mandag den 5. marts 2018

Cava -mere vin end Champagne

Cava er verdens største område for mousserende vin. Faktisk dækker cava en god del af Spanien. Så man kan derfor næppe undre sig over, at vinkendere, kritikere og andre, der formodes at have mere forstand på vin end os andre, ofte har set lidt skævt til cava. 

Samtidig er den i reglen så langt fra Champagne som tænkes kan -en mere enkel og blød smag- og præcis denne smag kan meget vel være årsagen til, at mange vinelskere har kastet sig over cava. Foruden naturligvis den ofte meget rimelige pris.
Men i de seneste par år har en del cavas faktisk nåde for kendernes øjne.
Cava skal udtales ”Gárva” -ikke ”kahva”- hvis du altså vil have noget at drikke i Barcelona!). Den er lavet så samme metode som en franske Champagne -og Crémant, men det er ofte også de eneste ligheder.
En cava har ofte en aroma, der er mere æblet end kalk, mens smagen blød ofte med let sødlige toner -en simpel enkel brusvin uden de store dikkedarer! Smagen er kortere, syren svagere, mindre raffineret og forfinet end en god Champagne.
Vinen laves heller ikke af de samme druer, men årsagen er ikke mindst et lunere klima på den anden side af Pyrenæerne meget laaaangt syd for Champagne.
DOWNLOAD ARTIKEL MED FOTOS (7 sider, 400 kb)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar