fredag den 3. februar 2017

Riesling er godt køb, men vildledende flaske


Aktuelt har Bilka (og måske også Føtex og Netto) tilbud på Noble House Riesling, 39 kr (mor normalpris på 65 kr. Til denne pris et godt køb, selvom vinen er fra Rheinhessen og ikke Mosel, som flasken ellers antyder.
**** (4 af 5, til normalprisen 2,5 af 5).

Riesling er nok den fineste hvide drue fra Tyskland, men den er generelt dyrere fra Mosel end fra Rheinhessen (som med Pfalz i reglen er billigst). Alligevel er vinen tappet på den høje, slanke tyske flaske, men i grøn udgave, hvor vine fra Rhinen normalt tappes på brune flasker, Dr Pauly-Bergweiler bor i Bernkastel ved Mosel og er en glimrende vingård. Men denne vin kommer bestemt ikke fra deres egen vingård.
Ja, den er faktisk slet ikke tappet ved Mosel, hvor de bor, faktisk heller ikke iRheinhessem hvor druerne kommer fra -men i Rheinpfalz (RP). Og det undrer ikke så lidt. Det ville være ok for Mosel-firma som Pauly at bruge den grønne flaske til vin tappet i Mosel -selvom vinen kommer fra indkøbt vin- men i Rheinhessen -hvor vinen kommer fra- eller i Pfaz -hvor den er tappet- er den brune flaske mest almindelig. Så det er at pynte sig lidt med lånte fjer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar