torsdag den 2. marts 2017

Superkøb i Chablis i Bilka

God Chablis er en mangelvare -og efter den (meget tæt på) katastrofale høst i 2016 bør ethvert tilbud på Chablis af god kvalitet (helst tappet på vingård, ellers i Chablis, emn ingen andre steder) hilses velkommen!
Her er Chablis 1.Cru fra den gode årgang 2015: 2 fl. 299 kr, spar 51 kr, dvs. normalpris 175, som også er en ok pris.
Vinen er aftappet af Josselin i Chablis. Dvs tappet i Chablis, hvad der yder en vis garanti mod forfalskning, hvad man desværre skal tænke på, når man ser Chablis til lav pris. Josselin er et alias for Bacheroy-Josselin, som er del af Domaine Laroche, som er kendt for flotte etiketter, og denne er ingen undtagelse!
Vinen er mere end ok, faktisk også til normalprisen. Ikke dyb og rig som en god 1.Cru, men med nydelig Chablis-stil. Vinen er 1.Cru, dvs. fra nogle af de bedre marker i Chablis -ikke Grand Cru (bedst og dyrest)- og nok heller ikke fra de bedste 1.Crus som Fourchaume og Montée de Tonnerre, som er tæt på Grand Cru. Vinen kommere formentlig fra yngre vinstokke i de mindre kendte 1.Crus. Gælder til 6.3.
Kvalitet/pris **** (4 af 5).

Dansk Supermarked (Bilka og Føtex) sælger også den almindelige Chablis, som koster 145. 1.Cru er bedre køb. Også Bourgogne til 100 kr, osm Berlingske fandt god.

Calvet Chablis er til gengæld ikke værd at købe. Den koster 199 kr, hvad der er en voldsom pris. Calvet er underfirma til Grands Chais de France (også storleverandør til Coop) og oprindelig et Bordeaux-firma. Vinene fra firmaet er ikke voldsomt interessante. Ikke nær så interesant som Josselin og burde også være billigere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar