lørdag den 10. marts 2018

God Vino Nobile til lav pris

Tenuta Lodolo Nueva.... 75,-
2014 Vino Nobile di Montepulciano, normalpris 175,-

Bilka, Kvalitet/pris: **** (4 af 5)

En af de store vine fra Toscana, som har så fint et navn, at du hverken finder ordet Chianti eller Toscana på etiketten. Naboen er Brunello fra Montalcino, men oprindelig var den "noble" vin byens bedste, indtil familien Biondi-Sandi så sent som i 1940erne begyndte at lave en stor Brunello.
Lodolo Nueva er en særlig ving¨ård -ikke et mærke- som ejes af familien Ruffino, som importeres i Danmark af Hans Just og sælger den gennem Bilka og Føtex.
Vinen er rigtig god og excellent til prisen , selvom den ikke helt kan matche byens bedste, Cerro og Poliziano. Men et par klasser over kooperativets vin, som også sælges af Dansk Supermarked.

N.B: Bilka har fortsat de tilbud, jeg skrev om for et par uger siden:
Sacravite, Basicilica -en magtfuld syditalierner, som er en fornøjelse at drikke, når man er træt af amarone -blot 40 kr.
Cornas 2013, "Triboulette", Cave de Tain, den sjældneste af de store rødvine fra det nordlige Rhône. Ret civiliseret, men flot syrah til blot 75 kr.
At de ikke er udsolgt endnu, kan undre -men sådanne specialiteter hører vel ikke hjemme i supermarked? Læs mere længere nede på siden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar