Søg i 1200 opslag:

10/03/2019

Rema er ok kvalitet til discountpris!

Rema1000 er en nok en discount kæde, men  vinmæssigt er de præget af en række gode vine plus nogle mere discount'agtige kvaliteter. Du skal ikke lede efter stor vin her! Men Paul Mas og lidt Piemonte er nu ikke at foragte... 

Rema betyder IKKE RenMad, men Reitan (ejer-familien fra Trondheim) og Mat (mad), der som navnet antyder, har 1000 forskellige varer. Det kan være tallet er højere, jeg har ikke talt efter!  De overtog i 1994 en række Løvbjerg supermarkeder (i Jylland) og har siden vokset sig store også på sjælland, så de nu har nu godt 300 butikker og en markedsandel på 10%. 

Tilbud gælder til 16.3.2019.



Barbadilla rød, hvid, rosé... 35,-

**** (4/5), Rema1000, normalpris: 39.

Ganske udmærket spansk vin, som dog kan mangle nerve og friskhed. Jeg var sidste år ganske begejstret den lyserøde udgave.

      Men dengang kom rosé'en fra Somontano i Pyrenæerne -så langt væk, som tænkes kan, fra Càdiz, som ligger ved Atlanterhavet tæt på Gibraltar! Disse vine gror formentlig i jord, som kunne bruges til Sherry! 
Rød på tempranillo og cabernet og andre franske druer  er fyldig og rund, med krydret duft og egentlig ok eftersmag, rosé på tempranillo har aroma og fylde, men mangler friskhed. Slet ikke som Somontano'en. . Hvid på den fine verdejo og Sherry-druen palomino er faktisk god. Alle er af årgang 2017.


Paul Mas ... 50,-

Frit valg, som helhed; ***** (5/5),  
Rema1000.
Rød Cabernet-Sauvignon er en meget fyldig vin emd åben, indbydende  bærduft og afrundet fasthed -faktisk et mix af Bordeaux og Californien -mere bær end Californien og blødere end Bordeaux!
Rød Pinot Noir -middel dyb farve; indbydende frugt, ren og pæn -det er ikke Bourgogne, men faktisk bedre end stort set al Bourgogne under 100 kr.
Hvid Viognier, frugtig tør hvid med pæn fylde under på den fine Rhône-drue kendt fra bl.a. Condrieu. Rema mener, den kan gemmes, jeg ville drikke den nu til f.eks. stenbiderrogn. Alle er årgang 2017.

Foto: Paul Mas -her med familie- er en dynamisk, begavet vinmager, der boede en del år i England (og taler flydende engelsk med charmerende fransk accent!). For en del år siden vendte han tilbage til familiegodset omkring Pezenas nord for Béziers.
      Det er i de senere år udvidet voldsomt til i dag tæt på 1000 hektar, som leverer store mængder vin af god og af og til meget god kvalitet.
      "Estate" er gode vine fra særlige vingårde, typisk Forges (cabernet) og Nicole (viognier). Vinen skal være lagret kort i eg, men det kan ikke smages (en del er nok egechips, som Mas som mange andre bruger en del af!). Men det er svært at nægte, at vinene, der før blev importeret af Sigurd Müller, er af god kvalitet.


Dezzani italiensk rødvin, frit valg... 50,-

**** (4/5), Rema1000, normalpris: 59.
Monferrato er område i Piemonte ("Pied de Mont" på fransk, og vi er tæt: "Ved foden af Bjerget", Alperne), som er mest kendt for den stramme, aristokratiske Barolo.
Vi er langt fra Barolo her -begge er ret kommercielle vine, noget blødere, end jeg er vant til på vine, der som disse er domineret af barbera, dolcetto og bonarda druer, suppleret med lidt merlot.
Måske er Monferrato bedst med lidt mere dybde, men begge er vine, der ikke afskrækker vindrikkeren -heller ikke, selvom du ikke kan lide Barolo.
Dezzani er stort hus, som i dag ejes af Rocca, et meget stort hus i Puglia.


Andre vine fra Rema1000

Busby's Mate -er Rema's australier, og den kan ikke gøre nogen fortræd. Den fås i denne uge til 45, men jeg vil ærligt talt afgjort foretrække alle vine ovenover!
Jeg har kun smagt en del af vinene fra Rema, så jeg må tage alle tænkelige forbehold. De har nogle flot udstyrede sydafrikanere, Silverbloom, som er dansktappet af Taster Wine i Brøndby. De sælges af flere kæder og på restauranter under lignende navne. Vinene er ikke min smag.
       Tabiso er en 3 liter baginbox (BIB elleer box), som er drikkelig (bedre kan BIB ikke være, tror jeg). Den er tappet i Sydafrika, så den har fået en filtrering mindre. Men kik på datoen, en box skal drikkes hurtigt, da plastik ikke beskytter vinen så godt som glas eller metalforet pap.
    Derfor foretrækker jeg egentlig tetrapak for box'en, men en god tetrapak er svær at finde. Rema's 100 cl tetrapak er bl.a .Don Simon, ikke ulig de samme vine i Bilka. Når en tetrapak er 11% konsumvin, afskrækker man kunderne...


Crémant "Comte de Tarville"... 70 kr

Brut Bourgogne, Rema1000 (ikke tilbud). De fleste kæder henter deres crémant de Bourgogne fra giganthuse som GCF (Calvet), Boisset (Ponnelle, Maison du Crémant) eller Béjot (Moingeon), så alene derfor er denne mere interessant.
      Firmaet ligger i forstad til Chagny nær Santenay i Bourgogne og er meget lidt kendt. Etiketten er Ikke så pæn etiket som andre crémant'er, så jeg ville nok købe den, hvis jeg stod og manglede en crémant til lav pris. Men jeg ville ikke vente det store, desværre!


Champagne Claude BARON "Cuvée Saphir", Brut ... 149,

Rema1000 (ikke tilbud). Titlen er ikke Baron, men det er familiens navn! Et undermærke under det store hus Baron Albert, hvor tre kvinder - Claire, Lise & Aline- leverer nydelig, frisk Champagne til en rimelig pris. Formentlig er denne vin lidt yngre end husets normale vine, men stadig et glimrende køb. 
Huset ligger i Charly, en charmerende lille by, der ligger ved Marne-floden nær grænsen til Stor-Paris.