Søg i 1200 opslag:

27/09/2019

Bourgogne, Bordeaux og italiensk i Bilka

Så er der igen 25% rabat på vin og spiritus i Bilka -altså på normalprisen. Men det gælder kun i dag (og så skal du i Fields, hvor de har åben til midnat) og lørdag.
      Men når du det ikke, så trøst dig -der kommer garanteret en chance mere inden Jul, for Bilka gav sidste gang 25% for mindre end to måneder siden.

De bedste køb er nok den unge (2018) Médoc og Bourgogne, men også næsten 20 år gammel Port til 109 er et stærkt bud. 


Bilka har i ugens løb fået 60 nye vine, og for at skabe plads på hylderne er de gamle vine lagt i tilbudskassen til 39 kr. Her har jeg købt en af de bedre cavas fra Codorniu, god Alcamo fra Sicilien og andre vine.
      Så det er måske her, de bedste tilbud er -endnu!- men ellers er de 25% meget interessant -især måske på enkelte franske vine:

Ch. du Mercey, Hautes Côtes de Beaune... 93,44

efter rabat, 2017, ***** (5/5), Bilka, indtil lørdag 28. september, normalt: 124,80. At købe god Bourgogne i supermarkeder er svært, hvis ikke umuligt! Men denne er tæt på -og faktisk særdeles god til prisen!
2017 er glimrende årgang, vinen er lavet med omhu -dyb for Bourgogne, nydelig frugt af sol- og hindbær, middel fylde, bløde tanniner, ren og frisk! Superkøb i pinot noir! 
       Foto: Mercey er en selvstændig ejendom i Rully, bl.a. med 18 hektar i Hautes Côtes de Beaune lidt syd for Santenay. Slottet er meget flot og stammer fra 1400-tallet og er stadig ejet af en Baron Grand de Mercey, som fik titel og penge af Napoléon! Vingården drives dog separat af Rodet (og Boisset).
      Antonin Rodet var et kendt hus for 20-30 år siden, hvor de ekspanderede ud af den lille vingård i Mercurey. Vinene var ok uden at prale. De overtog bl.a. Dufouleur og andre -men blev selv i 2009 opkøbt af Boisset, som altid er på jagt efter nødlidende vinhuse (hans liste over navne er alenlang, bl.a .Boisset, Bouchard Aîne -ikke Père!- Ropiteau, Ponnelle, Vienot osv osv).

Ch. Vieux-Gadet, Médoc... 66,75

efter rabat, 2018, ***** (5/5), Bilka, indtil lørdag 28. september, normalt: 89. 
Måske er denne superunge vin bedst af alle -og det bedste køb- men den vil ikke falde i alles smag! Médoc er historisk nok det mest berømte område i Bordeaux, og 2018 lover fremragende -lige en tak over 2015 og '16! 
Dyb farve, intens frugt, god fylde og længde -med markant tannin, som dog er skjult af frugten. Egentlig god nu til mad -kælderkold- men nok bedre om 2-4 år -men blød bliver den nok aldrig! Et bevis på, at ung Bordeaux faktisk smager godt! 
 At du kan få en (iøvrigt god!) Médoc til denne pris siger mere om krise i Bordeaux end om vinen! 
Slottet ligger i det nordlige Médoc ikke mere end 13 km fra Atlanterhavet og omtrent lige så langt fra Gironde floden, dvs. med ret køligt klima, der kræver topår som 2018 for at give modne druer. Slottet har i 100 år tilhørt samme familie. En lille overvægt til cabernet-sauvignon over merlot og formentlig ingen eg -det ville også være synd!

Ch. Liversan, Haut-Médoc, Cru Bourgeois... 74,-

efter rabat, 2013, ***** (5/5), Bilka, indtil lørdag 28. september, normalt: 99. 
Liversan ligger ved bæk med navnet Lafite -og der er blot 3 km til Lafite-Rothschild, en vin til 2000-3000 kr.  Derfor er Liversan et fremragende køb. En pæn klassisk Médoc med frugt og stil. Ikke en fadbamse, men afrundet, med positiv duft og god længde. Vinen herover er nok bedre, men Liversan smager bedre lige nu! 
Slottet ejes af Lapalu, som også ejer Patache d'Aux (Philipson, men generelt er Liversan bedre). Engang ejet af fyrst Polignac, ikke så tosset! 

Ch. du Mayne 2014, Pomerol... 186,75

**** (4/5), Bilka, indtil lørdag 28. september, normalt: 249. Bilka har også Patâche Pomerol, men Mayne er 2014, bedre årgang. Ikke smagt, men ejer Vigier laver god vin, og "1.vinen" Rêve d'Or er altid god. Mayne er formentlig tæt på (og måske identisk). Pomerol er dyr, men denne er næsten pengene værd!  

Rocca Ventosa, Montepulciano d'Abruzzo... 51,50

efter rabat, 2017, ***** (5/5), Bilka, indtil lørdag 28.9. En mørk, fydlig og afrundet vin, men med god friskhed i syren og god frugt -så meget sjovere at drikke end de floder af billig Ripamarone og andre fra Puglia, der hærger supermarkederne.
       Foto: Vinen kommer fra Abruzzo, som er den "grønne" del af Italien -ligger stik øst for Rom over mod Adriaterhavet, som rummer  Gran Sasso (med 2912 meter det højeste bjerg i "Støvlen") og har halvdelen af sit areal dækket af nationalparker (bl.a .Calderone, som er en gletscher, hvis den ikke er smeltet endnu).
Tollo er et stort kooperativ, som dog ofte leverer gode vine.

Montepulciano "Biologico", Abruzzo... 59,-

efter rabat, ***** (5/5), Bilka, indtil lørdag 28.9. Jeg synes denne vin er bedre end vinen herover -men det er måske fordi den er økologisk? Lidt mere frugt og længde, men begge er særdeles gode vine, især i lyset af, at de kommer fra kooperativ. 

Aldiano Montepulciano "Riserva", Abruzzo... 59,-

***** (5/5), Føtex, indtil lørdag 28.9.,, normalt: 89,67 (Føtex.dk, ved 6 flasker). Bemærk dette er prisen i Føtex -selv efter 25% er den dyrere i Bilka end i søsterfirmaet! En rigtig flot vin med farve, frugt og koncentration. Måske for krydret -gr lagring- men der er god frugt og syre også. Madvin!

Bilka's 25% rabat gælder bl.a. 

Menéres 2009 Colheita, 50cl.... 81,75

 **** (4/5), Bilka, indtil lørdag 28.9. Menéres er mærke fra Maynard, som igen er ejet af familien van Zeller, som før havde Noval. De leverer rigtig god Port -lidt bedre end Offley/Calem, men også noget dyrere. En glimrende Port -og så er 50cl en praktisk størrelse, hvis man ikke har Portvinsnæse!
Bilka har også hvid 2007, men tawny 2009 er nok bedre. Andresen tilbydes også -dog til endnu højere pris. Denne ses også i Meny -som også Maynard.