Søg i 1200 opslag:

04/09/2019

Rosé på udsalg -og ellers Verden rundt i én blog!

Måske har vi set solen for sidste gang efter en flot sommer. I hvert fald giver Irma 50% på foreløbig 2 rosé vine (men startprisen var måske også lidt høj!).
Netto har tilbud på vine fra Sydafrika, og priserne er godt nok lave -men alligevel foretrækker jeg Altos de Tamaron fra Spanien samt Carolina fra Rema1000 (og Chile). 


Generelt er det spotvarer, som sælges til udsalg -med Rema1000 som udntagelse.

Rosé til halv pris i Irma

Irma tømmer lagrene af rosé -halv pris på visse vine! Jeg vil egentlig hellere drikke disse vine nu end i juni -vinene har fået mere aroma uden helt at miste friskhed. Perfekte til alt fra salat til hummer. Følgende er set (onsdag) og sælges ,så længe lager haves. :

Falasco Bardolino Rosé, 6 fl: ... 207,45

= 34,60/fl, spar 50%), 2018**** (4/5), Irma (indtil udsalg)
Ganske nydelig rosé, let og frisk med diskret aroma. Normalpris for høj, men tilbud er mere end ok.

Solaïs Rosé, Frankrig, 6 fl: ... 267,45

= 44,60/fl, spar 50%), 2018***** (5/5), Irma (indtil udsalg)
Anderledes spændende rosé -og på meget smuk flaske, som måske kunne få dig til at tvivle på indholdet. Men frugtig, ren og ganske fyldig rosé med pæn syre bagved. Kommer fra kooperativet i St. Saturnin i bjergene over Montpellier, men Coop/Irma køber den gennem agent, som formentlig står for det flotte design. Men værd at have nogle flasker af til efterår og vinter -og formentlig også næste forår?

Sydafrika i Netto, ikke sjovt, men billigt! 

Sydafrika leverer en utrolig masse vin. Historisk blev vinen destilleret til lokal Cape brandy o.l., mens resten blev brugt til Cape Port osv. I dag bruges det meste til bordvine, og de er langtfra altid spændende. 
Foto: Men Sydafrika er et smukt land -og burde være rigt. Og når alle ved, hvordan en elefant og en giraf ser ud, er her et foto af solnedgang og et af bjergene ved Taffel bugten. 
      Industrien domineres af 2-3 store firmaer. Måske er Distell størst? Jeg ved det ikke, men firmaet ejer ikke mindre end 50 forskellige vinhuse (foruden masser af andre). Alle vinene fra Salling-gruppen (Bilka, Føtex og Netto herunder) kommer fra Distell:  

Drostdy Hof. rød/hvid  30,-

Sydafrika**** (4/5), Netto (partivare)
Jeg har ikke ofret penge på vinene, men de smager sikkert ganske ok -især til prisen. Drostdy Hof er en smuk historisk vingård nær Paarl nord for Cape Town, som i dag er hotel -men vinen hentes fra Western Cape. Vinene får 4* for prisen!

Nederburg "Baronne", rød eller hvid.... 35,-

Rød Blend eller hvid chardonnay-viognier, ***** (5/5), Netto (partivare)
Noget sjovere end Drostdy -og vinene er tappet i Sydafrika, hvad der giver lidt mere duft og friskhed i vinen. Den røde er faktisk glimrende i en blød, poleret, meget kommerciel stil, mens den hvide er tør, men ren, med masser af frugt. Igen MEGET kommerciel. Men til prisen 5 sikre stjerner.

Durbanville Hills cabernet-sauvignon... 39,-

Sydafrika***** (5/5), Netto (normalpris). Jeg har købt denne vin flere gange -en ganske udmærket cabernet, som kommer fra Durbanville lige nord for Cape Town og markant køligere klima. God ren bærduft, solid fylde, afrundet smag med nydelig mineralitet. Meget flot til prisen!
Til samme pris fås hvid sauvignon. Ikke smagt, men nok værd at prøve.

Hvorfor ikke? Men jeg foretrækker den spanske Tamaron

Why Not? negroamaro-primitivo... 59,-

Økologisk**** (4/5), Netto (partivare). Ja, hvorfor ikke? Mange italienere har anbefalet mig denne vin fra stor privat vingård med afdelinger i både Nord- og Syditalien, og jeg har da også nydt den flere gange -masser af frugt og kraft uden at være så sødladen som de "Rip'amaro'sito" vine, der dominerer markedet. Denne er økologisk. Hvorfor ikke -men jeg foretrækker marginalt den rene Zinfandel/Primitivo. Men denne er også god.

Altos de Tamaron, Ribera del Duero... 39,-

2018***** (5/5), Føtex (partivare). Vel egentlig ikke bedre end Toro fra samme vinhus, som ses i Bilka til 35. Men Ribera del Duero er altid dyrere -ofte med rette- og denne vin har også en flot frugt og rund kraft, der sikrer 5 solide stjerner.

N.B: Føtex har til samme pris italienske røde le Arche (3*, 39) og Diego de Almagro Gran Reserva -en vin med alder og eg- som med sin blødhed kan appellere bredt, bare ikke til mig (3-4*, 39). 

Gnarly Head, Zinfandel eller petite sirah ... 69,-

2016 Lodi**** (5/5), Føtex (partivare).
Gnarly Head hentyder til de krogede gamle vinstokke (som også ses på etiketten) -og netop zinfandel og petite sirah er ofte gamle vinstokke, som har overlevet fra dengang, de leverede den daglige vin i Californien. Dette mærke tilhører Delicata, som er en stor, privat vingård. Gnarly laves på deres vingård i Manteca. 
Typisk zin med dyb farve og krydret frugt med peber og bær, lidt friskhed i midten, der giver en pæn lang smag. Petite sirah har mere bid end Zin, med intens aroma. Ganske interessant, om end en smule kort i smagen. 

N.B: Føtex har også tilbud på Baron de Ley's flotte Maturana 2016 Rioja, 75,-. En vin til 5*, delvis på grund af en magfuld, men frugtig smag i god balance, men også pga druen, der var højt anset indtil 1890erne, men stort set ikke har været set siden, indtil et par vinstokke dukkede op i 1990erne. Dette er den første "rene" Maturana, som jeg hidtil kun har set i Bilka (p.t. til 99). Topkøb.

Carolina reserva, Chile, rød/hvid, 5 typer... 50,-

Rød cabernet sauvignon, carmenère eller pinot noirhvid chardonnay eller sauvignon***** (5/5), Rema1000, indtil lørdag 7. september. Faste læsere vil vide, at jeg er umådeligt kritisk over for vin fra Chile. Men jeg er -måske- langsomt ved at blive omvendt? En af de bedre fra Santa Carolina, et meget stort, men ganske godt, privat vinhus. Reserva betyder præcis det, huset ønsker -og her er det vin af bedre druer fra gode områder. De røde kommer mest fra Colchagua -et af de bedste "varme" områder, hvor carmenère (en specialitet fra Huset) modner fint. Pinot Noir tvivler jeg på, men også cabernet og sauvignon er rigtig gode.

N.B: Rema1000 har også tilbud på Cristia Rhône rød (5* til 50), en flot Rhône fra godt vinhus, samt en Corte Orsini Chianti Riserva (4-5*, 50,-) -begge meget sjovere end de andre tilbud, bl.a. Andrew's fra Australien (3,5* til 39) og Silverboom fra Sydafrika (3*).