mandag den 2. oktober 2017

God Port og Neuf i Kvickly

Kvickly holder vinfestival, og der er bestemt et par interessante vine, ikke mindst Vintage Port og Châteauneuf du Pape. 

Nogle af vinene har også fundet vej til Coops andre butikker, men ikke alle. Her de bedste bud: 


Gabriel Meffre "Saint Théodoric" Châteauneuf du Pape - 150,-, spar 50,-

**** (4 af 5), 2014. Det er ganske sjældent, jeg vil anbefale Neuf under 200 kr, men denne er ikke så tosset. Meffre familien ejer flere ejendomme i det fine område -bl.a. Vaudieu- som dog drives separat. "Théodoric" er et mærke, som formentlig næppe kommer fra bestemt ejendom. Den er ikke tappet på den "rigtige" Neuf flaske -der er godt nok pave nøgler graveret i glasset, men det er ikke de RIGTIGE nøgler, fordi vinen ikke er tappet i selve Châteauneuf.
Men denne er tappet i Gigondas -tæt på vinområdet- modsat de fleste andre med denne flaske, som er tappet i Bourgogne, Beaujolais eller endog så langt væk som Chablis. Vine tappet så langt væk synes på mystisk vis at have mistet enhver form for "pavesmag". Denne vin er ikke toppen, men har noget af et rigtige i duft og smag på en civiliseret måde. Kan nydes nu. (Kvickly til 5.10.).

Smith Woodhouse "Madalena" 1999 Vintage Port - 199,-, spar 90,-

***** (5 af 5), tappet 2001. Jeg har før rost Coops serie af Portvine fra Symington familien, bl.a. Gould Campbell og netop Smith Woodhouse, som alle eer i familie med Symingtons andre mærker, bl.a. Graham, Warre og DOWs. Woodhouse '99 er en flot Port, middelfyldig og veludviklet -og til denne pris lidt af et fund. Madalena skal være særlig vingård, og hos Symington betyder det en lavere pris end den "rigtige" Woodhouse Port (Woodhouse 1980 koster også 499). Men flot er vinen, som har fået 91p/100 af Wine & Spirits samt 89p af Tanzer (Kvickly til 5.10. og nok længere endnu).

Andre tilbud, som også løber til 5.10:


Clarkson Zinfandel, Lodi, California - 6 gl. 399, spar 260

**** (4 af 5). En meget kommerciel vin, som vil tiltale mange -men alt andet en lise oenpå Kvicklys amarone (Farina 150). Lodi ligger inde i landet med ret lunt klima. (Kvickly).

Houghton "Bandit", Western Australia - 35,-, spar 55,-

***** (5 af 5). Blend af hvid sauvignon og semillon fra det køligere Western Australia syd for Perth -ganske langt fra de hede vinmarker i Sydaustralien, der giver stort set al australsk vin i denne prisklasse. Tør, ganske sprød og meget aromatisk (ananas, tropefrugt) vin. Til denen pris et glimrende køb (Kvickly).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar