Petit-Chablis fra Bilka er godt køb

2014 Petit-Chablis, Domaine Thierry Mothe
(tappet på domæne), 2 flasker, 100 kr 
***** (5 af 5 stjerner), partivare, Bilka bl.a. Ishøj

2007 Notarpanaro, Negroamaro Salento, 
aft. Cosimo Taurino, 2 flasker 100 kr. 
***1/2 (3,5 af 5*), partivare Bilka bl.a. Ishøj

Bilka har nogle partivarer, som sælges ud til ganske rimelige priser. Ikke alle er lige spændende (hvid sangría, uff), men de to dyreste er af interesse:

Petit-Chablis kommer fra Thierry Mothe, et glimrende domæne i Fontenay mellem Grand Cru bjerget og 1.Cru Fourchaume. Vinen er frisk , let og tør -alt hvad man kan drømme om i en lille Chablis -og så langt at foretrække for den oftest kedelige Chablis, som ses til 100 kr elleer endog mindre -typisk tappet langt fra vingården (en god del 300+ km mod syd i Beaujolais). Logikken siger, at en vin blev dyrere af blive kørt gennem det halve af Frankrig for at blive tappet -og efter tapning kørt forbi vingården igen på vej til Danmark? Men nej! Generelt -køb ikke (eller vær forsigtig med) vin med kendte og efterspurgte vine tappet langt fra vingården.

Notarpanaro kommer fra Taurino, en god stor vingård nede i Italiens hæl -det område der i Danmark i dag mest bruges til vine med fantasifulde navne som Ripamarone, Ripanesso og andre amarone-lookalikes. Vinen er en af vingårdens bedre, fra lavt ydende vinstokke og lagret 6-7 måneder i små egefade. Vinen er ok, men skal drikkes nu -bestemt ikke en vin til lang lagring, synes jeg trods bagetikettens pæne ord. Men 10 år er også ganske meget for vin fra dette område.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Portvin er også værd at købe med 25%

Fontanafredda, godt køb i Kvickly