Søg i 1400 opslag:

13/02/2021

Californien, Sideways, pinot -og den sjoveste kro (igen)

Føtex er i gang med præsident Biden's første 100 dage, som vi hylder med den lækre Edna Valley, som kan give en god Bourgogne kamp til stregen. 

Edna Valley er ikke med i "Sideways", den vinøse roadmovie og ejheller naboen Madonna Inn, en af de sjoveste kroer i Californien, hvis ikke i hele Verden!  

I filmen siger Miles de berømte ord: "Hvis nogen sætter en glas fucking merlot foran mig, så skrider jeg!" Han vil have pinot noir.. Men californisk pinot fra var ofte kedelig i 2004, da oscar-filmen kom. 
 
Bedste KØB: Wolf Blass "Silver Label"Salentein "Barrel Select" cabernet + malbec, 
Bedste VIN: Edna Valley Pinot Noir 2018

Edna Valley Pinot Noir, Central Coast... 99,-

2018: Bedste VIN + ***** (5/5), Føtex og Bilka, indtil søndag 28. februar

California. Smuk Bourgogne rød farve, indbydende duft af hindbær og lidt chokolade med god dybde. middel fylde, rigtig pæn pinot karakter som Bourgogne i varm årgang, nydelig og pæn" -ikke stor, men et rigtig dejligt glas! Set i 2018 (bedst) og 2017 (mindre frugt). 
       Sideways bevæger sig i et lille område omkring Solvang og San Luis Obispo 4-5 timer nord for Los Angeles -og her ligger Edna Valley, et (langt) stenkast fra det ikoniske hotel Madonna Inn, som kalder sig vaskeægte "European style"      

      For os andre er hotellet højdepunktet af amerikansk stil, lidt à la cruise ship på steroider! Men en oplevelse! Her er pissoir udformet som en hule af kampesten -med vandfald og træ på toppen! 
      En af mine bekendte boede i Caveman værelset (foto), som er udformet som en bjerggrotte i klippe (fra loft til gulv) plus vandfald. Svært at falde i søvn! 

      Men vinen kan du ikke sætte en finger på! Edna Valley's Jack Niven var en af pionererne i Central Coast, et større område, der strækker sig omtrent fra Santa Barbara op til San Francisco. Niven lavede vinen i fællesskab med Chalone, som i 2005 blev solgt til DIAGEO. Huset er mest kendt for spiritus (Zacapa, Smirnoff + god del af skotsk whisky), og i mange år led Edna (og Chalone) under det. Men i 2011 blev det hele solgt til giganten Gallo, som i dag leverer flot pinot fra Californien. Til en rimelig pris! 

    

Beringer "Founder's Estate", rød eller hvid... 75,-

*** (3/5), Føtex, indtil torsdag 18. februar. Rigtig mange vil elske den  røde zinfandel, en indbydende, kommerciel "sødsuppevin +" som den røde cabernet, en pleaser uden store dikkedarer. Begge er for mig dog bedre end de hvide sauvignon og chardonnnay -vine du drikker uden at tænke over det! 
      Beringer ligger i St. Helena, en hyggelig by i den nordlige del af Napa. Huset har lavet vin uafbrudt siden 1876 -det overlevede Forbudstiden 1919-34 ved at lave altervin! Foto viser Beringers historiske Rhine house 
      Beringers topvine er kostbare. Founder's Estate (som også Classic i Netto, måske samme vin, blot billigere?) - er trods navnet ikke fra ejendommen i Napa, men sælges under den mere konsumagtige "California". Den kommer nok fra det varme Lodi, hvor druerne er helt anderledes billige (og ikke så gode).  Men jeg elsker vingården, som er et besøg værd, hvis det en dag igen bliver muligt at rejse Over There

Wolf Blass "Silver Label", shiraz-blend og chardonnay... 65,-

Bedste KØB + ***** (5/5) Føtex, indtil torsdag 18. februar

rød shiraz-cabernet-malbec, hvid chardonnay. Denne røde har god fylde, er blød, men ikke ligegyldig, den hvide har friskhed og ren, rig aroma. 
      Vinene kommer fra køligere områder nær Adelaide: Den røde er fra McLaren Vale og Langhorne Creek, mens den hvide chardonnay  er fra de højt liggende skråninger i fra Eden Valley og Adelaide Hills. Dvs et par takker over Eaglehawk og Red Label, men mindre flot end den kostbare Brown Label. Du kan måske kalde den et barnebarn af den store Black Label! Vinen blev i efteråret solgt til 55. Den får stadig 5*, for sammenlignet med f.eks. Beringer er vinen en klasse over!  

      Wolf Blass blev født 1934 i Tyskland, hvor han blev uddannet som vinmager. I 1961 flyttede han til Australien, hvor han opdagede Barossa, som allerede husede mange tyske immigranter - næsten mere tysk end Tyskland! Han grundlagde sit firma i 1966. 
     Jeg har mødt ham et par gange -virkelig en karakter, altid iført butterfly og kendt for udtalelser som: "En vin med mere end 15% alkohol burde aldrig kunne få en medalje noget sted i verden". Så meget for Amaronen herunder!  
      I 1990erne solgte han huset til Mildura, der siden blev solgt til Foster's. I dag hedder huset Treasury Wine Estates. Huset laver i dag ca. 60 millioner fl/år, det meste dog ret ligegyldige vine som Eaglehawk.

Salentein "Barrel Select", frit valg: 65,- 

Bedste KØB + ***** (5/5), Føtex, indtil torsdag 18. februar, normalt 99
rød malbec, cabernet-sauvignon , pinot noirhvid chardonnay,
Fire gode vine: 
malbec -mørk, intens, dramatisk og lækker med kraft og længde. Egentlig for ung, men den smager godt
Cabernet er tæt på, men jeg finder den lidt mindre spændende, lidt mere krydret måske. 
Pinot noir gør sig i reglen ikke godt uden for Bourgogne, men denne er ok på en blød syltetøjsagtig måde, fyldig og krydret i næsen. 
Chardonnay er bedre -ganske sprød og lækker, tør og frisk -lidt af et svar til mig, der engang sagde, at hvid argentiner ikke er værd at drikke! 

      Salentein ligger i Uco, hvor den har nogle af de højest liggende vinmarker, og hele 800 hektarer. En hollandsk entreprenør er hovedejer sammen med familien Pulenta, der var pioner for kvalitet i Argentina (de gjorde Trapiche berømt). Foto: Kælderen er et under og skal være en af de flotteste i landet -intet er sparet!- og har man tid, er der også hotel og restaurant.

Selaks, hvid eller rosé, New Zealand... 65,-

2019 Marlborough, **** (4/5), Føtex, indtil torsdag 18. februar
Ret beset er vinene ikke 4* værd til 65, men jeg har en lille svaghed for Selaks, da jeg i mine unge dage (1980erne) var med til at introducere Selaks, dengang de første New Zealand vine i Danmark.
      Selak var stadig ejet af de kroatiske stiftere, og vinene var lavet på i dag totalt ukendte druetyper som müller-thurgau! Først i 90erne kom de første sauvignon og chardonnay  -så ung er vinindustrien i New Zealand. Og Selak's er ejet af Constellation (også Kim Crawford, oftest dyrere, men næppe til at skelne fra Selak's). Og vinene er ikke tappet i New Zealand, men England. 
      Typisk Selak's -sauvignon er tør (men ikke så tør), aromatisk, men diskret, middel fyldig, let citrus og syre -en god anvendelig vin, som slet ikke kan måle sig med vinene fra private domæner. Chardonnay er for mig bedre, mens rosé -ej smagt- nok fås bedre i Frankrig eller Spanien. 

le Arche Amarone... 99,-

**** (4/5) Føtex, indtil torsdag 18. februar. For 20 år siden ville jeg have rost vinen mere. I dag finder jeg den for meget, middelkraftig, men kedelig og trættende -som et af de selskaber, man var med til i ungdommen og bagefter fortrød. Men, ok, det første glas smager helt ok!  


Rum Zacapa "Solera 23", Guatemala... 299,-

*** (3/5), Føtex, KUN fredag 12. februar 

I Føtex' avis står der "23 Y.O." -dvs. 23 år gammel- men så gammel er den (naturligvis) ikke.  På emballagen står der, at den er lagret mellem 6 og 23 år -efter solera systemet- dvs. en lille smule er 23 år, lidt mere 22 år osv -mens det meste er 6 eller 7 år. Og så er 299 (nedsat fra 449!!!!) ikke spor billigt.
      Engang blev Zacapa "Solera 23" markedsført som verdens bedste rom. Men mange mener noget andet -jeg er ikke HELT uenig med en skribent på RumRatings.com:
      "Its cheap coloured alcohol with plenty sugar added. Nada mas. I would not serve it except with ice cream. The age statements are a joke, the "rum" is a joke - it is more sherry than rum - and basically it is soo overpriced that it is shameful.". Lidt hårdt måske! 

