fredag den 3. februar 2017

Petit-Chablis fra Bilka er godt køb

2014 Petit-Chablis, Domaine Thierry Mothe
(tappet på domæne), 2 flasker, 100 kr 
***** (5 af 5 stjerner), partivare, Bilka bl.a. Ishøj

2007 Notarpanaro, Negroamaro Salento, 
aft. Cosimo Taurino, 2 flasker 100 kr. 
***1/2 (3,5 af 5*), partivare Bilka bl.a. Ishøj

Bilka har nogle partivarer, som sælges ud til ganske rimelige priser. Ikke alle er lige spændende (hvid sangría, uff), men de to dyreste er af interesse:

Petit-Chablis kommer fra Thierry Mothe, et glimrende domæne i Fontenay mellem Grand Cru bjerget og 1.Cru Fourchaume. Vinen er frisk , let og tør -alt hvad man kan drømme om i en lille Chablis -og så langt at foretrække for den oftest kedelige Chablis, som ses til 100 kr elleer endog mindre -typisk tappet langt fra vingården (en god del 300+ km mod syd i Beaujolais). Logikken siger, at en vin blev dyrere af blive kørt gennem det halve af Frankrig for at blive tappet -og efter tapning kørt forbi vingården igen på vej til Danmark? Men nej! Generelt -køb ikke (eller vær forsigtig med) vin med kendte og efterspurgte vine tappet langt fra vingården.

Notarpanaro kommer fra Taurino, en god stor vingård nede i Italiens hæl -det område der i Danmark i dag mest bruges til vine med fantasifulde navne som Ripamarone, Ripanesso og andre amarone-lookalikes. Vinen er en af vingårdens bedre, fra lavt ydende vinstokke og lagret 6-7 måneder i små egefade. Vinen er ok, men skal drikkes nu -bestemt ikke en vin til lang lagring, synes jeg trods bagetikettens pæne ord. Men 10 år er også ganske meget for vin fra dette område.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar