Søg i 1200 opslag:

04/10/2018

Torres' vingård i Duero

Til vildt og tunge retter skal du drkke kraftige vine, men det går bedst, hvis der udover styrken også eer lidt nerve, syre, som holder vinen i balance.
Her kan området Ribera del Dueo levere gode vine. Denne forener kvalitet med en god pris: 

Celeste, Ribera del Duero... 99,-

2015 Pago del Cielo, Torres, ***** (5 af 5), Kvickly, normalt 129
Torres har en god del af æren for det ry, som spansk vin har i dag. I 1970erne herskede spansk vin enerådigt, men da USA i 1976 fyldte 200 år, holdt en engelsk vinhandler en smagning i Paris, som ere udødeliggjort på film ("Bottleshock"), hvor nogle stærke vine fra Napa satte Bordeaux'erne på plads.
Det ville franskmændene ikke står tilbage for, så året efter lavede den franske guide, Gault-Millau en vinolympiade. Den vasr ikke for sikker, men én vin slog igennem -Torres' Mas la Plana Cabernet- som kom i top blandt Cabernet'erne.
Så Torres er blevet MEGET stor, og standarden er ikke helt stabil. Og samtidig har familien bredt sig ikke kun til Chile og Californien, men også til andre områder i Spanienj. Centrum er stadig Katalonien, hvor de laver deres populære Sangredetoro ("Tyreblod") og Coronas samt de fine Milmanda.
For 15 år siden rykkede huset ind i Ribera del Duero, som i de år slog sig igennem med de måske fineste vine fra Spanien -Peter Winding's Pingus og Vega Sicilia samt den nye stjerne Dominio de Atauta. Torres køber mest druer til sine Pago del Cielo, hvor druerne gror i 895 meters højde ("man kan se Himlen").
Druen er tinto fino -det lokale navn for tempranillo, vinen får et år i små egefade og en enkelt filtrering. En flot vin med fylde og intens aroma, god dybde, fast, men afrundet. En rigtig behagelig vin til vildt, men egentlig blød nok til et glas i utide.