10/02/2021

Grand Cru fra smukke Saint Emilion

Saint Emilion er en af de smukkeste små vinbyer i Verden, som Rom bygget på 7 høje. Byen er fyldt med gamle huse og klostre og har gjort druen merlot berømt. Vinen er en af de mest berømte fra Bordeaux. 


Hvert år kommer der op mod 1 million gæster til byen, der blot huser 2000 beboere. I gamle dage kom de for at smage specialiteten macarons (makroner), i dag for att drikke merlot! I 700-tallet kom Aemilius fra Bretagne til Ascumbas -som byen hed dengang- for at meditere. Han udføte et par mirakler og blev helgenkåret, og byen tog hans navn, Saint Emilion. Masser af munke fulgte i hans fodspor, benediktinere, augustinere, dominikanere og en masse andre. Fra pladsen over den underjordiske kirke er der en fantastisk udsigt ud over regionen.  
      De bedste St Emilion vine er de 10 kostbare 1.Grand Crus, fulgt af godt 70 Grand Cru Classé vingårde. Noget billigere er "Grand Cru", som en god vin fra regionen kan kalde sig, hvis den er tappet på slottet og har passeret en mild prøvesmagning. 

Bedste KØB: Ascumbas Grand Cru St EmilionOlivier & Lafont RhoneRioja Bordón Reserva

Bedste VIN: Viña Magna Ribera del DueroSalentein "Barrel Select" malbec/cabernet

Ch. Ascumbas, Grand Cru St Emilion... 99,95

Bedste KØB + **** (4/5), Meny, indtil torsdag 11. februar. Jeg har ikke smagt og kender ikke denne vin, som har navn efter navnet på byen St Émilion indtil 800-tallet. Forentlig en 2.vin til et bedre kendt slot. Kan se at vinen i Tyskland og Frankrig ofte koster 120-150 kr, så 100 er en god pris i Danmark. Årgang 2017 er middelår, men har givet indbydende vine, som er gode ret unge, så vinen er formentlig mere drikbar  i dag end f.eks. de 2016, som Meny før har glædet vores punge med. Rimeligt sikkert køb! Prøv den nu, men nok bedre om 1-3 år. 

Viña Magna, Ribera del Duero...  79,95

Bedste vin + bedste KØB + ***** (5/5), Meny, indtil torsdag 11. februar. Spanien kan altså lidt mere! En rigtig god Ribera, som jeg først opdagede for et par år siden. Mærke fra Basconcillos, 40 ha vingård i bakkerne over Aranda i Duero-dalen. Meget mørk, intens aroma af sød frugt; middel fylde, frisk, med fin struktur, men stadig til den afrundede side. God vin og godt køb.  

Olivier & Lafont, Cotes du Rhone... 59,95

rød eller hvid, Bedste KØB + ***** (5/5), Meny, indtil ttorsdag 11. februar.
Rød grenache (75%) med lidt mourvèdre og syrah -mørk, intens aroma, fyldig, men egentlig afrundet og pænt lang. Smage egefri, og eg vil også være synd! 
       Hvid på viognier med en smule andre druetyper -meget frugtig, tør, præcis, ganske elegant -herlig vin til en salat. Til 60 kr er disse to vine rigtig gode køb!
      Vinene kan matche gode domæne vine, selvom (Baptiste) Olivier (foto) og (Gérald) Lafont er vinmagere, som kører rundt i Rhône og laver vin for andre. 
      Min erfaring med huset er begrænset, men jeg har generelt fundet den almindelige Rhône + særlige cuvées med AOP Rhône forholdsvis mere imponerende end de langt dyrere vine fra f.eks. Châteauneuf.

Foretrækker denne ærlige, gode Rhone for to Barbera'er fra Sansilvestro's store blandingskælder.til samme pris. De er ikke dårlige, men fås bedre fra andre. 

Macon Villages "Lugny"...  69,95

***** (5/5), Meny, indtil torsdag 11. februar

Klassisk chardonnay fra Bourgogne, dvs. tør, sprød og frisk, diskret aroma, let til middel fylde -perfekt til en salat eller muslinger, blot lagen ikke er for stærk. 
Bourgogne er måske bedst kendt for sine Montrachet'er og Meursault, men der laves et utal af vine, så langt det meste i syd -Mâcon- eller i nord -Chablis. Cave de Lugny er måske den største leverandør af hvid Mâcon med 1250 hektar plantet og et årligt salg omkring 6 millioner fl (omtrent som hele det centrale Côte d'Or! Vinene er enkle og simple på den gode måde. Meny sælger også en ok cremant fra denne kælder. 

Rioja Bordón, rød Reserva, hvid, rosé ... 50,-

Rød, bedste KØB + ***** (5/5), hvid *** (3/5), rosé, Bilka, indtil torsdag 18. februar, normalt 89 
Den røde er godt køb: Middeldyb; indbydende let krydret duft med toner af nød og urt; middel fyldig, pænt lang -en kommerciel, men god Rioja. Har kun smagt hvid én gang, lidt neutral frugt, tør, frisk, ok uden at brillere, rosé ikke smagt.      
      Husets historie er spændende: i 1870erne tvang vinlusen phylloxera vinfolk i Frankrig til at flygte sydpå. Der var ingen vin i Frankrig, så de begyndte at lave vin i Rioja, som de kunne lide -og "Franco-Españolas" er en af flere fra den tid, grundlagt i 1890 af Anglade fra Bordeaux sammen med 2 lokale vinfolk. Navnet Bordón antyder netop "en Bordeaux-mand"!
Foto:  Der har ikke været folk fra Bordeaux blandt ejerne i 100 år, men huset hedder stadig "Franco-Españolas" -den "fransk-spanske" bodega! Er du i Logroño, så besøg huset, som ligger smukt ud til Ebro floden og (trods rasende modernisering) stadig har bevaret god del af sin franske 1800-tals charme! Blandt gæsterne har været den spanske kong Alfonso XIII og selveste Ernest Hemingway, der besøgte huset i 1956. 

Jamelles "Sélection Speciale", flere typer ...  69,-

rød cabernet-merlot, grenache-syrah-mourvèdre, hvid chardonnay-viognier, ***** (5/5), Bilka, indtil torsdag 18. februar

Normalprisen (139) er nærmest latterlig, men 69 er en god pris. Denne vin seriens topvin og får lidt eg. 
      Cabernet-merlot er afrundet og fyldig, positiv duft -som en Bordeaux gerne skulle være, men sjældent er. GSM-blendet ligner god Rhône eller spanier, men måske en smule mere "civiliseret" -mange vil elske den. Den hvide er god, men måske knap så overbevisende. 
       Skal jeg kritisere vinene, så er stilen ret kommerciel, dvs. ingen excesser her! Men det er rigtig god vin, som er en lise oven på de sødladne Puglia vine.
     Foto: Vinene laves af ægteparret Laurent og Catherine Delaunay, som ejer Badet-Clément, som har hovedsæde i bakkerne bag Nuits St.Georges i Bourgogne, men kun sælger vin fra Sydfrankrig. Sært! Laurent's far var en respekteret vinmager, som en tid var leder af Domaine Damoy i Gevrey-Chambertin. 

Salentein "Barrel Select", frit valg: 69,- 

rød malbeccabernet-sauvignon, bedste VIN + *****, 5/5), pinot noir (4*), hvid chardonnay (4*), Bilka, indtil torsdag 18. februar, normalt 99

Vingården ligger i Uco (som også Clos de los Siete) med 800 hektar af de højest liggende vinmarker. En hollandsk entreprenør er hovedejer sammen med familien Pulenta, der (med b.a. Trapcihe) var pioner for kvalitet i Argentina. 
      Foto: Kælderen er et under og skal være en af de flotteste i landet -intet er sparet!- og har man tid, er der også hotel og restaurant. 
     Men har smagt vinene -bedst er de røde:
malbec -mørk, intens, dramatisk og lækker med kraft og længde. Egentlig for ung, men den smager godt
Cabernet er tæt på, men jeg finder den lidt mindre spændende, lidt mere krydret måske. 
Pinot noir gør sig i reglen ikke godt uden for Bourgogne, men denne er helt ok. Lidt syltetøjsagtig, men med gode toner i næsen, fyldig og blød. 
Chardonnay er bedre -ganske sprød og lækker, tør og frisk -et svar til mig, der engang sagde, at hvid argentiner ikke er værd at drikke! 

Le Arche, Ripasso, Valpolicella... 50,-

**** (4/5), Bilka, indtil torsdag 18. februar
Denne ripasso er italiensk for begyndere, som ikke kan gøre nogen fortræd. En ripasso til lav pris med middel fylde, middel duft, middel charme. Den er ikke for meget! Le Arche er som Silvano Piacentini et mærke fra PWS, som leverer en stor del af Sallings italienere, bl.a. Gemma Barolo & Co. 

09/02/2021

En vildt naturlig Rhone topper

Den bedste vin i denne klumme er nok den rene syrah fra Crozes Hermitage. En ung 2018, men du skal ikke gemme vinen, som er en "naturvin" uden tilsat svovl.  Men når vinen smager som en drøm fuld af frugt og saftig fylde, så laver jeg straks en gullasch at servere den til!


Bedste KØB: MontGras Reserva, Trapiche "Pure"
Bedste VIN: Crozes Hermitage "Mouvement Perpetuel", Grand Vin Pauillac + Margaux

Crozes Hermitage "Mouvement Perpetuel"... 75,-

2018 Crozes Hermitage "uden Sulfitter", bedste VIN + bedste KØB + ***** (5/5), Føtex og Bilka (partivare, ikke med rabat på Føtex' web). 
En formidabel vin til meget små penge. Intens, rig aroma, dyb og overdådig, kraftig, men afrundet og lang -ganske lækker. Men du ved aldrig med naturvine, så måske smager dne næste flaske anderledes!  
      Cave de Tain et rigtigt godt kooperativ. som også har det held at have det største areal i Crozes Hermitage. Druen er 100% syrah, og denne vin kommer fra særlige parceller i delvis økologisk drift. 
      Vinen er ikke tilsat sulfitter, dvs. såkaldt naturvin, en bevægelse, der startede i Frankrig for knap 20 år siden -og nu har bredt sig til den ganske verden. Sulfitterne tilsættes for at beskytte vinen mod luftens ilt -dvs. holdbarhed- så en sulfitfri vin skal ofte nydes ret hurtigt, inden ilten har ødelagt vinen -jeg har smagt nogle ret sjove naturvine gennem årene! Så gem ikke vinen. 
      Naturvine har ofte en særpræget smag, noget vildt og anderledes i duften og en fast, tør eftersmag. Men Crozes var anderledes -i hvert fald de to flasker smagt i december og januar! 

      Normalt må rødvin må tilsættes sulfitter op til 200 mg/l (hvidvin og rosé 300), men når vinen er tappet på vingården, tilsættes oftest langt mindre, typisk 60-80 mg/l, hvoraf halvdelen er fri, som fordamper i glasset. Så tåler du ikke rosé er rødvin bedre end hvid, og naturvin er bedst! Der ER dog en smule sulfit i vinen, som dannes naturligt i løbet af gæringen.   

Grand Vin de Pauillac eller Margaux... 129,-

Bedste VIN + ***** (5/5), Føtex, indtil torsdag 11. februar, normalt 249
En flot etiket, men "Grand Vin"? En stor vin i Pauillac har navne som Latour eller Lafite og Chateau Margaux, Palmer, Rauzan o.l. i Margaux! Og dem kan du ikke få for 129! Vinen er tappet af Ginestet, ikke på slottet -og et slotsnavn leder du også forgæves efter. Vinen er formentlig frasorterede fade fra Cru Classé slotte. Jeg har smagt Pauillac '15, som var god, ikke stor (og jeg betalte 149, surt). God 4-5 år gammel, men krævede 1-2 år mere. Margaux ikke smagt. 
      Ginestet er et af de bedre huse i Bordeaux. Før var vinene tappet på ejendommen -hvis navn dog ikke nævnes- men nu er de alle tappet af Ginestet. Familien bag Ginestet ejer slotte i både Pauillac (Haut-Bages Libéral) og Margaux (Ferrière, Gurgue). Led efter årgange som  2015 eller 2016. Her er en fair chance for et dyrt navn til en overkommelig pris -men stadig vil jeg foretrække f.eks. Fourcas-Dupré 2014 eller Petit-Caillou 2015, hvis de igen kommer på tilbud i Irma. 

MontGras Reserva, rød eller hvid... 39,- 

Chile, bedste KØB + ***** (5/5), Føtex og Bilka, gælder hele februar
Pinot Noir fra Leyda (4*), Carmenère, Merlot og Cabernet-Sauvignon fra Colchagua (5*),  chardonnay fra Central Valley (3-4*), Sauvignon blanc fra Leyda (5*)
      MontGras er stort hus ejet af Cristián Hartwig og Eduardo Gras, med Eduardo's brother Hernán som vinmager. Huset ejer flere vingårde, ialt 900 hektar i gode regioner. 
      Vinene er alle meget gode til prisen. De lagrer stort set ikke i eg (trods teksten på bagetiketten -egen er mest egestave stukket ned i tanken). Sidst foretrak jeg cabernet og pinot noir, men et par flasker senere har jeg også hvid sauvignon med på listen, mens den lidt vegetabilske grønne carmenère måske er bedre om et års tid på flaske. Chardonnay er ikke så spændende, synes jeg. 
      Jeg finder disse "reserva" vine meget bedre end Montgras' 3 liter BOX vine 129, 4*) -og lige så gode -måske endda bedre- end Selaks vinene fra New Zealand (4*, 75,-).

Trapiche "Pure", frit valg... 45,- 

Argentina, Bedste KØB + ***** (5/5), Føtex, indtil torsdag 11. februar, Rød malbec, hvid sauvignon, rosé

Den røde malbec har åben, overdådig frugt, solid, afrundet fylde og lang smag, et topkøb!  
Den hvide har god frugt, men har ikke den  præcision og sprøde friskhed som god sauvignon fra New Zealand og Frankrig. Men både hvid og rosé er små 5* værd til 45 kr! Rosé er pæn. 
Bedre -og normalt dyrere- end Trapiche "oak cask", selvom den ikke er præget afde dyre egefade. Vinen kommer fra det fine, højt liggende Valle de Uco, mens de almindelige Trapiche ofte kommer fra lavere liggende marker i Mendoza. 

Foto: Trapiche kommer fra Mendoza ved foden af de snedækkede Andes bjerge. "Pure" Malbec og sauvignon gror i højderne i Uco, et særligt (godt) område ved foden af det højeste bjerg i Amerika (både nord og syd), en times kørsel syd for Mendoza by.

Ripasso Classico, Righetti, Valpolicella... 59,-

***** (5/5), Føtex, 2018, ej smagt.  Ja, jeg er bestemt ikke Amarone-fan, men kan egentlig meget godt lide denne ripasso, hvor frugten er ren og smagen rimeligt tør, suppleret med rund fylde med fint syresmæk. Jeg husker dog god Righetti i 1990erne, bl.a. solgt af Sigurd Müller. Jeg har kun købt Righetti et par gange siden . Men prisen er lav, så du får god vin til prisen. 

Crémant Calvet, Bordeaux, Brut eller rosé... 49,- 

***** (5/5), Føtex, indtil torsdag 11. februar
Etiketten er flot, men meget andet er der ikke at sige om crémant'en, selvom den er godt køb. Den hvide har en ren duft uden større karakter, som går igen i smagen. Vinen laves på Champagne-metoden, men er lavet på Bordeaux-druer, typisk rød cabernet og hvid semillon. Køb kun brut, som i øvrigt ikke er så tør, at det gør noget. Den tørre rosé er nok bedre, men ikke smagt. 5* i BT. 
      Historien om Calvet er næsten bedre end vinen: i 1870 kom den første Calvet til Bordeaux for at sælge Rhône, i særdeleshed Hermitage, som var populær hos de andre vinhuse, som mente at  Bordeaux ville smage bedre, hvis den blev blandet med lidt Hermitage. Dengang helt lovligt, men det fortsatte vist også, da det blev forbudt!           
      Med tiden blev Calvet et vigtigt hus, som også ekspanderer med smukt hus i Bourgogne, som stadig ses (dog uden navnet Calvet) på ringvejen i Beaune. Efter nogle slemme år blev navnet i 2007 købt af GCF gruppen. GCF har også navne som Dulong (Irma), Alexis Lichine (Netto), og Louis Eschenauer (Vinmedmere). Så formentlig er Netto's Lichine crémant identisk med Irmas og denne vin. Men synes Calvet-etiketten er flottere!  
      Føtex sælger også Calvet Chablis (89, 3*) -en absolut forglemmelig vin, som jeg til alt held kun har smagt én gang. Groft sagt glædede det mig næsten mest, at vinen havde skruelåg. Køb kun Chablis tapept i Chablis eller nærmeste omegn.