torsdag den 5. juli 2018

Udsalg i Skjold Burne

Mange giver Irma æren for, at danskerne begyndte at drikke vin, men rettelig skal Skjold Burne have æren. Det var hans "Den med Tyren", som i 1960erne (sammen med charterrejser fra Spies og Tjæreborg) lærte danskerne at drikke vin. Og så kom supermarkederne som Irma halsende bagefter. 

I dag er der generelt ikke meget godt at sige om Skjold Burne. Den gamle Burne har været død i mange år, og hans firma er -efter en periode ejet af Rumasa fra Spanien- i dag en del af Taster Wine, som mest er kendt for billig dansk-tappet vin af den kedelige type. Dette firma leverer også vinene til Holte Vinlager.
Men Skjold Burne har oprustet i de senere år, bl.a. med de slet ikke så tossede Wente og Rodney Strong fra Californien, og firmaet har faktisk altid haft et par gode vine.
Til og med lørdag er der 25% på alle vine, dog ikke på tilbud. Jeg har selv købt adskillige flasker, som jeg tror og håber, er pengene værd. Bl.a. vil jeg anbefale:

2009 Ch. de Pintey, Bordeaux... 99,75

-25% indtil lørdag. Er denne vin måske for gammel? Jeg tror det egentlig ikke. Bag det beskedne "Bordeaux" skjuler sig (hvad folk fra Skjold Burne sjældent ved!) et slot, der egentlig meget vel kunne være Pomerol! Slottet ligger faktisk på det yderste af Pomerol plateauet og er en smuk villa, der dog i dag kun har lidt af fordums glans. Det ejes af familien de Coninck, som også ejer adskillige slotte i Pomerol og St. Émilion -samt det udmærkede La Croix St. Georges, som også sælges af Skjold Burne. 2009 er superår -og at finde så gammel Bordeaux til denne pris er sjældent.


2012 Palestor "Fagotière", Châteauneuf du Pape... 219,75 

-25% Indtil lørdag.  En rigtig god årgang for Châteauneuf og en god ejendom, om end ikke helt i top. Fagotière er et mærke, som jeg kun har smagt et par gange -den er i teorien af samme standard som den almindelige Palestor. 2012 er i top og værd at investere i.

2015 Clos St. Landelin Gewurztraminer ... 279,75

Alsace Grand Cru Vorbourg, - 25% til lørdag. Firmaet Muré er store vinhandlere i Alsace og har leveret vin til Burne i mange år. Deres almindelige vine gør ingen fortræd, men huset ejer et "Monopole" -Clos Saint Landelin- som er del af Grand Cru Vorbourg -ligger ellem Westhalten og Rouffach syd for Colmar. Marken er på ikke mindre end 15 hektar, så der er vin nok! Skråningen er ganske stejl og vender sydøst og har et meget varmt mikroklima. 2015 er god. Stærk, krydret og egentlig perfekt nu efter 3-4 år. Godt køb.

Skjold Burne har andre glimrende køb. Selv har jeg også købt en Pomerol med det inciterende navn "la Violette". En gammel sag fra 1998 -20 år, så der er en risiko her. Med 25% rabat ca. 320 kr. Nye årgange koster 1500 kr, men de er også bedre. Men 1998 gav god Pomerol.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar