Søg i 1200 opslag:

24/04/2019

Nemlig fransk -og stor Bordeaux

Jeg kan slet ikke finde ud af, om jeg bryder mig om NEMLIG.com. Jeg ville ikke bryde mig om at købe så meget som et kartoffel eller salathoved, hvis jeg ikke kan se det selv, men må nøjes med at stirre på en skærm -og så vente, til den velkendte varevogn kommer med mine køb. 

Men jeg kender også travle, unge familier, der ikke gider (eller har lyst til!) at bruge timer på at gå rundt i butikkerne. Og de synes godt tilfreds med kvaliteten, selvom prisen uanset Nemlig' løfter altid er lidt højere, når varen leveres ved døren.
      Vinene hos Nemlig er generelt gode. De importerer lidt selv og køber resten hos en række vinhandlere, bl.a. Klein og Laudrup. Nederst i denne spalte lidt mere om Nemlig.com -og andre tilbud, som synes at være længere end til 28.4.!

Herunder de aktuelle tilbud: 

Guilhem "Chevalier Malviès" chardonnay, 6 fl. 275,-

2018, **** (4/5), Nemlig, normalt pr.fl. 69,95 (til 28.4.). Jeg vil ikke give 70 kr for vinen, men til 42,50 er den et godt køb. Nydelig lille aroma, tør, let -en herlig erstatning for de kedsommelige chardonnay'er man ofte ser.

Guilhem "Héritage", Malepère... 6 fl: 275,-

2017, ***** (5/5), Nemlig (til 28.4.), merlot + cabernet-franc
En rigtig udmærket rød af merlot og cabernet, sådan lidt Bordeaux i stil, blot med åben frugt og blødhed. Der er en snert eg i vinen, men det generer ikke!
Foto: Familiens slot. Denne vin kommer fra familiens ejendom  i Languedoc, i Malepère lidt oppe i det relativt kølige bagland mellem den vidunderlige middelalderby Carcassonne og Limoux. Men modsat de lidt dyrere "château" vine (se herunder) er denne ikke certificeret økologisk.

Guilhem rosé Prestige... 6 fl: 425,-

2018 Languedoc øko**** (4/5), Nemlig, normalt pr.fl: 99,95 (til 28.4.)
Jeg synes også at 100 kr er rigeligt for denne vin, men til 71,25 er den et excellent køb. Herlig aroma, åben og indbydende, let til middel fylde, tør, men med pæn frugt bagved.

Blodrød økonomi, men en rig ejer

Nemlig.com øgede i 2017 underskuddet med godt 50% fra 56 til 80 millioner. Firmaet ønsker at vokse voldsomt -og det koster mange penge -men ejerne har pengepungen i orden: bag firmaet står Anders Holch-Poulsen med rigtig mange Bestseller-milliarder på kistebunden.
For Nemlig.com har travlt -de sidste par år har Amazon.com truet med at invadere Danmark, men hidtil er det blevet ved truslerne -måske pga. Nemlig? I 2018 ansatte Nemlig 200 nye medarbejdere (til godt 800) på hovedkontoret i Brøndby, så man i dag kan levere dagligvarer til næsten hele Danmark.

Flot Bordeaux til fair pris

Nemlig er ret god til Frankrig, mens de oversøiske ser lidt kedeligere ud -dog er Chile faktisk ok og gode køb.
Nemlig importerer selv en del, men henter masser af vin fra andre firmaers lager til de 3 tilbud herunder, som er ganske interessante.
De bedste vine fra Bordeaux er  kostbare -men de har også århundreders berømmelse at have det i. Disse er tæt på toppen -og egentlig ikke for dyre! 2014 er ikke topår, men vinene er flotte -og tilgængelige allerede nu, selvom de nok vil have godt af 2-3 år:

Benjamin de Beauregard... 199,-

2014 Pomerol, ***** (5/5). . 2.vinen fra et af de større slotte i Pomerol, som med stenrige ejere (Cathiard bl.a. Smith Haut-Lafitte) og Moulin (Galeries Lafayette og Monoprix) prøver at lave supervin. 2014 er rigtig god, giv den et år eller to. 75% merlot, 25% cabernet-franc, et år i små egefade.

Lagrange 2014, Pomerol... 299,-

normalt: 320,-, **** (4/5). En bedre vin -men også dyrere- og så ligget det lille slot i den bedste del af Pomerol, et pænt stenkast fra selveste Pétrus (og med samme ledelse!). Den skal nok have 2-3 år endnu og vil leve 7-8 år.

Lagrange 2014, St.Julien, 3.Cru... 349.- 

94p/WineEnthusiast, **** (4/5), normalt: 475,-. En lilletand op i pris, men så får du også en vaskeægte 3.Cru fra St. Julien (for nogle de bedste vinmarker i verden), ejet af japanske Suntory -som laver superb vin i alle årgange.