torsdag den 2. marts 2017

Portvin er også værd at købe med 25%

Føtex tilbyder 25% rabat på normalprisen på alle vine indtil søndag 5.3. Naturligvis skal man se sig før, men der er faktisk gode køb. 

Føtex har (som også Bilka) god Bordeaux og faktisk også glimrende Portvin, f.eks. 

Croft "Platinum" Reserve Port, 90 kr (dvs. 67,50 med 25% til søndag). 

En udnærket ganske fyldig og frugtig Port med vis alder (5-6 år, som ok LBV). Croft er del af Taylor-gruppen, som også omfatter Fonseca. Kvaliteten er formentlig ikke ulig Taylor, så den er godt køb.
Kvalitet/pris: **** (4 af 5). 

Offley Boa Vista 2011 Vintage Port, 259 kr (dvs. knap 200 med 25% rabat). 

Rigtig god vintage Port med dybde og stil og god længde. Flot nu, men bestemt værd at gemme 4-7 år. Offley's Vintage kaldes Boa Vista ("God Udsigt", omtrent som Bellevue) efter firmaets quinta, som indgår i vinen. Huset er del af SOGRAPE (dvs. Mateus), som også Sandeman. 
Kvalitet/pris: ***** (5 af 5). 

Da Offley blev del af SOGRAPE giganten, kortede man ned på husets fulde navn -sikkert af de slemme kommercielle årsager. Oprindelig hed huset Offley Forrester. Baron Forrester var en af Portvinens sande helte, som kæmpede for den gode Poprt i 1800-tallet, mens han kurtiserede Dona Antonia Ferreira, som havde et andet godt hus (som også ejes af SOGRAPE). Under anonymt navn udgav han en lille bog, som voldsomt kritiserede dårlig Port og tvang regeringen til at stramme op. Han døde, da hans barca -båd- væltede på Dourio floden, mens han var på vej fra min jagthytte til Oporto. 
P.S: Man kan iøvrigt bo i hans jagthytte, som i dag er en Pousada (statsligt luksushotel) i bjergene over Pinhao. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar