lide mange vine i Rema1000, som jeg finder mere spændende end Fakta og Netto -og netop nu er der et par spændende vine til priser, som giver dem 5 store stjerner. 


Bedste vin/vinkøb er nok Nuestro og Coto de Imaz fra Spanien. plus Chiles Carolina-vine (og den dyrere Familia). Alle tilbud gælder til lørdag 12. oktober. 

Nuestro, Ribera del Duero "Roble"... 50,- 

***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 12. oktober
Ganske udmærket vingård i Fuentecésped ved Duero floden. Vinen har lagret i små egefade -en ganske flot vin, ikke sværvægter, men intens og med flot bærduft (brom og hindbær). Excellent køb. 
      Ribera del Duero's vine har ofte været ganske dyre i Danmark, selvom kvaliteten bestemt ikke altid imponerer. Mange vingårde mente nok, at de kunne forlange en høj pris, fordi ikoner som Pingus og Vega Sicilia ligger i nabolaget.
      Men som med Rioja er Ribera vinene også ved at komme ned i pris -og det er denne et godt eksempel på. Har kun set én vin fra vingården før i Danmark. Og den kostede 140 kr.
Foto: Familien har boet her i 10 generationer, men vingården er ganske ny og egentlig ganske flot, synes jeg. Den er del af gruppen Premium Fincas.

Ribera del Duero -farve, frugt og krop

Ribera del Duero ligger langs Duero. Floden løber videre vestpå gennem Rueda og Toro og ind i Portugal, hvor vinstokkene giver Portvin. Området er historisk og her har næsten altid været vin. Vinen gror højt, typisk 600-800 meter og længere mod øst gror Atauta sin vin i over 1000 meters højde! Dv.s kolde nætter og varme dage giver druen tempranillo et tyk skind og masser af farve, frugt og krop.
      Nogle vine fra Ribera er noget rustikke, men dagens vin er behagelig. Denne er bedre end andre i
denne prisklasse fra Bilka og Coop. Der er langt til topvinene fra Pingus, Vega Sicilia og Atauta, men disse laves ofte også i tilpas små mængder, så de kan sæges til skyhøj pris. Men til alt held er der masser af vine til os andre! 

El Coto de Imaz, Rioja Reserva... 69,- 

***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 12. oktober
En meget indbydende og lækker vin, ikke så intens og højrøstet som Nuestro herover, men en vellavet, fløjlsagtig fyldig Rioja, som simpelthen smager godt.
   
Huset Coto ligger i Oyón i Alavesa tæt på Faustino, som jævnligt optræder i denne blog -og deler ejer med en anden genganger, Baron de Ley, som sælges af Bilka og Føtex. Alle har det til fælles, at vinene i reglen kommer fra eget domæne og leverer rigtig meget vin til pengene.
Foto: Coto blev grundlagt under den store Rioja-revolution i 1970erne og var en tid den største bodega i Rioja. Etiketterne er kendetegnet med en gravering, altid med en kronhjort.
      Rema1000 sælger også El Coto Crianza (50,-, 4*). Her vil jeg give de 19 kr ekstra for Reserva. Skal prisen være 50, så er nabo Faustino's V Reserva (Netto, netop nu 50,- 5*) i dag et bedre køb. 

Santa Carolina er et af Chiles historiske firmaer (grundlagt 1875) og op kaldt efter grundlægger Luis Pereira's hustru Carolina. 

      Huset er i dag meget stort -ikke helt Concha y Toro, men ikke så langt bagefter- med årligt salg på 25 millioner flasker.
      Huset ligger nær Santiago by og er et meget flot besøg, selvom det blev hårdt ramt af jordskælv i 2010. Standardvinene er helt ok, men med Carolina Reserva sker der noget for alvor!

Carolina, Reserva, rød/hvid, 5 typer... 45,- 

***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 12. oktober
Rød pinot noir, cabernet-sauvignon og carmenère, hvid sauvignon og chardonnay. 
En af de bedre fra Santa Carolina, et meget stort, men ganske godt, privat vinhus. Reserva betyder præcis det, huset ønsker -og her er det vin af bedre druer fra gode områder, som er lagret i eg, typisk 6 måneder. 
Flere af de røde kommer fra Colchagua -et af de bedste "varme" områder, hvor carmenère (en specialitet fra Huset) modner fint. Pinot Noir kommer fra det kølige Leyda. Har ikke smagt dem alle, men jeg er imponeret -især til prisen!  

Santa Carolina Reserva de Familia  cabernet sauvignon... 69,-

***** (5/5, set i 2015), Rema1000, indtil lørdag 12. oktober.
En af Carolinas bedste, som i 2018 kom på 3. pladsen i WineEnthusiasts årlige liste. 2015 fik 92p -andre var ikke så gavmilde.
Men uanset hvad et fund til 69 kr. Jeg synes vinen er meget flot, fløjlsagtig afrundet kraft og rig bouquet med cigar, bær og eg. Druer fra bedste del af Maipo ret tæt på Santiago med længere lagring i nyere egefade, som dog til alt held ikke dominerer. 2-3 år på flaske har gavnet vinen.


Rema1000 tilbyder også indtil lørdag 12. oktober:
Santa Carolina: Vistaña (rød/hvid/rosé, 25,-, 4*, basisvin, men godt køb til 25) og
Estrellas (rød eller hvid) til 39,- (4*), bedre, men ikke så attraktiv som reserva herover.

Steak Wine malbec Argentina (2,25 liter box, 99, 4*),
Caminos (rød Chile, 300 cl box, 99,-, 3*), som jeg ikke vil bruge penge på. Samt
Santa Carolina cabernet-sauvignon eller chardonnay (300 cl box, 109, 4*), nok den bedste af de 3 boxe.