mandag den 2. oktober 2017

Føtex -god historie, men vinen mangler...

I det nye vinmagasin har Føtex en lang, smuk vinbeskrivelse om firmaet Dr Pauly-Bergweiler, som ligger i Bernkastel ved Mosel. Ejeren mener, at druen Riesling giver unik vin ved Mosel "Det er kongedruen ved Mosel", siger han.
Og det giver jeg ham ganske ret i -og Pauly's vine er faktisk gode. Men Føtex sælger faktisk ikke Pauly's vine fra Mosel. 


Det samme gælder også Bilka og Netto, hvor jeg også har været gennem hylderne. Bestselleren er "Noble House Riesling", som kommer fra Rheinhessen -men iøvrigt ikke er tappet i hverken Mosel eller Rheinhessen -men i Pfalz. Druerne fra Rhinen er markant billigere end Mosels. Vinene kan være lige så gode, men har bestemt ikke den sprøde friskhed, som karakteriserer en god Mosel. De andre vine fra Pauly -Riesling Trocken, Spätlese, Beerenauslese- kommer også alle fra enten fra Rheinhessen eller Pfalz -og er iøvrigt slet ikke tappet ved Mosel, selvom de er tappet på den høje grønne flaske, som traditionelt er reserveret vinene fra Mosel.
På www,Fotex.dk nævnes vinene også som Mosel såvel som Bernkastel, selvom de faktisk ikke er fra hverken Bernkastel eller Mosel, men fra Rhinen. Noget vildledende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar