Søg i 1200 opslag:

22/11/2018

Julens Portvin 1. del: topkøb hos Aldi

Danskerne elsker Portvin. Og især om vinteren -og ikke mindst til Jul. Rigtig mange serverer en mørk Portvin til ris à l'amande og en tawny til juleknasen. Perfekt -især hvis vinen serveres kælderkold!
Supermarkederne og vinhandlerne bugner af Portvin i disse uger -så vi kommer nok tilbage til vinene. 

De første tilbud, jeg bed mærke i, var ved ALDI's vinfestival. 

Aldi er normalt ikke favorit for os, der holder af ædel vin. En del af vinen er tappet i Tyskland, uanset om den er fransk eller australsk! Og andre igen er tappet af Taster Wine og har skuffet de gange, den er smagt. Men de har faktisk haft god Port op til jul de sidste par år -som også i år. 

Boeira 2003 Port... 99,-

Colheita Port, ***** (5 af 5), Aldi.  Udmærket let tawny med positiv (omend ung) frugt, mediumfyldig og behagelig. Ekstremt lav pris for 15 år gammel Portvin! Nydes nu til frugtdesserter, julegodter osv 

Boeira 2015 Vintage... 99,-

Vintage Port, ***** (5 af 5), Aldi. Mørk, fyldig, ung, lækker frugt -igen en særdeles lav pris for Vintage Port, som i teorien er den fineste Port af alle. Vinen er perfekt nu til f.eks. ost, ris à l'amande osv, men kan også gemmes 5-10 år. Serveres kølig. 

Jeg kender ikke Quinta da Boeira, som ligger i Vila Nova de Gaia. Stedet er så udpræget mere hotel (åbner i 2019 med 119 værelser) og restaurant samt kunstcenter end en vingård, trods det "quinta"'agtige navn. Portvinen gror og laves langt inde i landet og ikke i Vila Nova, der ligger ved Atlanterhavet. Og jeg er slet ikke sikker på, at Boeira ejer marker selv -formentlig købes det hele eller det meste af vinen fra andre. Vinene importeres af ViniPortugal, som distribuerer til f.eks. ALDI (laveste pris), Andrup Vin og DenLilleVinkælder. 

Burton's 1984 Colheita Port.... 179,-

***** (5 af 5), ALDI. Aldi's bedste tilbud er nok denne Port -en 34 år gammel Port til nærmest latterlig pris. Burton er et undermærke til firmaet Messias, et stort firma, som er kendt for at levere temmelig let Port. Huset er ikke fundet værdig til Oldenburg's "Portvin", men får en enkelt stjerne hos Spence. Vinen er slet ikke tosset.