Søg i 1200 opslag:

08/08/2018

Alternativer til Champagne til 50 kr og under

Champagne er for mig det perfekte. Eller rettere; KAN være det perfekte. Men er et kompromis kan tillades. Og et par gode bud her: 

Wolf Blass "Red Label" Premium Cuvée.... 39,-

Chardonnay Pinot Noir Extra Dry, Australien, Bilka, ***** (5 af 5), normalt 75 kr. 
Prisen er nærmest latterlig lav for en mousserende vin, der er fragtet hele vejen fra Barossa ved Adelaide i Australien til Danmark. Men vinen kan faktisk være helt ok, selvom Wolf Blass iidag ikke er det navn, det var engang. Lavet på Champagne druerne chardonnay og pinot, med gæring på tank før tapning og ikke på flaske som cava eller Champagne. Her er en heftig dosage -formentlig 18-20 g/l sødme- så vinen er bestemt ikke knastør ("Extra Dry" hedder det i vor inflationsplagede tider). pH er 3,2 -ret lavt- syren er også lav, blot 6,3 g/l, så vinen kommer formentlig fra ret varme vinmarker. Har ikke smagt vinen, men den får ok noter af flere kendere. Ikke det store, men kan bruges til en glad sommerfest.
Wolf Blass -af tysk oprindelse- grundlagde huset i Barossa i 1966. Han var kendt for sin butterfly, som skjulte, at vinene -om end altid uforskammet kommercielle- faktisk var af god kvalitet. Han gik siden på pension, og huset er i dag del af Treasury gruppen, som også omfatter bl.a. Penfolds, Lindemans og et utal af andre navne i det meste af verden. Beringer, St.Jean og Beaulieu i Californien, for blot at nævne nogle. I dag er Wolf Blass ikke så spændende, men de bedste er stadig glimrende. Red Label er blandt basisvinene. 
Bilka sælger også Banrock Station's mousserende vin (2 for 100) -og her foretrækker jeg Blass! 

Trapiche, Brut... 50,-

Argentina, Bilka **** (4 af 5), normalpris 85 kr. 
Trapiche er suverænt det største firma i Argentina med eksport op mod 1 milliard fl/år! Det var også det første hus i landet, der eksporterede til Danmark sidst i 1970erne, hvor vi smagte den første røde malbec og syntes, den var bedre end den Cahors vi kendte så godt. Den mousserende har pænt brus (men check tapning på bagetiket -min bvar fra december 2017, og ældre bør vinen næppe være) og positiv duft, måske lidt simpel, men egentlig ret elegant. God lang smag. Vinbladet gav vinen 87-89p for et par år siden, og det forstås. Faktisk bedre end nogle af de billilge crémant'er, der sælges af de store kæder med navne som Laugel, Calvet osv osv, der alle kommer fra et af de mange papirfirmaer, der ejes af GCF eller Boisset.

Gran Baron cava..... 50,-

Brut, semiseco og rosato, Brugsen/Kvickly, ***** (5/5).
En tand bedre end Jaume Serra, som Coop også sælger, men også dyrere normalt (80,-). Men i sin essens en standard cava, med lidt æble og friskhed (i brut), men lidt kort i smag. Og ikke særligt tør heller. Men god allrounder og flot til prisen. DenDen lyserøde og den søde semiseco er ikke smagt.