fredag den 13. april 2018

forårsvin fra Tyskland

Foråret synes langt om længe at være kommet til Danmark, og solen og de spæde knopper på træerne sætter liv i danskerne. Butikkerne bugner af asparges, blåmuslinger osv, som kalder på en lys, frisk hvidvin.


Et godt bud er en tør riesling fra Tyskland, og her har Netto (indtil 20.april) et godt bud:

Dr Pauly-Bergweiler, Riesling Trocken... 35,-

Rheinhessen, Netto, norm: 69 (max 6 fl).  Kvalitet /værdi ***** ( af 5)
En tør (men med lillebitte snert af sødme) hvidvin med god frugt og frisk syre. Så meget bedre end tørre tyske vine for blot 20-30 år siden!
Smagen fejler intet, men det gør udstyret. Vinen er tappet på den klassiske grønne flaske normalt reserveret til hvid Mosel.
Men vinen er ikke fra Mosel -selvom huset faktisk er baseret i selve Bernkastel, for mange selve hjertet af Mosel. Peter Pauly, leder af huset, har hentet vinen ikke fra naboer, men ved Rhinen, et helt andet område, som normalt bruger brune flasker. Og her er vinen faktisk også tappet.
Firmaet har til huse i smukt gammelt hus (foto) ud til Mosel og har også godt domæne, bl.a. i Ürzig's Würzgarten og på Alte Badstube am Doktorberg, der et par år faktisk blev solgt som Bernkasteler Doctor, et af Tysklands ikoniske vinnavne. Men denne vin har absolut intet at gøre med nogle af disse navne. Men prisen er også ganske anderledes.
N.B.  Vinen sælges også i både Føtex og Bilka, men p.t. til en højere pris (om end som regel ikke 69 kr!). Men også her er vinen ofte på tilbud.


En klassisk Rioja til grillen

Faustino I, 2005 Rioja... 95,-

Gran Reserva, Netto, norm: 145 (indtil 20.4.), kvalitet/værdi  **** (4 af 5)
Jeg har anbefalet denne vin før. Den er stadig et af de bedste køb i Rioja og tilmed til særdeles rimelig pris for Gran Reserva. Men måske er den aktuelle tapning ikke helt i top. Den mangler det helt fløjlsagtige til at få ¨5 *, og man kan også undres over de 93p fra Decanter, der pryder flaskehalsen. Er det denne tapning? Men det kommer måske med et år på flaske?
Vinen er tappet fra husets eget domæne -ret sjældent i Rioja- og lagret 3 år i eg. Siden er vinen formentlig opbevaret på tank, for proppen er ikke så gammel. Men en flot vin.

Netto tilbyder også den udmærkede Barefoot serie fra Gallo, Californiens og Verdens største vinfirma (40,- i denneuge, ***, 3 af 5*) og lidt sjovere nok Sylvapino, en Alsace 2016 hvid på druerne sylvaner (frugt og friskhed) og pinot blanc (lidt balance), 4* af 5 til 29 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar