Søg i 1200 opslag:

04/04/2019

Megagode køb i Alsace og Toscana

Grundlæggende har jeg en dyb uvilje mod et vinlager, der kalder sig MEGAVinlagerSALG -også selvom det er Kvickly Odder, der står bag. 

Vinene er som regel partivarer, dvs vine, som af den ene eller anden grund ikke er blevet solgt endnu. Nogle kan være for gamle -men langtfra alle- men til gengæld er priserne i reglen lave og ofte meget lave. 

Nogle er smagt, men som regel ikke i de årgange, som MEGAVin tilbyder. Men som en mangeårig smager er det kvalificerede gæt på vinens kvalitet/pris forhold! 

Så her er mit udvalg af, hvad jeg opfatter som de bedste køb.  


Hvid, rosé og brus

(Tilbud gælder til udsalg eller søndag 14. april, ved 6 fl. af hver vin)

Pinot Blanc, Bestheim... 39,95

2015 Alsace, ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 84,95
Kooperativet i Bennwihr leverer god vin. Denne er 4 år gammel, men jeg tror, skruelåget har bevaret friskheden. Formentlig middelfyldig, diskret aroma, til den tørre side i en indbydende stil.

Riesling Orschwihr Alsace... 59,95

2016 , ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 89,95
Kooperativet i Orschwihr er kendt for lave priser, men jeg har faktisk altid fundet vinene gode til prisen -og bedre end f.eks. Laugel, Dietrich eller de andre GCF mærker -det er gedigen standardvin, altså ikke spor "Exceptionelle", uanset bogstaver på etiketten! Denne årgang har også fået ros af Erik Mortensen, men skal jeg være ærlig, er den højreradikale "Korte Avis" ikke så troværdig, da de sjældent giver under 5*, uanset vinens kvalitet! Men jeg er enig her!
De tilbyder også pinot gris, som også plejer at være god, mens jeg nok ikke ville købe den ofte let søde traminer. Men du kan have en anden smag.

Weingut Karl May Sommer rosé... 69,95

Øko, Tyskland, ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 129
For gamle læseheste som mig er Karl May et ikon -en god del af barndommen gik med at læse "Skatten i Sølvsøen" og alle de andre bøger fra Sahara, Amerika, hvor man fulgte bl.a. Winnetou. May var alletiders forfatter, født i Dresden, men berømt i den ganske verden. 
Hans familie har denne vingård i Osthofen i Rheinhessen, hvor de bl.a. laver denne vin, som serveres ved den årlgie "Winnetou festival". Druerne er Dornfelder og Spätburgunder. En let, tør rosé med duft af bl.a. skovbær. Godt køb. 

Riesling Grand Cru Furstenturm... 69,95

2015, ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 139,-
Kan ikke se leverandørens navn, men tror, det er fra coop, så vinen er god uden at være stor. Men prisen er lille -og riesling er en perfekt drue til denne Cru! Furstenturm ("Fyrstetårnet") er ret lille Grand Cru med god jord og beliggenhed, så det er en rigtig god pris.

Crémant Pfaff, Alsace... 79,95

"Excellence" Brut, ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 159,95.
Altid en god crémant fra skråningerne omkring Pfaffenheim og Gueberschwihr. En ren, tør crémant med god aroma og flot eftersmag. En kalsse over de fleste -især til denne pris.

Grove Mill, Sauvignon Blanc... 79,95 

2016 Wairau, New Zealand, **** (4/5), Megavin.dk, normalt 139,95
Velkendt vingård i Wairau, underområde til Marlborough, New Zealands største område velkendt især for hvid sauvignon. Får pæne karakterer i guider. Meget aromatisk med lime og citrus.

Champagne Alice Bardot Rosé Brut... 99,95 - desværre udsolgt! 
PouillyFumé 2017 fra Pascal Jolivet (99,95) er flot, men fås i Kvickly Albertslund til 89. 


Rødvinene...

(Tilbud gælder til udsalg eller Søndag 14. april, ved 6 fl.)

Barahonda Monastréll-Merlot... 49,95

2017 Yecla, ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 89,95
Måske er normalprisen lovlig høj, men denne monastréll -som også har lidt merlot- er god. Kraftig, frugtig og blød. Yecla ligger nær Alicante. Vinen kommer fra kooperativet "Purisima", som jeg besøgte engang i 1980erne. De laver én meget dyr vin, men deres billigere -som denne- er ofte lige så gode.

Three Bridges, Cabernet-Sauvignon... 69,95

2016 Barossa, ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 149,95
Calabria er familieejet vingård i Griffith i det varme Riverina, men får også druer til denne fra det lidt køligere Barossa, så jeg foretrækker denne for Durif fra det meget Riverina.

Pietracupa, Bolgheri... 69,95

2013 Moraia, ***** (5/5), Megavin.dk, normalt 149.
Bolgheri er stjernevin af cabernet og sangiovese fra Toscana, men denne har jeg ikke smagt. Vinen kommer fra 60 hektar og ejes af Piccini, et af de temmelig store (middelgode) huse i Chianti. 2013 er ikke topår, men området har lunt klima -men skal nok nydes nu. Har p.t. solgt gammel Sassicaia -også Bolgheri- til over 1000 kr, så denne er nok et superkøb.

Condado de Oriza, Reserva... 89,95

2014 Ribera del Duero, **** (4/5), Megavin.dk, normalt 169,-
Jeg vil egentlig lige så gerne have Irma's Toro fra samme hus (som ksotede 80 kr for 2 for et par uger siden), men denne er også god -i en mere venlig, knap så magtfuld stil. Fra giganthuset Pagos del Rey igen ejet af Felix Solis. Foretrækker denne frem for Gran Reserva til 119.

Le Grand Mechant Loup... 119,95

2015 Pic St.Loup, **** (4/5), Megavin.dk, normalt 199.
Kender ikke denne Pic St. Loup, men får gode anmeldelser, og nok ikke for gammel.

Saint Clair Pinot Noir... også en favorit, er udsolgt. 
Waterblom 20125 cabernet fra Sydafrika fås til 35 i Bilka med anden etiket. 

Megavin tilbyder også en del spiritus, hvoraf den mest spændende nok er
Caol Ila Islay Single Malt (289), som er lagret i fade før brugt til moscatel. Caol har utrolig bouquet, men lidt sødme er ikke af vejen i denne whisky!