Søg i 1200 opslag:

23/11/2018

Black Friday på italiensk og fransk!

Men du skal skynde dig! Generelt er der mange kedelige vine, men der ER undtagelser. Her er nogle af dem! 

Bilka tilbyder (minimum) 40% på al italiensk vin -men kun ved køb i varehuse (*). Og jeg synes, at Bilka generelt er rigtig god til italiensk vin i forhold til de fleste supermarkeder.  


Poliziano, Vino Nobile "Vite Nuove"... 155 -40%*

***** (5 af 5), Bilka. Poliziano er nok den største konkurrent til Cerro (se herunder), når det gælder "super-Chianti"'en Vino Nobile. Denne er glimrende. 

Campogiovanni, Brunello di Montalcino.... 239 -40%*

***** (5 af 5), Bilka, 2012 (årgang set i Bilka torsdag). En af de bedre kendte vingårde for Brunello, som ejes af San Felice (selv ejet af schweizisk koncern). En kommerciel, men god brunello med frugt og blødhed. 

Castelveder, Franciacorta Spumante Brut.... 139,- -40%*

***** (5 af 5 til tilbudspris), Bilka. Italienerne er vilde med Champagne, men har ikke altid råd til den ægte vare. Så de er glade for Franciacorta, der tilbyder samme pinot og chardonnay, samme metode og lagring. Denne er i kvalitet ikke helt Bellavista niveau (og slet ikke i pris). Så meget bedre end stort set al crémant til 100 kr. Franciacorta er p.t. måske mest mondæn i Italien.  

Andre gode vine er San Felice's  Toscana vine -il Grigio er godt køb for Chianti Classico Riserva- og til en vis grad også Gemma Barolo (selvom den er atypisk blød for Barolo. 

Endnu mere interessant er Erik Sørensen Vin, der tilbyder en række spændende vine til priser, der må gøre lidt ondt. Men hvad gør man ikke for at få plads til julevinen? Priserne gælder også i butikker, men varer kun til kl. 23:59 i dag! 

Se selv her! Jeg er tæt på dette firma, så det gør mit hjerte ondt at se disse priser. Men anbefales kan: 

2016 Manero, Tenute del Cerro, Toscana, 55,- 

Normalpris: 110,-. **** (5 af 5), ErikSørensenVin.dk. En mørk, fyldig vin med åben, frisk frugt og lang smag. En blødere vin fra det enestående Cerro domæne, kendt for Vino Nobile i topklasse. Sådan set en Nobile -bare med lidt merlot for at give blødhed. En kender har givet den 90p/100, og det er ikke et point for meget. 


2015 Hautes Côtes de Beaune, Bourgogne.... 132,-

Bouchard Père & Fils, ***** (5 af 5), Erik Sørensen, normalpris: 220. 
En frugtig vin med god Pinotkarakter i topår, som fint viser Bourgognes charme-gen. Og ærligt talt er det MEGET svært at finde et bedre hus end Bouchard Père, hvis man ikke skal op ide rigtig dyre vine!



2014 Clos des Fèes, Vieilles Vignes... 145,- 

Roussillon, ***** (5 af 5), Erik Sørensen, normalt: 290. En af Sydfrankrigs bedste vine. "Absolutely fatal", skriver Guide des Meilleurs Vins. Denne vin laves på de ældste vinstokke (op mod 100 år) på det superbe domæne. Denne vin er for Bizeuil selve essensen af Roussillon. Oldenburg giver den 17,5p/20 som næstbedste Roussillon )og markant billigere end den dyreste). Et superkøb.