tirsdag den 6. juni 2017

Økologisk er ikke altid bedre...

Alle vi, der elsker vin, elsker økologi. Vi kan bedst lide de vingårde, der behandler vinstokken med respekt, dvs. undlader at bruge kunstgødning for at presse udbyttet op smider kemikalierne væk for at gøre vinstokken mere sund og modstandsdygtig over for dårligt vejr og sygdomme -og en ganske lille smule for at hindre giften i at komme ned i vores mave!

Det ligger snublende nær at sige, at økologisk vin er god og såkaldt "traditionel" vin altid er dårlig. Men det er naturligvis forkert.

Som eksempel Kvickly's aktuelle tilbud på

Emiliana Vineyards "Adobe", 35 kr/fl. (normalt 60).

Colchagua Valley, Chile, vælg mellem cabernet sauvignon, malbec, carmenère, rosé og chardonnay.
*** /3 af 5). Har smagt 3 af vinene (pinot, carmenere og chardonnay), men ingen af dem skilte sig ud -i hvert fald ikke på den gode måde.

Jeg elsker pinot noir og ved, at en økologisk og biodynamisk stjerne som Matetic leverer pinot, som
kan få meget Bourgogne til at skamme sig. Men Adobe manglede Bourgogne i frugt og tekstur -den var kantet og grøn med tør eftersmag -alt det, som Matetic ikke har. Trist vin. *.
Carmenère er Chile's "egen" drue (men som cabernet og merlot oprindelig fra Bordeaux). Den kan ligne merlot, men mister som denne karakter, når udbyttet bliver for højt. Og Adobe var lidt grøn og trist, men blev dog NOGET bedre i glasset. ***. Den hvide Chardonnay var ok, renm og med vis stil -en kommerciel vin, som ikke gjorde meget for at skabe nye fans til Bourgogne-druen. ***.
Emiliana er et af firmaerne i Concha y Toro gruppen, som også leverer bl.a. Cono Sur, Marques de Casa Concha, Casillero del Diablo og flagskibet Don Melchor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar