Søg i 1200 opslag:

26/03/2019

Superkøb i flot brunello og god Alsace

Føtex har stået lidt i skyggen af Kvickly, men med disse tilbud er de bestemt tilbage i kampen. 


Trapiche malbec og cab er flotte til prisen, brunello er helt i top, mens jeg ikke er glad for Cadis Amarone (100, men ikik god nok til prisen!).

N.B. Fredag og lørdag er der 40% på fransk vin
dvs på normalprisen. Husk derfor at finde vin, der ikke normalt er på tilbud. Se tre gode køb nederst. 

Andre tilbud gælder fredag 29/3 til 4/4.

Argentinsk klassiker til fair pris

Trapiche "oak cask", frit valg.... 40,-

Argentina, flere varianter, ***/****Føtex, normalt 89 (til 4.3.).


Trapiche er et historisk hus, som var pioner for Argentina. Deres almindelige vin er udmærket (altså den til eksport!), men denne "Oak Cask" er en klasse bedre og formodes at have en del eg. Forskellen er dog nok så meget bedre druer til vinen. Vinen gror højt 750-1000 meter over havet, lidt tættere på Andes bjergene, hvor klimaet er lidt køligere. 


Malbec (*****, 5/5), en mørk, fyldig vin med herlig sød bærduft. Meget letdrikkelig og godt køb. Let præg af eg.

Syrah (*****, 5/5) er mere krydret, men også flot, lidt blødere stil. En rigtig god vin, selvom den er præget af unge vinstokke. 


Chardonnay (***, 3/5) -hvid argentinsk er ikke min favorit, men denne er ganske ok uden at begejstre. Tør, ren, fyldig, men egen mangler friskhed.

Trapiche Brut sparkling (****, 4/5), er ikke så spændende, lavet på chardonnay, semillon og den sorte malbec. Duften er nydelig med let sødlige toner, smagen ret sød for brut. Kunne bruge mere friskhed, men ok som partyvin. Og meget lav pris for brus, derfor den fjerde stjerne.



Trapiche er Argentinas største vinhus og med startdato 1893 også et af de ældre. Huset var også pioner for eksport og nåede allerede danske forbrugere i 1980erne. Deres bedste vine er stadig meget flotte, mens dissse basisvine er flotte til prisen. 
Foto: Vinen gror typisk omkring Mendoza ved foden af de snedækkede Andesbjerge, der skiller Argentina fra Chile.


Giersberger, Crémant d'Alsace... 50-

***** (5 af 5), brut, Føtex, norm 99-109 (til 4.3.).
Til samme pris også gewurztraminer, som er god til prisen (4*), men ikke rigtig min smag.  GIersberger er fra kooperativet i Ribeauvillé, Alsace.
    Ikke stor, men for mig så meget bedre end de ufatteligt mange crémant'er fra GCF's stald, med navne som Laugel, Helfrich, Arthur Metz, Calvet, Brucker og ufatteligt mange andre. Den behøver ikke være bedre, men Ribeauvillé laver sin vin, men GCF må købe næsten al vinen fra andre -som f.eks. kooperativet i Ribeauvillé. 
Positiv aroma, fint brus, ret og ligefrem, ikke stor, men uden den grønne syre, som præger meget cremant i dag. 

Brunello "Camigliano", Montalcino... 129,-

***** (5 af 5), 2013, Føtex, norm 259 (til 4.3.).
Efter. En lang periode med jævn brunello leverer dette smukke slot igen god vin. En vin med koncentration, frugt og afrundet længde. God fylde og dybde. Til en nærmest utroligt lav pris. Mest 2013, men kan du finde 2012 er den nok bedre. Gem 2-4 år.

Fransk vin tilbud spar 40% kun fredag lørdag

Det varierer nok , hvad du kan få i din lokale Føtex, men her er et par bud (normalpri, hvorfra rabat skal trækkes)

Bourgogne Domaine Chambris, Hautes Cotes de Nuits... 135
Føtex har mest Bourgogne fra GCf og Boisset, men denne er fra Pierre Laurent, fint domaine i Santenay. Bør købes med 40% rabat, så prisen er lige godt 80 kr! Har set 2016 og 2017, begge flotte.

Margaux, Gravieres de Marsac... 189
2014, 2.vin fra Marsac Seguineau, et rigtigt godt slot i det nordlige Margaux, som leverer nogle af Bordeaux' bedste vine. Dyb farve,  forfinet duft, men med fylde. 2014 er nok bedre om 2-3 år.

Pomerol, Chateau la Patache... 275
Historisk lille ejendom i hjertet af Pomerol. Dyr men Pomerol er altid dyr, og med rabat er denne vin værd at købe. Mest 2011 og 2014, som begge er flotte, 2013 er mindre spændende, 2016 fik 91p af 100 i guide.